Marthe tipser: Bringebærmousse

God morgen, og god HELG til alle dere der hjemme! Ettersom vi ligger tre timer foran dere, tipper jeg vi befinner oss på stranden allerede jeg nå! -Og på solstolen blir vi helt til solen går ned igjen for flyet vårt hjem går om mindre enn 24 timer! Wææ, nå gjelder det å nyte siste bit av varmen. Mer sol og strandbilder skal jeg selvsagt friste dere med senere i dag, men nå tenkte jeg i første omgang å dele en deilig dessert-oppskrift med dere. Det er jo fredda! Bringebærmousse med friske bær og vaniljesaus står på menyen, og jeg håper den faller i smak <3

Du trenger: 1. 200g frossne bringebær 2. 4 plater gelatin 3. 1 eggehvite 4. 100g sukker 5. 2,5dl kremfløte 6. 1 ts melis 7. Friske bær til pynt 8. 1 vaniljestang 9. Vaniljesaus


1. Legg gelatinplatene i lunket vann og la de ligge til de er blitt myke (5 minutt)
2.
Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha dem i en gryte med sukkeret og de frossne bringebærene. Varm opp mens du rører jevnt så det ikke setter seg fast i bunnen før det hele smelter.
3. Klem vannet av de myke gelatinplatene og hiv dem oppi den varme bringebærgryta.
4. Rør forsiktig, men godt rundt mens du lar platene smelte helt inn.
5.
Sil bærmassen gjennom en silog avkjøl den frø-frie sausen i en skål til den er lunken.
6. Pisk eggehviten stiv med 1 ts melis, og vend dette inn i den avkjølte bringebærskålen.
7. Pisk kremfløten stiv og gjør det samme med denne.

Vips der har du moussen din! Hell over i serveringsglass og la det stivne i kjøleskap 4 timer før servering. Oppskriften gir 2 porsjoner i store glass, eller fire porsjoner i små glass <3 Nå gjenstår det bare å nyte!

– Jeg toppet også med litt vaniljesaus og friske bær –

Ser det ikke godt ut? Mousse er noe av det beste jeg får <3

16 kommentarer

Siste innlegg