Ukens oppskrift – Andebryst

God kveld kjære, fine dere! Dagens deilige middag er inntatt og bloggbildene plukket ut til denne ukens middagsoppskrift. Ser det ikke godt ut? Skålen med røstipoteter ser kanskje ikke så delikat ut, men hvem er det som får røsti til å se elegant ut da? Hehe, det smakte ihvertfall himmelsk absolutt alt sammen <3

Til middagen snurret Daniel og jeg to episoder av serien Hæsjtægg, og herreGUD som vi ler av det programmet. Om dere ikke har fått det med dere så ligger det på Tv2sumo, og handler om seks “bloggere” (skuespillere som later som de er bloggere) og deres vanlige hverdag. Det meste er selvfølgelig satt veldig på spissen, men noe av det er faktisk så spot on og likt på virkeligheten at Daniel og jeg sitter og brøler av latter. Ah, dere må bare gi det en sjanse! Det er 10 episoder og hver enkelt varer bare i 20 minutt, så det er perfekt å snurre til middagen!

Du trenger – 2 store porsjoner: 1. 2 andebryst 2. 6ss smør 3. 2 gulrøtter 4. 1 persillerot 5. 10 store poteter 6. Salt/pepper 7. Jacobs rødvinsaus 8. Litt matolje 9. En skarp kniv + aluminiumsfolie

Slik gjør du:
1. Skrell gulrøtter og persillerot og skjær det hele opp i fine staver. Legg dette i en ildfast form, hell over litt olivenolje eller annen matolje du har i hus, og krydre godt med salt og pepper.
2. Skrell alle potetene og riv dem som ost på et vanlig rivhjern. Samle det hele i en bolle, klem ut alt som er av vann, og tilsett 5 ss smeltet smør + litt salt og pepper. (Eller mye). Jo mer krydder, jo mer smak!
3. Snitt fettsiden på andebrystene på langs og tvers med en skarp kniv. Du skal lage dype spor, men ikke så dype at du skjærer i selve kjøttet. Krydre begge filetene med salt og pepper på begge sider.
4. Stek kjøttet i en middels varm stekepanne med 2 ss smør. (Med fettsiden/svorsiden ned). Stek i 6 minutt, og snu for så å brune andre siden i 2 små minutt. Legg kjøttet over i en ildfast form og stek midt i ovnen sammen med grønnsaksformen på 150 grader til kjøttet har nådd 62 grader. Da er det medium stekt og perfekt mørt.

5. I mellomtiden steker du røstipotetene i en middels varm stekepanne med litt smør! Hell hele bollen med poteter i panna, trykk ned massen så det dekker hele panna, og stek på begge sider til du har en gyllen og fin røsti. Jeg stekte min flate med revet potet i ca 15 minutt på hver side. Altså 30 minutt til sammen.
6. Når kjøttet har nådd 60-62 grader, pakker du det inn i aluminiumsfolie og lar det hvile på kjøkkenbenken i 15 min. Grønnsakene steker du videre til kjøttet er ferdig å hvile, men sett nå opp ovnen til 220 grader.
7. Når kjøttet har hvilt, kutter du det opp, og server med valgfri saus. I dag valgte jeg å gå for Jacobs sin ferdige rødvinssaus, men hjemmelaget appels eller klemmentinsaus har jeg hørt også smaker supergodt!

Steketermometeret dytter du ned akkurat der kjøttet er tykkest <3

Pannen med røsti kuttet jeg opp i mindre biter og hadde i en egen skål på tallerkenen!

Mmm! Håper det smaker <3 Nå skal jeg kose meg med enda en episode Hæsjtægg!

10 kommentarer
    1. Åhhh, nå ble jeg sulten! Jeg er en stor matelsker, og er nesten alltid sulten:) jeg elsker hæsjtægg, og følger med på hver episode:) ha en fin kveld:)

    2. Hedda Kalfoss: Så bra 😀 Haha, det er helt fantastisk! Oppdaget det først i går kveld vi, så nå har vi litt å ta igjen :’D Tusen takk Hedda, det samme må du ha <3

    3. Åh, fyfader altså, nå fikk jeg skikkelig vann i munnen! Det her så bare ekstremt godt ut! Litt skummelt å sitte å lese bloggen din når jeg egentlig er stappmett, burde heller lest den når jeg var sulten, så hadde det ikk gjort noe at jeg falt for fristelsen og lagde meg noe godt – haha 🙂
      Uansett, jeg vil bare tipse deg om et blogginnlegg jeg publiserte tidligere i dag. Tenkte kanskje det kunne være interessant for deg som shopper så mye klær! Der har jeg nemlig tatt for meg noen punkter, og dersom du følger dem kan du ENKELT handle klær HELT TRYGT fra Asia! 😀 Har lagt linken til innlegget i url-feltet, så håper jeg at det kan hjelpe deg, kjære Marthe!

    4. Veldig mye mat på bloggen din for tiden. Forsåvidt greit for de som er glad i å kokkelere, men for oss andre blir det litt kjedelig i lengen. Bortsett fra denne lille kommentaren, gjør du en formidabel jobb med bloggen din. Det er slettes ikke alle toppbloggere som klare å oppdatere med godt innhold flere ganger daglig. Flinke fine deg <3

    5. Takk for maten.
      Hvorfor har ikke du et eget Tv program da? ? Sikkert Sikkert fordi du er råkjapp i hodet :-)) å det vil jo ikke seerne ha :-))
      Bloggen min døde igår så jeg får lese din 😉

    6. Hei Marthe!
      Elsker at du legger ut oppskrifter her på bloggen, søker alltid opp noe her inne når jeg er tom for ideer selv! Bedre enn matprat dette 😀

    7. Dette var helt ypperlig! Har et andebryst i fryseren som jeg ikke har fått spist enda fordi jeg var usikker på oppskrift. Nå vet jeg hva som blir søndagsmiddagen hvertfall 😀

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg