En annerledes 17. mai dessert

I dag er det nøyaktig en uke til 17. mai, og med det tar jeg meg friheten til å tipse om en morsom festdessert! Disse potteplante-lignende shotsene med sjokolade ser kanskje ikke superspiselige ut ved første øyekast, men at det kan jeg love dere at de er! Sjokolademassen i bunnen er nemlig en hjemmelaget, mørk sjokoladepudding, og “jorden” som ligger strødd øverst er oreokjeks most med stavmikser. Hihi! Smaker heeelt nydelig <3

– En sjokoladepudding litt utenom de vanlige –


De små flaggene jeg har pyntet med kjøpte jeg på Nille for 20 kroner eller noe i den duren, men slike selger de vel over alt nå om dagen. Håper dere lar dere friste til å prøve ut noe nytt i år! Altså, hvem er det som ikke liker en god, hjemmelaget sjokoladepudding? Enkelt er det også! Puddingen må stå til avkjøling i kjøleskapet et par timer, men den er laget på mer eller mindre 10 små minutt og inneholder bare 6 ingredienser.

Slik gjør du:
1.
Ha melk, fløte og sukker i en gryte og rør mens du varmer det hele opp. Massen skal ikke nå kokepunktet. Den skal bare bli varm nok til at sukkeret smelter. I mellomtiden har du gelatinplatene i en skål med kaldt vann.
2. Knekk opp sjokoladen og ha den i den varme melk/fløteblandingen. Rør mens den smelter inn.
3. Ta gryten av plata, klem vannet av gelatinplatene når de er blitt myke (tar 4-5 minutt) og hiv også disse oppi den varme sjokolade/melkblandingen.
4. Så fort de har smeltet setter du gryten til avkjøling på kjøkkenbenken i 10 minutt før du heller sjokoladeblandingen over i porsjonsglass. Sett til avkjøling i kjøleskap 2-3 timer før servering.

Når puddingen har stivnet moser du en pakke oreokjeks med en stavmikser og heller over et lag på toppen av hvert glass. Pynt med en busk sitronmelisse og ha gjerne også vaniljesausen stående tilgjengelig så gjestene kan helle en skvett av den i glasset før puddingen nytes! For min del er det ihvertfall et must med vaniljesaus til.

Denne oppskriften holder til ca 14 shotglass porsjoner <3
Du kan også ha noe i store glass, som jeg har på bildet over. Mmm!

16 kommentarer

Siste innlegg