Home made caramel

Der satte jeg… Lykkelig uvitende om at jeg noen timer senere ville glemme igjen mobilen på enda en butikk.. Fader altså. Hva er det? Syttende gang i år? Jeg gir opp… Bestis og jeg dro på Egon for en kopp te i kveld, og fem minutt før senteret stengte dro vi innom New Yorker for å kjøpe en nude-farget clutch. Der legger jeg også igjen mobilen, og oppdager det ikke før minuttet senteret stenger dørene. Arh! Og jeg som har et møte i Oslo klokken 06.50 i morgen! Lykke til med å finne frem til det kontoret Borge… Jaja, alt ordner seg!

Utrolig hyggelig å komme hjem til mange fine kommentarer på soverommet da! Stas å høre at dere likte det <3 Håper denne karamelloppskriften faller like godt i smak! Jeg rakk ikke å vente til den hadde stivnet helt da jeg selvfølgelig måtte ha dagslyset til å få knipset noen fine bilder til dere. -Men jeg kan informere om at den nå – syv timer senere allerede er tatt ut fra kjøleskapet, kuttet opp og smugspist på. He-rre-GUD så gode! Jeg sier bare godtestoppen kan drite og dra, for jeg skal spise karameller med salt heeele uken <3

Du trenger:
1. 400g sukker 2. 3dl lys siryp 3. 5dl kremfløte 4. 50g smør 5. Frøene fra 1 vaniljestang 6. 1/2ts maldonsalt

Slik gjør du:
1. Ha alt i en gryte og kok opp under omrøring. Pass på å stå ved komfyren hele tiden så det ikke koker over. Når det har fått et godt oppkok lar du det stå og småkoke uten lokk helt til temperaturen i gryta når 120grader. (Jeg brukte et steketermometer). Da skal fargen på karamellrøra også ha endret seg til en mer brunlig masse.
2.
Hell over i en liten ildfast form med bakepapir, og la det stå til avkjøling på kjøkkenbenken i 40 minutt.
3.
Strø så over litt mer maldonsalt og sett formen inn i kjøleskapet for avkjøling en hel natt.
4.
Når karamellmassen er blitt fastere kan du ta en pizzakutter og dele karamellen i mindre porsjonsbiter. 

Nå skal du ha MYKE fløtekarameller med smak av vanlije og et hint av salt. Naaaam!

Nå må jeg se og hoppe i bingen! Jeg har en lang dag foran meg i morgen <3

30 kommentarer
    1. Åå, nam! Leter og leter etter en oppskrift som gir litt harde og seige karameller, noe som de firkantede smørbukk 😍 😀 DA blir det karameller her også!

    2. Du og dine flotte bilder inspirer ofte 🙂
      Men hjemme laget karamell er sykt godt, stemora mi har også laget hjemmelaget karamell og dt er fantastisk 🙂 så skjønner du syns dt er godt 🙂 flotte bilder 🙂 ha en Fin dag videre 🙂 klem <3

    3. Hei Marthe! Har du noen erfaring med tørr/irritert hodebunn? Jeg har tape-extensions og må derfor føne håret tørt etter vask. I tillegg har jeg vel egentlig alltid hatt ganske tørt hår. Nå som det er blitt kaldere er hodebunnen min blitt veldig tørr og irritert. Den klør endel, men har heldigvis ikke begynt å flasse (enda). Har du noen tips? Frisøren min anbefaler en pause fra extensionene, men for meg er det veldig uaktuelt. Hvertfall nå i julebordsesongen..

    4. Lina: Hei Lina! Hmm, jeg har heller vært plaget med det motsatte, som igjen har gjort at håret blir fort fett, men jeg kjenner flere som har samme problem som deg og de har tidligere fortalt at denne shampooen fungerer: http://www.iglow.no/l_oreal_professionnel_instant_clear_pure_shampoo__250ml/

      Jeg vet altså ikke ettersom jeg ikke har prøvd den selv, men det er ihvertfall et Redken produkt som selvsagt både fjerner synlig flass om du skulle få det, og bekjemper/kontrollerer problemet. Kanskje verdt et forsøk? Du kjøper den på alle frisørsalonger <3 Jeg fant bare et bilde på google 🙂

    5. Så bra du la ut oppskrift! De ser utrolig gode ut, så jeg gleder meg til å bake:) håper du har hatt en fin dag i Oslo, og ha en fin kveld:)

    6. Åå, dette så utrolig godt ut – skal absolutt prøves ut!
      Ser i en av kommentarene over her at du nevner at du har hatt litt problemer med at håret blir fort fett. Jeg har det samme problemet og lurer på om du har brukt noen spesielle produkter for å unngå dette? 🙂
      Ønsker deg også en fin dag videre!

    7. Nam! Disse må jeg prøve 😀 hvordan pakker du de inn når du har kuttet dem opp? Tenker på å lage disse og gi dem bort som julegave

    8. ÅÅ Marte, du er alltid like vakker!! Vil gi deg skryt for hvor fantastisk flink du er til å være kreativ her på bloggen:D Dette har ikke noe med innlegget ditt å gjøre, men jeg har lyst til å videreføre et utrolig viktig budskap som jeg brenner sterkt for. Det er nemlig veganisme:) Har vært veganer selv i relativt kort tid sammenliknet med mange andre. Du er helt sikkert kjent med vegetarianere? Vel, veganere – i tillegg til ikke å spise kjøtt- spiser verken egg, melk eller noen animalske produkter. Jeg oppdaget “sannheten” (hvis jeg kan kalle det det) bak mat-industrien og fikk en AHA-opplevelse selv, og vil gjerne dele dette videre. Vil anbefale deg en fantastisk video om nettopp dette tema. Har du en times tid til overs – klikk deg inn på denne linken: https://www.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4 Kan garantere deg at du ikke vil angre.
      Klem<3

    9. Trenger de å stå kaldt, eller går det fint å ha de ute i romtemperatur?
      Hadde vært en kjempefin julegave, men føler det ødelegger overraskelsen av å si at de må legge den i kjøleskapet istedet for under treet 😉

    10. Hei Marthe 🙂
      Tenker å prøve disse karamellene, men da jeg har en ildfast form som er som en langpannekake, er jeg redd for at det blir for lite røre. Er det mulig å doble røren uten problem?

    11. Heia Marthe! Nå har jeg prøvd ut karamellene, de var sykt gode på smak, men nå e det 24timer siden jeg satt dem kaldt og de er ikke stivnet enda… Er dette normalt?

    12. Jannike: Hei Jannike! Å, da har nok ikke karamellen kokt lenge nok. Hvor lenge tror du at du hadde den småputrende i gryta? Jeg ville kanskje prøvd å ha hele karamellmassen i gryta igjen, smeltet den og kokt den enda litt mer. Synes jeg har lest på nett at det er en mulig løsning hvis karamellen ikke skulle bli hard nok 🙂

    13. Jannike, det samme skjedde meg, og jeg helte røra oppi kjelen igjen og tilsatte 1 dl sirup og kokte opp før jeg tok vanntesten 🙂 De ble litt for harde for mkn smak, men om du tilsetter 0,5 dl så tror jeg de vil bli bra! 🙂 Nå har du sikkert funnet på noe lurt, men til neste gang 🙂

    14. Hilde: Vaniljestangen er ikke nødvendig. Den er bare for å gi en vanvittig god smak på karamellen 🙂 Men du kan nok prøve med noen vaniljedråper og 🙂 Det er bare så godt med vanilje i karamell!

    15. Du er så utrolig inspirerende- på mange måter. Fantastisk herlig å klikke seg inn på bloggen din. Det gir meg en type fred i sjelen <3
      Lurer på hvor du har kjøpt kosedressen? Den så himmelsk ut!

    16. Camilla: Så herlig å høre Camilla <3 Kosedressen jeg har på meg her er fra Bikbok, men jeg fikk den av bestemor til jul i fjor, så jeg tror ikke de har den i dag <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg