I skrivende stund skulle jeg vel egentlig stått foran speilet og jålet meg for kveldens syforening, men jeg føler meg ikke helt bra denne onsdagen så i stedet ligger jeg på sofaen, dopet på cosylan. Heh! Jeg skal ikke stå over jentekvelden altså. Aldri i livet. Jeg skal bare ha meg en liten powernap først! Det er Annika som styrer showet i kveld, og jeg har gledet meg til å finne ut hva hun skal servere helt siden skalldyrskvelden hos meg for en måned siden. Elsker disse syforeningene våre altså <3 Måtte denne herlige tradisjonen vare for evig og alltid.
Før jeg tar meg en liten ettermiddagslur, tenkte jeg å dele oppskriften på denne hjemmelagde granolaen som jeg har mast på dere om i flere uker nå. Haha, jeg har enda ikke spist opp den gigantiske porsjonen jeg lagde før Hellas-ferien, men dette har virkelig blitt en frokostfavoritt her i huset. En håndfull granola og en halv boks vaniljeyoughurt… NAM! Søtt, godt, og så vanvittig crunchy! Nei, konsistensen på denne må jeg si ble helt perfekt.
Du trenger: 1. 3 dl små havregryn 2. 2 dl store havregryn 3. 1 dl gresskarkjerner 4. 2 dl grovhakket mandler 5. 1 dl grovhakket tørket bananflak 6. 1 dl drovhakket valnøtter 7. 1 dl solsikkekjerner 8. 1 dl sesamfrø 9. 5 ss honning 10. 2,5 dl vann 11. 1 vaniljestang 12. 1 dl matolje uten smak
Slik gjør du:
1. Skjær vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha alt sammen i en gryte med honning og vann. Gi det hele et lett oppkok, og ta så vaniljestangen ut ifra gryten. Nå sitter du igjen med et søtt honning/vaniljevann.
2. Grovhakk alt av nøtter og bananflak og ha dette sammen med havregrynet i gryten med vanilje/honningvann. Rør godt så alle de tørre frøene og nøttene blir godt blandet inn med det søte.
3. Dekk et stekebrett med bakepapir, og smør bakepapiret fullstendig inn med 1 dl matolje uten smak.
4. Legg musliblandingen ut over hele stekebrettet og ha det midt i ovnen på 150 grader i 40-50 minutt.
5. Åpne ovndøren hvert 15 minutt for å røre litt rundt i muslien på brettet. Dette for at den skal bli stekt jevnt.
– Homemade musli for breakfast –
Når granolaen begynner å få en gyllen farge, tar du den ut for avkjølning på kjøkkenbenken, og så er det bare å nyte! Dette er både sunt og godt og passer som næringsrik topping til både youghurter og smoothies. Mmm!
Porsjonen holder forresten til frokost for en måned <3
Hjemmelaget granola er det beste! SÅ GODT! Du mååå prøve med litt kokosflak i også, det setter virkelig prikken over i-en spør du meg 🙂 Men nå elsker jeg alt med kokos da, hehe.
Den så utrolig god ut! elsker granola 😀
Åh, så digg! Det hadde jeg tenkt på å lage lenge, men har ikke kommet meg så langt enda 🙂
Åå nam! Denne oppskriften skal lagres, hehe. Utrolig spennende å lage det selv 🙂
nam, det så godt ut <3
ønsker deg masse god bedring!
hjemmelaget granola er bare så mye bedre enn de man kjøper! smart med vaniljestang i, det har jeg ikke testet 🙂 her har jeg brukt kokos, var ikke feil det heller.
Det der så godt ut! 😮 Hvor er de søte skjeene fra? <3
Dette så jo helt fantastisk godt ut!
Dette ser skikkelig nydelig ut! Du får maten du tar bilder av til å se så godt ut! 🙂
Åå, det så bare helt fantastisk godt ut <3 Syforening virker så koselig, jeg og venninnene mine snakker om å starte med det straks 😀
Nam nam nam! 🙂 Dette må prøves! 🙂 Ha ein kjempefin dag, Marthe 🙂
NAM! du er så flink du 😀
Håper formen er bedre i dag!
Hvor er de nydelige skjeene fra? Evnt merkenavn? 🙂
Klem
Prøvde denne i går, synes ikke det klistret seg så mye sammen som på dine bilder.. Hvilken type honning brukte du? 🙂 Var veldig godt likevel da! 🙂
Kristina =]: Tusen takk <3 De er fra Åhlens faktisk!
Therese: De er fra Åhlens 😀