Fastelavensboller med krem

Åh, nå lukter det and i hele blokka her! Kjøttet har stått i ovnen i to timer allerede, og så fort jeg har delt helgens fastelavens-bolleoppskrift med dere setter jeg i gang med dampingen av pannekaker. Hihi, jeg blir bare mer og mer glad i å lage mat, og synes det er superspennende å prøve ut noe heelt nytt! Idol er det jo også i kveld! Makan, det hadde jeg helt glemt! For en fredag dette skal bli. Jeg tror nesten det blir en liten reprise av den forrige! Bestemor og bestefar sendte nemlig meg med en hau av brettspill de hadde liggende på loftet, så i tillegg til god mat og favorittprogrammet på tven, blir det om noen timer spilling av morsomme brettspill!

– Hurra for helger tilbrakt på denne måten. Jeg kan ikke tenke meg noe hyggeligere <3


Slik gjør du:
1. Varm opp/smelt melk og margarin i en kjele til det er nådd 40grader.
2. Pisk 2 egg og 2 dl sukker lett i et lite minutt. 
3. Hell alt det tørre utenom 50 g hvetemel i en bakebolle og jobb alt det våte inn. Elt gjerne i kjøkkenmaskin på middels styrke til du har en jevn og fin deig. Jo mer klissete den er, jo saftigere blir bollene, så ikke overdriv med melet, men tilsett de siste 50g om du må.
4. Dekk bollen med plastfolie og sett til heving i 40-60 minutt. Til den har nådd dobbel størrelse.
5. Del den så inn i 20-24 deler og trill boller som du har på et stekebrett med bakepapir. Dekk til brettet og etterhev bollene i 15 minutt til. Pensle så med 1-2 egg og stek midt i ovnen på 215 grader i 8-10 minutt.

Avkjøl på rist, del bollene i to, pisk krem av 3 dl kremfløte og 2 ss sukker, og nyyyyt!

Ha gjerne også litt hjemmelaget jordbærsyltetøy på! Det tar vi til søndag <3

23 kommentarer
    1. Ååh dette så helt herlig ut! Spørs om ikke jeg må på butikken i morgen og kjøpe inn til boller, hehe. Ha en superfin kveld og helg, Marthe <3

    2. Liker ikke å bruke tørrgjær i oppskrifter jeg. Syns alt blir best med fersk gjær. Bruker heller ikke mye gjær, men lar det heller heve lenger. Her kommer en knallgod bolleoppskrift:(ca 10 stk )
      350 g hvetemel, 75g meierismør ( smøret smuldres i deigen ), 50 g melis, 2,5 dl lunken melk, litt kardemomme og ca 1/3 pk med fersk gjær. Stekes på 230 g i ca 7 – 10 min.

    3. Det ser skikkelig godt ut. Bruker aldri tørrgjær selv, men skal prøve meg på oppskriften med fersk gjær i stedet:)

    4. Hei, lurer på om din far fortsatt driver med å lage bunader?
      Jeg skal ned til Thailand i løpet av året og har lyst å sy meg en bunad i Thailand.
      aner ikke hvor jeg skal hen, så tenkte om du hadde noe tips ? 🙂

    5. Heter kanskje fastelavn fra gammelt av, men kan si fastelaven også til de som måtte mene noe annet 🙂 bollene så kjempe gode ut! De må vi lage på søndag! <3

    6. Ååå de så himla gode 😆 Alt du lager på bloggen frister sånn å lage, du e flink te å friste 🙂 Hehe ^^
      Deilig med en rolig fredag, du må i hvert fall kose deg masse og nyte litt fri dag 👍🏻<3 ha en super helg og kos dere masse 🙂

    7. Nat: Hei hei! Ja, det er hans fulltidsjobb om dagen så bunads-salget går det strålende med 🙂 Hvor skal du i Thailand og hvor lenge tenker du å bli? Hvis du skal ha et ordentlig resultat så går det nok 6-8 uker før bunaden blir ferdig. Det er jo så mye som skal broderes og sys fra hånd <3 Jeg vet ihvertfall pappa har 6-8 ukers leveringstid på sine bestillinger med mindre noen synes de ferdig-sydde passer perfekt og bare vil kjøpe dem. :-) Tenker du å måle deg og legge inn selve bestillingen der nede og så få den tilsendt i posten? Hvis ikke kan du sjekke ut pappas sin nettside http://www.bunadsgleden.no og se om det er interessant å booke gjennom han. Jeg har en farmor og onkel i Stavanger og Bergen som tar imot kunder for prøving og måling, om du ikke bor så langt unna en av disse to byene så kan du stikke innom en av dem 🙂

    8. Kathrine: Tusen takk for at du deler! Jeg synes det er herlig å variere litt mellom gode oppskrifter også 😀 -Men 10 boller blir jo oppspist på en kveld! Heheh, lager du ikke dobbel da? <3

    9. Hei igjen, takk for svar 🙂
      Jeg er alltid ned i Thailand i 4 uker om gangen, men hvor er det bedriften plassert i Thailand? 🙂 syr han kun herrebunader, fordi jeg er ei jente på 21 🙂
      Jeg kunne jo sendt målene mine noen måned før jeg reiser ned? Så kan jeg prøve den når jeg kommer ned i såfall hvis det går.

    10. Det går selvsagt an å doble bolleoppskriften om en får gjester, men jeg lager som regel enkel når vi er alene. 10 boller er mer enn nok da Marthe. Man skal jo kose seg, men med måte 😀
      Kom torsdag hjem etter 2 uker i Thailand. Anbefaler virkelig tur med orkideekspressen. Vi ble hentet av privat bil og ikke disse turistbussene. Følte meg som en dronning.

    11. Hei Marthe 🙂 jeg såg du hadde lagt ut bolleoppskrift og måtte bare prøve den! Bollene vart utrolig gode til tross for at jeg måtte bytte ut melet til glutenfritt mel. Så du kan godt anbefale denne til andre glutenallergikere også bare de bytter ut melet 🙂 skal nok ta i bruk denne oppskriften neste gang jeg baker boller også, takk til deg som deler slikt med oss lesere!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg