Sunn og smakfull nistemat

Okei, jeg tror jeg har funnet den perfekte nistesalaten til skolestart! De siste par ukene har jeg eksperimentert med litt ulike varianter, men jeg lurer meg på om ikke denne stikker av med favoritt-tittelen. Lun kyllingsalat med karridressing, pastaskruer, eple og rødløk. Dere hører at dette er godt ikke sant? Hehe, jeg lagde meg som vanlig en gigantisk porsjon, men jeg skal likevel vedde på at tallerkenen er tømt i løpet av kvelden. Vet jeg at jeg har en god salat i kjøleskapet så går jeg nemlig og småspiser hele dagen. Det er jo så digg!?

Du trenger: 1. 1/2 boks lettrømme 2. 1/2 pose lettmajones 3. 2 håndfuller pastaskruer 4. 2 kyllingfileter 5. 2 epler 6. 1 boks mais 7. 1/3 rødløk 8. 1-2ss karri 9. Salt/pepper

Slik gjør du:
1.
Hakk kyllingfiletene i små terninger og stek dem ferdig i en stekepanne.
2. Kok pastaskruene etter anvisningen bak på pakken og finhakk eple og rødløk.
3. Rør sammen majones, lettrømme og karri, og smak til dressingen med litt salt og pepper.
4. Ha den ferdige pastaen i en bolle med den stekte kyllingen, mais, rødløk og eplebiter.
5. Hell over karridressingen og rør godt så det hele blir dekket av rømme og majones.

Server på et fat med ferdig salatmix, eller i en matboks om du vil nyte det på skolepulten! Gjett om dette er noe jeg skal ta med meg på UIA når den tid kommer. Mye mulig det er godt å bytte ut kyllingen med tunfisk også. Det får jeg se og teste ut en annen dag! Nå har jeg en liten ryddejobb på kjøkkenet i vente. Det er helt utrolig hvor mye gris bare en salat kan gi når bloggbilder skal knipses og ting skal danderes i ørten ulike skåler. Haha.

– Lun kyllingsalat med karri, eple og pasta –


Ha en finfin torsdag så lenge! Vi skrives igjen litt senere i dag <3

25 kommentarer
    1. Taaaakk Marthe- da vet jeg hva det blir til middag i dag! Puh ikke like lett å finne på noe nytt hver dag, derfor klikker jeg meg alltid inn til deg for å få inspo! Takk for det og ha en god dag videre

    2. du er så flink til og lage mat 😀 og de nydelige bildene dine. elsker bloggen din marthe <3 du er en vakker og inspirerende jente ♡

    3. Supert når skolen begynner igjen! Ser kjempegodt ut! Hadde vært gøy med enda flere sånne nistemat tips. Kjedelig med brødskive hele tiden!

    4. Bloggen din er så koselig og positiv! Kjekt at du skal begynne på sykepleien til høsten, selv skal jeg begynne på barnehagelinjen og er veldig spent! Selv har jeg kjøpt ny iPhone og skal kjøpe ny PC for anledningen. Hadde vært veldig kjekt om du hadde laget en innlegg om hva du kjøper inn for å bli klar til studiene. Skrivebøker, lunsjer osv 🙂

    5. Det så utrolig godt ut. Her ble det kjøttpudding i peppersaus. For deg som liker turer og opplevelser så tipser jeg deg om en ren turblogg. (maja2191.blogspot.no) Her finner du spaserturer i Kristiansand og ikke minst opplevelser som Prekestolen, Lysebotn og Kjerag. Hva med å utfordre din kjære i Flørlitrappene? (4444 trappetrinn rett opp)

    6. Kathrine: Å fantastisk med tips til turblogg Kathrine! Hjertelig 😀 Flørlitrappene hørtes jo helt vilt ut! Jeg elsker turer, men liker best når det går rett og ikke alt for mye oppover. Haha. Synes bare Prekestolen virker krevende jeg :’D -Men alt går med nok pauser! Skal absolutt følge med på denne bloggen. Takk skal du ha!

    7. Asn: <3 Tusen takk! Hyggelig å høre :') Et innlegg om innkjøp til studiene skal bli så fort jeg har alt i boks. Det er det utrolig mange som har etterlyst! 🙂

    8. Å, nam! Denne skal jeg definitivt teste ut! Perfekt å ha i kjøleskapet til lunsj på hektiske dager. Du er så flink på kjøkkenet <3

    9. Hei Marthe! Må bare tipse deg om denne oppskriften, kan hende du har hørt den før.
      Tacosalat med vri:
      1 hodekål (ja du leste riktig)
      1 halv agurk
      1 boks mais
      1 boks cherrytomater
      1 purreløk(må ikke sløyfes!)
      1 glass tacosaus
      1 boks lettrømme
      1 tacokrydder
      400 g kjøttdeig
      Litt revet ost
      Nachochips
      Oppskriften passer til 4-6 stk. (Eller til en person over to dager i alle måltid hehe.. 🙂 )
      Stek kjøttdeig og avkjøl.
      Kutt alt i små biter og ha i en skål.
      Bland tacokrydder med rømme, og slå over sammen med tacosaus.
      Tilsett den avkjølte kjøttdeigen og revet ost og rør godt rundt.
      Må stå i kjøleskap minst 4 timer, helst natten over slik at kålen blir mykere.
      Spises med nachochips- et must!
      Dette er bare helt NYDELIG! Spiser det til frokost, lunsj og middag når jeg har det tilgjengelig.. Må prøves, kålen gjør at den kan stå lengre i kjøleskap, det er supergodt! Passer til lørdagskos eller venninebesøk 🙂

    10. Hei!
      Dette så kjempegodt ut! Jeg lurer på en ting, brukte du krydderet “karri” eller red curry som brukes i thai-mat?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg