hits

Banana cake in the makingSe på det bakemonsteret der da! Håhå, nå sitter jeg nærmest og klapper meg selv på skuldra, for denne banankaken smakte heeelt himmelsk. Etter forrige ukes vanvittige chips-spising kjenner jeg på tidenes sukkerabstinenser om dagen, og etter å ha stått imot godterihylla på Coop Prix, bestemte jeg meg for å dra hjem og bake banankake i stedet. Hehe, akkurat som det er noe bedre.. Jaja, jeg har sikkert godt av det. Kaken var laget og ferdigstekt på 40 minutt, og i stedet for frosting ringlet jeg bare over litt smeltet hvit sjokolade. -Og pyntet med et jordbær mest for fargens skyld. Hihi, en perfekt dessert etter tirsdagens gulrotsuppemiddag!Ser det ikke godt ut? Jeg er nesten stolt! Kanskje jeg endelig begynner å komme meg på bakefronten <3Du trenger - En stor banankake:
1. 5 store modne bananer 2. 9-10 dl hvetemel 3. 1 dl melk 4. 225g smør 5. 2 ts natron 6. 4 egg 7. 6dl sukker 8. 4 ts bakepulver 9. 4 ts vaniljesukker 10. 100g hvit sjokolade til å ringle over som "topping".


Slik gjør du:
1. Visp eggedosis av sukker og egg, og mos bananen med en stavmikser i en bolle.
2. Bland den moste bananen med eggedosisen og smelt 225g smør.
3. Varm melken så den når ca samme temperatur som smøret, og bland melk og smør sammen.
4. Sikt alt det tørre inn i eggedosis/bananblandingen og hell samtidig litt og litt melk/smørblanding i.
5. Rør det hele til en fin kakedeig, hell i en 30x40cm kakeform dekket av bakepapir og stek midt i ovnen på 190 grader i 30 minutt. Avkjøl kaken helt før du skjærer den i porsjonsstykker og serverer med et glass melk.Smelt den hvite sjokoladen over et vannbad eller i mikroen, dypp en gaffel og "ringle" hvit sjokolade i alle retninger på kakestykkene. Dette syntes jeg ble både smakfult og pent å se på! <3Håper dere ble fristet! I min mage ligger det allerede tre digre stykker <3 Nom!

26 kommentarer

Så utrolig nydelig du er! Kaka så skikkelig god ut :-)

Inga: Tusen takk <3 <3

Altså.. Dette er noe av det diggeste jeg har sett på veldig veldig lenge!! Naaam :-D Gleder meg til å teste denne ut altså <3 Håper du har en nydelig kveld, fine!

charlottetunes: Yaay! Så bra :D Åja, her er alt bare velstand <3 Håper du har en fin tirsdagskveld selv :)

Wow, det så veldig godt ut! Jeg må ha! :)

Fy søren så god den kaka så ut! Er selv stor fan av kaker med/laget på frukt og bær. Kommer nok til å prøve å lage denne selv i fremtiden da jeg har lovet meg selv å faktisk bake mer i år.

Oioioi, så flink du er!! Disse bake-oppskriftene er noe av det morsomste å lese synes jeg:-) Fortsett å stå på, og ha en super kveld videre!

Birgitte: Tusen takk! Du er god <3 Ha en super tirsdagskveld du og Birgitte :-)

For en fantastisk fin fremstilling av kaken, så deilig ut :)

Åh, nam! Tror nesten jeg må bake selv jeg nå:)

Susanne Anneli Hodal: Ja dette er ingen hokkuspokkus-kake! Du har sikkert flesteparten av ingrediensene i hus allerede :-)

Såg veldig godt ut :) Eg åt lasange idag, din oppskrift :) den er kjempe god :) Får mykje skryt av den :)

Marte G: Nei så hyggelig å høre! :D Er det den vanlige lasagnen eller den med eplejuice, kylling og spinat? :D

Nam 😍 Jeg elsker bloggen din, Marthe! Du skriver om så mye forskjellig, outfits, oppskrifter ++! Jeg elsker det :-)

18 år og mamma: Blir så glad for kommentarer som denne <3 :')

Århhh! Jeg bare digger stilen din! Hvor er buksen og genseren fra? Du er helt rå på alt du gjør, Marthe <3 og pen er du alltid! Ha en flott kveld videre <3 klem

Caroline: <3 Herlighet, tusen takk Caroline. Shortsen jeg har på meg er fra Vero Moda, og genseren er fra Gina Tricot :-) Ha en nydelig kveld du også! Stor klem

Aldri smakt banankake, men denne så veldig innbydende og god ut! og så lekkert utseende :-D

ååånam! tusen takk for oppskrift, dette såg skikkelig fristende ut, og denne må jeg prøve meg på!

Åh, jeg har gått i siklet etter banankake siden jeg leste innlegget i går.... tasser fremdeles rundt å drømmer om banankake.... Den der bare helt, åh! nam!!

Så innlegget på snappen din der du hørte på sangen Shy av Jai Waetford. Du burde høre Living not dreaming av han også :D Kjempebra sang :D

Åhh, dette så kjempegodt ut! Og så fine bilder da, du er flink!! :-)

hilsen jente på snart 14 år

hilsen jente på snart 14 år

Jeg må bare si at bloggen din og måten du skriver på er så utrolig bra!! Oppdaget den for et par dager siden, og nå gleder jeg meg alltid til å lese nye innlegg. Du virker så utrolig jordnær, i forhold til andre bloggere, men misforstå meg rett, det er ikke noe galt med de, hehe! Er egentlig ganske vanskelig å forklare, men fortsett med det du holder på med, Marthe!!❤️

Nam! Og nåååå skal jeg bake kake :D Haha, søren.. jeg som skulle være sunn....

Så god kaken så ut! :D

Skriv en ny kommentar