hits

Ukens rett: Pita med kebabspyd- Kebabspyd med deilig tilbehør -Hei og hopp! Da var endelig dagens kokkeleringsprosjekt i boks! Pita med "kebabspyd", grønnsaker og basilikumsyoghurt. Mmm! Så enkelt, men likevel så godt. Jeg kjøpte pitabrødene ferdige i dag, men jeg har faktisk en vanvittig god oppskrift på disse luftige brødene, så den får jeg dele med dere ved en senere anledning.

Solen skinner som bare det her i dag også, og ettersom jeg hadde det så forbaska hyggelig med mine nye medstudenter i går kveld, tenker jeg å hive på meg sandalene og dra ut og grille med gjengen igjen senere i ettermiddag. Jeg må bare få unnagjort litt planlegging av blogginnlegg til resten av uken først, så det blir litt enklere å holde dere oppdatert under skoledagene som starter allerede i morgen! Kjenner jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang med selve studeringen også. Jeg har forkurs i kjemi nå på torsdag og selv disse forelesningene gleder jeg meg til. Lurer meg på om det er et tegn på at jeg har hatt mange nok "friår"?Du trenger: 1. 1 pakke kjøttdeig 2. Grillspyd pinner 3. 1 agurk 4. 4 tomater 5. 3 fedd hvitløk 6. 1 boks gresk yoghurt 7. En håndfull basilikum 8. 1 lime 9. pitabrød 10. 2 ts garam masala krydderpose 11. 2 ts paprikapulver 12. 1/2 ts tandori India spice krydder 13. 1 egg 14. 1/2 gul løkSlik gjør du:
1.
Lag "kebabspydene" ved å mose sammen en pakke kjøttdeig, 1 egg, 2 fedd finhakket hvitløk, 1/2 finhakket gul løk, 1 ts paprikapulver, 2 ts garam masala posekrydder og 1/2 ts tandori India Spice krydder.
2. Press det hele sammen til 7-8 små pølser og klem pølsene på grillspyd.
3. Ha spydene i en ildfast form og stek dem midt i ovnen på 180 grader i 12-15 minutt.
4. I mellomtiden hakker du  opp en hel agurk og 4 store tomater i små biter, og har i en skål.Slik gjør du - Yoghurt:
1.
Hell boksen med gresk yoghurt over i en skål med en håndfull finhakket basilikum.
2. Press i et fedd hvitløk og og saften av 1/2 lime, og smak til med ca 1 ts paprikapulver.Varm pitabrødene etter anvisning på pakken, og dra kjøttet av de ferdig stekte spydene. Del det gjerne i to eller fire mindre deler og dytt det nedi pitabrødene når de er oppvarmet. Server med litt av tomat/agurkblandingen og en liten dæsj yoghurt på toppen. Mmm! Oppskriften holder til tre store porsjoner.
Håper det smaker! Det gjorde det ihvertfall her i hus <3

18 kommentarer

Nam! Det så utrolig godt ut <3

Kathrine Skaug: Yaay! Det var det også :D

Dette må prøves en dag! Ser fantastisk ut!

Noe så godt! så veldig lekkert ut og. Du er så flink :-D

Henriette Celin: <3 <3

Ser kjempegodt ut! Dette skal absolutt prøves! Kos deg med grilling i kveld!

Kaia Matilde: Tusen takk snille! :D

Har du noen gang vurdert å bli vegetarianer? Syns det er fælt at så mange bloggere skal oppfordre til å spise kjøtt. Altfor mange som velger å lukke øynene for de som lider og ikke kan forsvare seg selv..

Heisann! Jeg har vært en fast følger av deg så lenge jeg kan huske! Bloggen din er skikkelig inspirerende!

Jeg skal om to måneder til Bergen på weekendtur, og lurer på om du kunne hatt et innlegg om weekendbagene/ store veskene du har? Vesken bør ha plass til lommebok, toalettveske, 1 bukse, 1 topp, 2 par sokker, hårbørste, en drikkeflaske og en del mer plass! Jeg håper virkelig du kan hjelpe meg her, og for eksempel lage ett innlegg om dine vesker, eventuelt vesker på budsjett med litt størrelse på? Jeg tenker litt mer nøytrale vesker, og med skulderreim.

Igjen, for en super og herlig blogg du har!

Dette så skikkelig godt ut! :)

Yum yum! Så digg .D

Det ser jo bare helt nydelig ut Marthe :D

Katrine: Så bra :D Bare å prøve ut <3 Det går veldig fort, og enda fortere når du ikke skal knipse steg for steg bilder. Hehe!

Nam! Må du ha forkurs i kjemi for å ta sykepleien?

Carina: Nei, det er ikke obligatorisk, men det er lagt inn i timeplanen vår så vi blir anbefalt å ta det til anatomidelen av sykepleiestudiet :-) Det er første eksamen vi har, og jeg har aldri hatt verken kjemi eller biologi før så jeg vil bare møte opp på alt :)

Hvor kjøper du garam masala posekrydder og tandori India Spice krydder. Jeg har lett og lett, men finner det ingen sted. Evt hvordan ser det ut.. :-)

Hanne: Jeg har sett det både på Coop og Meny ihvertfall. Det er der jeg pleier å handle :-) Garam masala står ved Santa Maria hyllen med alle slags indiske retter og ingredienser, mens det andre skal stå i den vanlige krydderhyllen på butikkene :)

Skriv en ny kommentar