Mitt livs krabbefangst


WOW er vel det eneste riktige ordet å beskrive nattens krabbefangst med. -Og jeg som ikke engang var sikker på om vi kom til å finne en eneste en! Jeg sa vel like før vi startet at jeg veddet på 15 rødkrabber, men da Daniel allerede etter 4 minutt hadde plukket opp noe sånt som tolv var jeg mildt sagt i ekstase over at det veddemålet kom til å bli tapt.. For en vellykket jomfrutur med svigers nye båt! Aldri opplevd maken til effektiv krabbeplukking!



Vi dro ut like etter solnedgang og kjørte i grunn ikke langt heller før vi så oss ut et par holmer. Her trakk Daniel på seg våtdrakten og hoppet ut i havet med en eneste gang ettersom det var litt mer bølger enn hva vi hadde forventet. Selv med skarp lykt klarte vi ikke å se en eneste rødkrabbe fra båten, men under vann så Daniel dem strødd til alle kanter, så på 45 minutt hadde han plukket hele tre fulle poser med 65 stykk! Har dere hørt? Han sa han sikkert kunne ha plukket tohundre til, men mye krabbemat kunne vi aldri klart å trykke i oss, så da den tredje posen var fylt opp vendte vi nesene våre hjemover igjen storfornøyde med nattens resultat.

– En meget vellykket krabbefangst –

Hadde vi holdt på en time til så er jeg dessuten sikker på at jeg hadde kastet opp. Jeg er visst tidenes pyse på havet. Haha! Ut og fiske skal jeg på død og liv, men er det ørlite vugging så kjenner jeg det i halsen allerede etter en halvtime. Jaja, det gikk nå godt! Klokken 08.00 i dag tidlig var det rett ut til bryggen igjen for å koke galskapen og allerede etter et par timer sto den ferske krabben rensket og klar på svigermors spisebord.




Tipp én gang om det smakte?! Jeg fikk faktisk med meg noen rester hjem, så nå krysser jeg fingrene for at bestis vil komme på besøk og dele litt krabbeklør med meg til kvelds. Daniel har nemlig reist til Skral festivalen nå <3



Håper ikke dere har noe imot et bildedryss fra den herlige morgenen min! Jeg sier bare kom dere ut for å lyse etter krabber. For meg er det ingenting som er mer sommer enn dette. Bare husk å pakke med snorkel og våtdrakt om dere virkelig vil ha fangst! Altså, så ferskt krabbekjøtt som jeg inntok i dag har jeg ikke spist på årevis <3 NAM!


Tusen takk for en helt SUPER tur svigers! Nå håper jeg på blåskjellplukking neste <3

33 kommentarer

Siste innlegg