Something for Valentines day

Hei og hopp dere! I dag har jeg faktisk ikke satt føttene utenfor leiligheten en eneste gang, og likevel har dagen bare flydd forbi! Jeg ble så motivert av mitt eget “be proactive-innlegg” at jeg har løpt mellom kontor og kjøkken i timesvis nå, knipset på en rekke bloggbilder, kokkelert, skrevet to-do-lister og klikket helt i mailboksen. Elsker når jeg har disse dagene hvor jeg aldri blir lei og kan holde på med mitt i time etter time <3

Skravlesyk er jeg egentlig også i dag, men jeg skal prøve å fatte meg i korthet. En av flere ting jeg har trykket i meg i dag er denne pannacotta-desserten av hvit sjokolade! Jeg har egentlig aldri vært noen fan av den søte, hvite sjokoladen, men kombinert med syrlig pasjonsfrukt syntes jeg dette ble en helt nydelig dessert! Håper dere får lyst til å teste den ut. Pannacotta er jo så enkelt! Oppskriften skal egentlig holde til fire personer, det er bare jeg som har laget to enorme porsjoner i rødvinsglass.. <3 Ellers må det bare spørre hvis dere lurer på noe!

Du trenger – 4 porsjoner:
1. 6dl matfløte 2. 3 ts vaniljesukker 3. 4 plater gelatin 4. 200g hvit sjokolade 5. 6 pasjonsfrukter 6. 1-2 ss melis 7. Eventuelt 4-5ss vann 8. 50 g smeltet sjokolade (kun til å ringle inni glassene som pynt)


Slik gjør du – Sjokoladepannacotta:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutt. Samtidig varmer du opp fløten og vaniljesukkeret i en gryte. Ta gryta av plata like før fløten koker, klem vannet av gelatinplatene og rør dem inn i den varme fløteblandingen. 
2.
Hakk 200g hvit sjokolade og la også dette smelte inn i fløten. Sett blandingen til avkjøling på kjøkkenbenken.
3.
Når pannacotta-blandingen er avkjølt heller du den over i fire medium store glass.
4. Sett sjokoladepannacottaen til stivning i kjøleskapet minst 3-4 timer før dere skal spise den.
5. Skrap kjøttet ut av 6 pasjonsfrukter og rør inn 1-2ss melis. Hell dette over pannacottaen rett før servering.
6. For et mindre syrlig resultat kan du også vanne ut pasjonsfrukten med 4-5ss vann eller enda litt mer melis.

-Something delecious to serve on Valentines Day –

Bringebærcoulis ville nok også vært nydelig til! (og kanskje litt penere)
Godt smakte det ihvertfall! Ha en fortsatt fin tirsdagskveld dere <3

27 kommentarer
    1. Du må bare prøve Tobleronemousse 😀
      3 egg
      2ss sukker
      Piskes til eggedosis
      300 valgfri Tobleronesjokolade(den hvite blir utrolig god, den beste spør du meg!)
      Smeltes i vannbad
      1 boks fløte
      Piskes til krem
      Bland eggedosis meg den smelta sjokoladen(pass på at sjokoladen ikke er for varm, når du blander dette kan det se litt klumpete ut, men bare fortsett å rør, d blir bra når du blander inn kremen) Og vend inn pisket krem tilslutt. La det stå i kjøleskapet til den blir kald og stivner.
      Kan dele oppskriften i to og ta to forskjellige sjokolader, blir og veldig godt 🙂

    2. Hei Marthe! Synes du er så flink til å komme med fine tips til hva man kan finne på med sammen med kjæresten sin. Kanskje du kunne laget ett innlegg som handlet om valentinsdagen, og hva man kan overraske med? 🙂

    3. Det så kjempegodt ut! Får litt småpanikk når jeg leser gelatinplatet, for det er noe jeg har dårlig erfaring med hoho 😀 men prøving og feiling er vel det som gjør mester!
      Uansett, her kommer et veeeldig tilfeldig spørsmål, men hvordan skjærer du opp mangoen slik? Jeg har alltid kuttet i terninger og da treffer jeg alltid på noen harde biter som ikke er så delikate :/

    4. Nam det så digg ut! Hvor er det du får tak i pasjonsfrukten hen? Finner det aldri når jeg er på butikken i frukt og grønt avdelinga🙁

    5. Det ser veldig godt ut, men jeg tror jeg må være en av få som ikke liker pasjonsfrukt. Siden du liker det bør du prøve deg påhttp://www.villavonkrogh.com/2015/03/28/pasjonsfruktkake-med-sjokoladebunn/

    6. B: Jeg bare smeltet 50g mørk sjokolade, dyppet en gaffel i sjokoladen og ringlet litt rundt inni glasset. Så satte jeg glassene i kjøleskapet i rett under en time før jeg helte pannacottaen i. Bare husk å ikke helle pannacottaen i før pannacottablandingen er blitt avkjølt. Hvis den er alt for varm så vil jo sjokoladen i glasset smelte igjen og da tipper jeg resultatet blir lite pent 😀

    7. Ragnhild: Du trenger ikke den magiske mangokutteren, du skjærer bare av disse to mangosidene med en vanlig kniv. Mannen på videoen viser dette også litt inni videosnutten 🙂

    8. Christina: Å hiiimmeeeel! Jeg får vann i munnen bare av tanken på tobletonemousse! Tusen takk for oppskrift Christina. Denne skal både testes og blogges om 😀

    9. Dette så heelt nydelig ut!! Finner ingen hvite sjokolader jeg tåler (nøtteallergi), har du noen tips til hva annet jeg kan bruke? Noe med sitron, melkesjokolade eller annen sjokolade? Eller en annen dessert, kanskje? Vil lage noe ekstra godt til valentines<3

    10. Takk! Skjønte nå hvordan jeg skal gjør det! Mango er jo såååå godt 😀
      Brukte gelatinplater ja, men det er lenge siden så får vel prøve meg igjen 🙂

    11. Takk for svar, Marthe 🙂 Jeg var bare usikker på om ikke sjokoladen rant ned over glasset hvis du satte det i kjøleskapet, men da gikk det jo tydeligvis fint 🙂
      Får prøve dette her som en romantisk dessert til en middag med min kjære. Det ser i alle fall veldig godt ut, ingen tvil om at du er et skikkelig “kåneebne” 🙂 Daniel er en heldig mann 😉

    12. Anbefaler å sile innholdet fra passjonsfrukten samt ha litt sukker og vann og varme det opp til sukkeret er oppløst 😊. Kjempe godt!
      Passjonsfrukt er en av tingene jeg kjøper på innvandrerbutikker – mye billigere der!
      Det finnes en melkefri hvitsjokolade som jeg har handlet på Coop OBS mener den er nøttefri 😊

    13. Jeg smakte pannacotta med pasjonsfrukt for første gang på Yaya’s, og det smaker jo bare helt himmelsk! Så jeg kommer til å ta bruk denne oppskriften så meget 😀 Jeg digger bloggen din muchmuch!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg