My Cleaning Schedules

I dag har rengjøringstimene mine inspirert meg til å skrive et eget innlegg om gode vaskerutiner! Det å holde hjemmet rent er ikke alltid en lek, og i hektiske perioder kan en sjekkliste være helt genialt å ha hengende på kjøleskapet. Det er ikke alltid man har tid til både skrubbing av gulv, klessvask, støvtørking og vanning av blomster på en og samme dag, men da er det jo bare å dele det opp ikke sant? Alle har vel tid til å gjøre litt?

Under her får dere mine tre sjekklister for vaskerutiner i hverdagen, og som dere ser liker jeg å gjøre noe hver dag, noe ukentlig og noe månedlig. Det er ikke alltid jeg deler opp mine “once a week” gjøremål slik som jeg har listet opp fra mandag til søndag under her, for ofte liker jeg å bare få alt unnagjort på en to timers vaskeøkt, men for dere som ikke har tid til den slags tenkte jeg dette kunne være en fin løsning?


– Every Day Cleaning Habits-
■ Re opp sengen, og brette klærene jeg slang fra meg på gulvet før jeg la meg kvelden før.
■ Gå ut med søpla. Dette er et tiltak da søppeldunken er i garasjen fire etasjer under oss, meeen det må gjøres!
■ Gå over gang, kjøkken og stuegulv med en tørrmopp, bare for å ta det verste med en gang.
■ Ta inn og ut av oppvaskmaskinen og vaske over kjøkkenbenken. Er det noe som er viktig for meg å holde rent så er det vel stedet jeg lager mat på. Dessuten trives jeg så mye bedre på et kjøkken som er ryddig og pent!

– Once a Week Cleaning Habits –
Mandag: Skifte på sengen, vaske sengetøy og skrubbe alle gulv med mopp. Ellers skal kjøkeskapet fylles opp om mandagen, så dette er dagen jeg tømmer det for dårlige produkter, og vasker over kjøleskapshyllene.
Tirsdag: Rengjøre badekar, toalett og vask. Åh, jeg elsker når badet lukter friskt og rent!

Onsdag: Onsdag er den store klesvask-dagen, og ettersom vi av latskap enda ikke har investert i en tørketrommel må ethvert plagg henges opp på klesstativ etterpå..
Torsdag: Brette tørre klær og rydde alt som er nyvasket på plass i klesskapet igjen.

Fredag: Vanne blomster, kaste vissne buketter og skrubbe innsiden av Khalervasene mine.
Lørdag: Vaske og henge opp mer tøy.. Det er ingen hemmelighet at vi har litt klær å vaske!
Søndag: Støvsuge stueteppet, tørke over speil og fjerne støv fra alle overflater.


– Once a Month Cleaning Habits –
■ En gang i måneden skrubber jeg ytter og innside av ovn og mikrobølgeovn. Frysen vasker jeg enda sjeldnere. 
■  Yttersiden av kjøkkenskap, baderomsskap, kommoder, og hyller går jeg også over med en klut.
■ Dørhåndtak, lamper, lysbrytere, brannalarmer og ventilasjonsanlegg må rengjøres.
■ Søppelbøtten som står i skapet under kjøkkenbenken desinfiseres. Denne tar jeg gjerne oftere også.
■ Vask og oppvaskmaskin kjøres uten noe annet enn rensesåpe i.
■ Dusjs/badekarsluken renses. Åh, dette er faktisk det ekleste jeg kan tenke meg. La meg slippe!

Det som gjenstår da er vasking av vinduer, sofaputer, tepper og dyner, veranda, innsiden av kjøkkenskap, og fryseboks..  Målet er å gjøre dette hver sesong, men jeg skal ærlig innrømme at jeg er helt elendig på det. Finnes det noe kjedeligere enn å vaske vindu liksom? Sist vinduene våre ble skrubbet var i fjor høst, og da var det mannen som ble satt i aksjon. Hehe, kaaanskje jeg får gått over dem en gang før sommeren….. Neppe.

Håper disse listene motiverer dere til å finne frem moppen selv i helgen <3 
Nå skal jeg nyte mine nye, rene omgivelser med kjøttsuppe og et glass rødvin!

32 kommentarer
    1. Så fine og gode vaske rutiner du har ^^
      Jeg rydder litt hver dag, og henger opp eller bretter klær når det trengs. Utenom det deler vi litt på oppgavene, ettersom vi er 5 i huset (:
      Ha en fin lørdag 😀

    2. Vasket vinduene i går jeg. Med en liten kork salmiakk blandet med litt zalo i vannet så går det som en lek. Aldri hatt så rene og fine vinduer etter det kjerrigrådet. Salmiakken tar fettet og zaloen gjør det skinnende. Men over til noe annet: Har du noen nye boktips ? Skal snart til syden og trenger lesestoff : )

    3. Hjelp! Vaskerutiner er virkelig ikke min sterke side .. kanskje jeg må skrive ned en plan jeg også 😮

    4. Mye gode vasketips her 😉 men lurer på om det er noe spesielt du renser kahler vasene med? Mine har blitt “stygge og ripete på insiden… 🙁

    5. oh wow.. Denne listen skal jeg kopiere og henge opp på kjøleskapet. Jeg er altfor dårlig til å ha en struktur på husarbeidet og ender opp med å ta et skikkelig tak til hver helg! Men nå skal jeg teste ut rutinene dine, for de var utrolig bra 🙂 God helg til deg, fine :*

    6. Wooow, Jeg er tydeligvis dårlig til å vaske :p går du virkelig ut med søpla hver dag? Hehe!
      Kan jeg spør hvor du har kjøpt de bildene? Var veldig fiine 😀

    7. Sandra Marie: Ikke sant? Jeg elsker dem! De er fra http://www.desenio.no 🙂 Hehe, ja det går latterlig mye i søppeldunken, så her må dem mer eller mindre tømmes en gang daglig. Oppvaskmaskinen må også settes på en gang om dagen. Skjønner ikke hvordan det er mulig engang når vi bare er to 😛

    8. Ida Angvik: Å så herlig å høre at du litke den 😀 Du får teste det ut selv og se hva du synes fungerer best! 🙂 Tusen takk, god søndag til deg også!

    9. Katarina Solend: Kom det noe spesielt opp da du prøvde å poste kommentaren? Som “kommentaren ble stoppet i spamfilteret” eller noe? :/ Kan ikke finne noe annet enn denne på ditt navn ser du. <3

    10. Anonym: Ja, jeg har hørt om disse fancy vindusvasker-greiene som skal gjøre det hele til en lek. Kanskje jeg får ønske meg en sånn til bursdagen. Hehe! 😀

    11. Kathrine: Aha! Det er altså kombinasjonen av disse to som er løsningen 😀 Fungerer det på dusjdøren også da kanskje? Sliter litt med å finne ut hva som fungerer best her også jeg. Angående lesestoff så har jeg ikke fått lest så mye selv den siste tiden, men har du sett gjennom bok-kategorien om det er noen av de gamle bøkene mine du ikke har lest? 🙂 Jeg har skrevet en del bok-anmeldelser tidligere <3

    12. kristine: Han tar seg stort sett av klesvask, opphenging av tøy og bretting og tøy, mens jeg tar meg av matlaging, rydding og vasking av alt annet. 🙂 Jeg hater klesvask og alt som hører med det, så er sjeleglad for at jeg får slippe. Hehe!

    13. Jeg vasker dusjen med litt forskjellig. Av og til bruker jeg kalkvask som jeg har kjøpt på bademiljø. ( litt dyrt men effektivt, og det varer lenge ) Tar det nederst på dusjveggene og lar det virke over natten, så bruker jeg gjerne zalo blandet med salmiakk morgenen etter. Men bruker også vanlig jif på en svamp av og til. Men ikke glem klor et par ganger i året for å unngå legionella : )

    14. Whaaaat denne listen var utrolig inspirerende! Skal lagre meg den og få et skikkelig system endelig haha 😄😄

    15. Lure tips!
      Reagerte litt på at du tar ut søpla hver dag når dere kun er to personer i huset. Kildesorterer dere ikke? Papir/papp, plast og glass/metall for eksempel? Da slipper du å gjøre det hver dag, og mye bedre for miljøet 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg