Snacks oppskrift: Peanøttknekk

Nå har jentene og jeg akkurat kommet tilbake til hotellet etter en helt nydelig dag på Stintino Beach. Den verdenskjente stranden som blant annet er blitt brukt til innspilling av en James Bond film! Hihi, kulere blir det ikke. Vi kjørte i rett under en time for å komme hit og hylte alle tre i kor da vi endelig kom over fjelltoppen og fikk øye på dette paradiset av en kyst. Det er definitivt første gang synet av en strand har gitt meg frysninger nedover armene. Noe så FINT! Jeg knipset en hel hau av bilder til dere, så disse skal dere få i morgen tidlig.

Nå vil jeg i første omgang dele en liten lørdagsoppskrift! Jeg eksperimenterte litt på kjøkkenet uken før jeg dro på ferie og denne peanøttknekken ble noe av resultatet jeg endte opp med! Her snakker vi snacks som smaker farlig godt, men som er alt annet enn sunt bare så det er sagt. Alt kan vel ikke være sukkerfritt heller?

Du trenger: 1. Sukkertermometer 2. 2 ts bakepulver 3. 2 ts vaniljeekstrakt 4. 1,5 dl lys sirup 5. 2 ss smør 6. 300g peanøtter 7. 1,5 dl vann 8. 250g sukker

Slik gjør du:
1.
Ha sukkertermometeret i en gryte med sukker, vann og sirupen. Kok opp til sirupen er 130 grader.
2. Tilsett smør og peanøtter, og kok videre i 10 minutter til det hele har nådd 150 grader. Rør konstant.
3. Ta gryten av plata og tilsett til slutt vaniljeekstrakt og bakepulver mens du fortsetter og røre.

Hell knekkblandingen over i en smurt form og sett til avkjøling på kjøkkenbenken. Nå kan du gjerne også brekke over noen sjokoladebiter som smelter inn på toppen. Gjør du det så er det fint å strø litt knuste peanøtter over der igjen! Når knekken er blitt hard kan du knekke den opp i biter og knaske i vei. Mmm!

8 kommentarer

Siste innlegg