Ny oppskrift: Pizza Carbonara

– Just delicious –

Denne brilliante idéen fikk jeg under et restaurantbesøk i Italia! Det var en av våre siste kvelder jeg bestilte meg en pizza carbonara fra menyen og på bordet ble det 20 minutter senere plassert en merkelig variant med litt simpel skinke, løk og ja rett og slett hele stekte egg på. Ikke heeelt det jeg hadde sett for meg, men middagen inspirerte meg ihvertfall til å reise hjem og prøve meg på en saftigere variant! -Med ordentlig carbonarasaus, biff, bacon og myke pastabiter på! Hihi, for hvem har sagt at man ikke kan ha pasta på pizza?

Du trenger: 1. 8 dl hvetemel 2. 3 dl lunket vann 3. 2 ss tørrgjær 4. 0,5 dl olivenolje 5. Litt salt 6. 1 pose carbonarasaus + 4 dl melk 7. Revet ost 8. 1/2 boks mais 9. 10-12 cherrytomater (kan sløyfes) 10. En håndfull basilikum 11. En håndfull pastaskruer eller macaroni 12. Bacon og biffstrimler

Slik gjør du:
1.
Start med pizzadeigen. Bland 8 dl hvetemel med en klype salt, og rør inn 3 dl lunket vann + 2 ss tørrgjær.
2. Hell over 0,5 dl olivenolje og kna deigen med hendene. Dekk med plastfolie og sett til heving i 2 timer.
3. Stek bacon og biffstrimler i en stekepanne, og kok pastaen ferdig i en egen gryte.
4. Samtidig lager du den enkle carbonarasausen etter anvisningen som står bak på pakken.

5. Når deigen er ferdighevet dekker du et stekebrett med bakepapir og smører det inn med litt olivenolje.
6. Kjevle ut pizzadeigen og legg den på bakepapiret med olivenoljen på. Oljen gjør bunnen supersprø og god!
7. Smør carbonarasausen ut over hele bunnen og legg så på fyllet. Bacon, biffstrimler, litt mais, den ferdigkokte pastaen, cherrytomatene og osten. Tomatene hadde jeg i grunn bare på for fargens skyld.
8. Stek midt i ovnen på 225 grader i 20 minutt og strø over noen friske basilikumsblader før servering.


Du kan alltids lage din egen saus også, men jeg syntes denne Toro-varianten fungerte ypperlig!

Ser godt ut ikke sant? Håper dere får lyst til å teste ut oppskriften selv, for dette her er det ikke mulig å misslike. Aldri smakt pasta på pizza før jeg heller, men fy fader jeg skulle bare øst på med masse mer for NAM!! Nå er magen min proppfull, og jeg klar for en dag i stallen! Kamera blir ikke med, men vi sees igjen senere i kveld for da skal jeg selge unna det som ble igjen fra forrige helgs klessalg. Stay tuned <3

Oppskriften metter fire mager! <3

14 kommentarer

Siste innlegg