Banana cake in the making

Se på det bakemonsteret der da! Håhå, nå sitter jeg nærmest og klapper meg selv på skuldra, for denne banankaken smakte heeelt himmelsk. Etter forrige ukes vanvittige chips-spising kjenner jeg på tidenes sukkerabstinenser om dagen, og etter å ha stått imot godterihylla på Coop Prix, bestemte jeg meg for å dra hjem og bake banankake i stedet. Hehe, akkurat som det er noe bedre.. Jaja, jeg har sikkert godt av det. Kaken var laget og ferdigstekt på 40 minutt, og i stedet for frosting ringlet jeg bare over litt smeltet hvit sjokolade. -Og pyntet med et jordbær mest for fargens skyld. Hihi, en perfekt dessert etter tirsdagens gulrotsuppemiddag!

Ser det ikke godt ut? Jeg er nesten stolt! Kanskje jeg endelig begynner å komme meg på bakefronten <3

Du trenger – En stor banankake:
1. 5 store modne bananer 2. 9-10 dl hvetemel 3. 1 dl melk 4. 225g smør 5. 2 ts natron 6. 4 egg 7. 6dl sukker 8. 4 ts bakepulver 9. 4 ts vaniljesukker 10. 100g hvit sjokolade til å ringle over som “topping”.


Slik gjør du:
1. Visp eggedosis av sukker og egg, og mos bananen med en stavmikser i en bolle.
2. Bland den moste bananen med eggedosisen og smelt 225g smør.
3. Varm melken så den når ca samme temperatur som smøret, og bland melk og smør sammen.
4. Sikt alt det tørre inn i eggedosis/bananblandingen og hell samtidig litt og litt melk/smørblanding i.
5. Rør det hele til en fin kakedeig, hell i en 30x40cm kakeform dekket av bakepapir og stek midt i ovnen på 190 grader i 30 minutt. Avkjøl kaken helt før du skjærer den i porsjonsstykker og serverer med et glass melk.

Smelt den hvite sjokoladen over et vannbad eller i mikroen, dypp en gaffel og “ringle” hvit sjokolade i alle retninger på kakestykkene. Dette syntes jeg ble både smakfult og pent å se på! <3

Håper dere ble fristet! I min mage ligger det allerede tre digre stykker <3 Nom!

26 kommentarer

Siste innlegg