Smakfulle kjøttboller i tomatsaus

Da har jeg fått plassert stumpen min på kontorstolen igjen etter en helt super kveldsøkt! Jeg fikk overtalt Selini til å ta en løpetest på 2000 meter i stedet for 3, så det gikk jo som en lek! Haha, fyfader.. Jeg løp på 10.07, og Selini på 09.15, så vi skulle nok ha klart en kilometer til, men når jeg er så utspekulert og lat som jeg er, måtte Selini bare bøye seg for ønsket mitt om en kortere test.. Heh! Pyttsann 2 kilometer er bedre enn ingenting <3

Tenkte jeg skulle avslutte onsdagen med en ny, god middagsoppskrift jeg! Er dere klare for en enkel og smakfull spaghettirett? Denne middagen tok meg 25 minutt å lage, og var heelt upåklagelig på smak. Hjemmelagde kjøttboller har lenge vært en favoritt her i hus, men denne varianten var bare ekstra smakfull! Det må være kombinasjonen av rødløk, krydderier, og fetaost.. Mmm! Håper dere får lyst til å prøve dere på den selv.

Du trenger: 1. 400g kjøttdeig 2. 1 egg 3. 1 ts oreganokrydder 4. Salt og pepper 5. 3 fedd hvitløk 6. En håndfull fetaost 7. 1/2 rødløk 8. 1 hermetisk boks hakkede tomater 9. 2 sjalottløk 10. 1 ss sukker 11. Spaghetti for to eller fire 12. 1 ss matolje 13. En neve hakket, frisk basilikum

Slik gjør du:
1. Mos kjøttdeigen med 2 fedd hvitløk, 1 egg, oreganokrydder, litt salt/pepper og noen finhakket rødløk + fetaostbiter. Kna det hele sammen med hendene og form små kjøttboller som du legger i en ildfast form. Stek dem midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutt. (Mine var ganske store, så jeg stekte dem 15 min)
2. Finhakk 2 sjalottløk og 1 fedd hvitløk, og ha det i en gryte med 1 ss matolje. Rør rundt til løken har fått surret seg gyllen i fargen, og tilsett så boksen med hakkede tomater. Gi det hele et oppkok på 4 minutt.
3. Smak til med sukker, salt og pepper. Rør inn en neve hakket basilikum like før servering.
4. Kok pastaen etter anvisningen på pakken og server spaghettien med saus og kjøttboller over. Mmm!

Oppskriften metter fire mager! Eller to mager 2 dager på rad <3

18 kommentarer
    1. Oi! Dette så kjempe godt, det skal jeg prøve en gang! Det er utrolig morro å lese slike oppskrift innlegg! Bare å kjør på med masse mat innlegg 🙂
      Men jeg lurte på om du kunne ha laget et innlegg om hvilke øvelser du gjør når du har styrke:-) Hadde blitt kjempe glad om du hadde tatt deg tid til det!
      Klemmer fra meg!

    2. Jeg er så imponert av deg, og veldig misunnelig på at du er såpass flink til matlaging, og ikke minst interessert i matlaging! 🙂
      Jeg er noen år eldre enn deg, men synes ikke matlaging er gøy i det hele tatt, og da blir det alltid enkle matretter med alt for mye kalorier og karbohydrater..
      Har du noen gode tips, for hvordan man kan bli interessert i matlaging?
      Og har du noen tips til matretter som er sunne, men gode, for meg som er kresen, og trenger å gå ned noen kilo? 😀

    3. Marthe! kan du lage ditt “årlige” innlegg om 17. mai frisyrer?? 😀 (Gjerne også hårstiler som passer kort hår, nå som jeg har fått meg det? :P)

    4. Hei Marthe! Jeg hater egentlig å lese, men nå har jeg bestemt meg for å logge mer av og tenkte å lese en bok ville være perfekt! Jeg så igjennom alle innleggene dine om bøker for å få tips, og der var det så mange at jeg ikke engang klarte å velge hehe.. så jeg lurer på om du har noen tips til bøker som vil være fin for noen som egentlig ikke er så glad i å lese? Noen favorittbok? klem <3

    5. Så utrolig smart å steke kjøttbollene i ovnen! Et klassisk problem hos meg er at de går i oppløsning etterhvert som de snus og flyttes rundt på stekepannen, så dette må jeg prøve!

    6. Katarina: Ikke sant? Jeg pleier også bare å steke dem i stekepanna, men dette var jo mye enklere. Så får man gjort andre ting mens bollene stekes også 🙂

    7. ida: Heisann Ida! Hmm, jegj har så mange favoritter at det nesten er umulig å velge, men en romantisk favoritt er helt klart “Et helt halvt år”. Denne burde du absolutt gi en sjanse 😀 Har ikke hørt om noen som ikke har elsket denne <3

    8. Carina: Du jeg har lenge tenkt på å skrive et innlegg med tips til hvordan man kan bli glad i å stå på kjøkkenet, så dette tror jeg jammen jeg skal skrive opp på listen over neste ukes blogginnlegg! Skal forhåndsskrive litt innlegg i helgen, og da skal jeg sørge for at dette blir tema for et av dem 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg