Mozzarellakylling med maismos

Hei og god kveld tålmodige sjeler! Jeg rakk akkurat ikke å dele denne middagsoppskriften med dere før klokken slo “stalltid” i dag formiddag. Pyttsann, den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Det skal være sikkert og visst i dette tilfellet. Oppskriften på denne mozzarellakyllingen fant jeg på flotte Eirin sin blogg en gang i oktober, og siden har jeg laget Daniel og meg det én gang i uken. Vanligvis pleier jeg kun å servere en smakfull liten salat til, men i dag slo jeg til med både båtpoteter og maismos. Mais er jo så utrolig godt, så hvorfor ikke lage mos av det og? Helt nydelig smaker det, både til kylling og biff <3

Jeg rakk ikke engang å spise halve tallerkene før jeg måtte løpe til bussen, så nå skal jeg varme det opp igjen og kose meg med litt fakturering, mailsvaring og forhåndsskriving til morgendagen. Jeg vet ikke hvor mye tid jeg vil ha til overs i Oslo, så best å være på den sikre siden <3 Ellers har jeg bestemt meg for at jeg skal få med meg kveldens håndballkamp. Norsk håndball er jo så nervepirrende spennende! Håndball og ski… Ah, gøyeste jeg ser på. Hva gjør dere på i kveld? Jeg må bare få skryte litt av dere, for fy søren så mye fint som tikker inn i kommentarfeltene om dagen. Tusen takk for at dere gir lyd ifra dere. Det gjør jobben min så utrolig gøy!

Du trenger – 2 porsjoner: 1. 1 pakke Mozerellaost (Se bilde under) 2. 1 stor boks mais ca (300g) 3. 1,5 dl matfløte 4. 1/2 squash 5. 4-5 poteter 6. 2 kyllingfilèter 7. Salt/pepper 8. 1 ts smør 9. 2 store tomater

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader og kyllingfiletene i en ildfast form. Smør hver filet med 1 ss grønn pesto og legg over noen skiver med tomat og mozerellaost. Krydre med litt salt og pepper.
2. I samme, eller en annen liten ildfast form legger du poteter i båter, og squash i skiver. Ringle litt olje over potetene, legg noen smørklatter over squashen, og krydre også dette godt med salt og pepper.
3. Stek både båtpoteter, grønnsaker og kylling midt i ovnen i 40-45 minutt på 180 grader.


Maismosen går også unna i en fei! Sil vannet av maisen om du kjøper den på boks, ha alt i en gryte sammen med 1,5 dl matfløte og kok i 5 minutt. Strø over litt salt og pepper, tilsett en ts smør og mos med en stavmikser.

Jeg lover at det smaker MYE bedre enn det ser ut <3

Håper dette blir en favoritt hjemme hos noen av dere også <3

17 kommentarer
    1. Ååh herlighet det så digg ut! Du er så råflink til å lage mat som ser inspirerende og godt ut! 🙂 den maismosen må jeg virkelig prøve som tilbehør til kjøtt en dag. Mais er jo så digg! Om ikke du har prøvd det før må du forresten prøve smørstekte mais med krydder som tilbehør en dag. Supergod og superenkelt! Man bare forvarmer pannen på høy varme, bruner smør (så det får mer rund og “karamellisert” smak) og så freser man en boks hermetiske mais i smøret og krydrer med pepper, hvitløkssalt og annet digg krydder. Anbefales virkelig 🙂

    2. Thea: Ååå himmel ble skrubbsulten av den maisbeskrivelsen! Haha, gjett om jeg skal lage dette til uken. Mais altså.. Det er så godt det <3 Tusen takk for tips Thea!

    3. Nam, det ser jo helt nydelig ut og jeg tipper jeg ikke blir skuffet om jeg smaker retten heller! Ha en fin kveld!

    4. Kygo skal spille utenfor Grand hotell i morgen på dagen, i forbindelse med at han er i Oslo for nobelpriskonserten på kvelden. Du får ta deg en tur opp dit om du får tid 😀

    5. Silke: Jeg har enda noe hår på både legger og armer, men de er mange ferre. Nå skal det sies at jeg ikke har brukt den på flere måneder da. Kanskje alle hårene ville ha forsvunnet om jeg fortsatte med den litt til 🙂

    6. Kathrine: Åh, det ville ha vært fint å se! 🙂 Men jeg er redd det ikke blir stort med tid akkurat på dagtid i morgen. Filming tar alltid litt lengre tid enn man tror <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg