Dagens fristelse – Smuldrepai

Håhåå, ser det godt ut eller ser det godt ut?! Det første jeg gjorde da jeg våknet denne søndagen var å dra på en søndagsåpen butikk for å handle bær. Jeg hadde nemlig tidenes craving etter smuldrepai. Ikke vet jeg hvordan det er mulig å crave noe man aldri engang har smakt før, men en dessertpai skulle jeg altså lage, og det deilige resultatet får dere under her. <3 Ellers har det vært en rolig søndag for min del! Daniel tok seg av ukens storrengjøring til morgenen i dag, så alt jeg har styrt med er planleggingen av neste ukes middagsmeny. Vel og dette bakeprosjektet da.. En hjemmelaget pizza har jeg også fått slengt i ovnen, så om 20 minutt nytes en italiensk variant med sånn ca alt vi hadde i kjøkkenskapet på. Hihi, det er søndagsmaten sin det <3


Du trenger: 1. 100g hvetemel 2. 50g havregryn 3. 100g romtemperert smør 4. 50g hakkede mandler 5. 2-3 dl vaniljesaus/krem 6. 100g sukker 7. 500g bær (tinte eller frossne) 8. 1 eple 9. Vaniljeis 10. 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1.
Rør sukker og smør mykt i en bolle. Jeg brukte bare en tresleiv her.
2. Bland så inn hvetemel, vaniljesukker, hakkede mandler, og havregryn. Du kan fremdeles bruke sleiv, men ettersom deigen er veldig tørr vil den nok blandes enklest sammen ved bruk av en kjøkkenmaskin.
3. Rør det hele til en smuldredeig og finn frem en ildfast form. Dekk bunnen av formen med vaniljesaus eller vaniljekrem, legg så over frukt og bær (jeg hadde 1 eple, 250g friske bringebær og 250g frossne blåbær) og smuldre over deigklumper med fingrene. Stek midt i ovnen på 200grader i 25 minutt.

Dryss over litt melis, og server med en god vaniljeis <3 Mmmm!

Oppskriften holder til fire store dessertmager <3

15 kommentarer

Siste innlegg