Oppskrift: Gulrotrundstykker

God morgen fra barndomsbyen min, Stavanger! Nå sitter jeg og oppdaterer dere fra den DEILIGE bestemorsengen med Daniel snorkende på siden her. Gliset hans var ikke noe smalere enn mitt da hodene våre omsider traff putene med kreppsengetøy klokken 01.00 i natt. Gud så deilig det er å være “hjemme”. Vi skal straks få på oss kosetøyet for bestas frokost venter hvert øyeblikk. Jeg tenkte bare jeg skulle dele oppskriften på disse gulrot-rundstykkene mine med dere først! Gjør meg en tjeneste og prøv dere på disse. De er superenkle å smelle sammen, og helt upåklagelig på smak. 9 saftige rundstykker fikk jeg av deigen <3

Du trenger: 1. 70g hvetemel 2. 1 stor eller 2 små gulrøtter (raspet) 3. 2 ts bakepulver 4. 200g cottage cheese 5. 2 egg 6. 1-2ss kesam 7. 1/2 ts salt 8. Litt solsikkefrø eller gresskarkjerner til toppen 9. 200g havregryn

Slik gjør du:
1.
Mål opp hvetemel, havregryn, salt og bakepulver og bland alt det tørre godt sammen i en bolle.
2. Tilsett 2 egg, 200g cottage cheese og 1-2ss kesam. Her er det best å mose alt sammen med hendene.
3. Rasp 1 stor eller 2 små gulrøtter, klem vannet av gulrøttene og hiv dette i bollen med deig helt til slutt.
4. Kna gulrotbitene godt inn, og form 9 rundstykker som du har på et stekebrett med bakepapir.
5. Deigen er klissete, men likevel utrolig lett å forme fine runde rundstykker av. Pensle gulrotrundstykkene med et egg (eller litt melk om du ikke har mer egg i hus) og strø over litt gresskarkjerner, sesamfrø eller solsikkefrø.

Stek dem midt i ovnen på 180 grader i 20 minutt (til de er litt gylne)

12 kommentarer

Siste innlegg