Torsk med balsamicoløk

Hei og god lørdagsmorgen alle sammen! Fy søren så bra fredagsettermiddagen min ble i går. Så fort jeg hadde laget, knipset og fått i meg litt torskemiddag sto bestis på døra for en runde interørshopping. Jeg hade egentlig tenkt til å bare svippe innom Ikea for et par timer, men så var det så hyggelig at vi like godt tok turen innom både Ikea, sørlandssenteret og omtrent enhver lampebutikk som eksisterer i Kristiansand by. Vi ble så revet med at vi ikke kom oss hjem før klokken 22.00 om kvelden, og da med en diger eske pizzabakeren i hånda. Hihi! Nytt dobbel-kontor med to kontorstoler har jeg kjøpt, så nå gleder jeg meg en hau til å få det på plass! <3

Ta det helt med ro. Jeg skal ikke snakke interiør i hvert eneste blogginnlegg! Hehe, jeg bare liker denne delen av flyttingen så utrolig godt. <3 Uansett! Middagsoppskriften kommer under her. Noen timer forsinket, men fremdeles like god. Ovnsbakt torsk surret i serranoskinke, og servert med potetmos, rosenkål og balsamicoløk. Høres det ikke godt ut? Du får ikke fisken stort bedre enn det. 2 ganger har jeg hatt dette til middag denne uken!

Du trenger – 2 personer: 1. 4-5 store poteter 2. 7-8 sjalottløk 3. 1dl utvannet grønnsaksbuljong 4. 1 dl balsamicoeddik 5. 1 ss sukker 6. Litt smør til steking 7. 4 skiver serranoskinke 8. Torskefilèter for to 9. 12 rosenkål 10. Salt/pepper 11. 4ss smør til potetmosen 12. En skvett matfløte

Slik gjør du:
1. Sett på ovnen på 160 grader, og skrell potetene før du deler dem i mindre biter og koker dem i en kjele.
2. Skrell av ytterste lag med skall på sjalottløken og ha disse i en ny kjele med litt smør. La løken stå og surre seg blank under lokk i 10 minutt, og tilsett så 1dl utblandet grønnsaksbuljong, ca 1 dl balsamicoeddik, 3 ss sukker og litt salt/pepper. La det små og småputre i 15-20 minutter. (Til løken er myk og væsken halvert)
3. Tin fisken, og surr en skive serranoskinke rundt hver filèt. Stek midt i ovnen på 160grader i 15-20 minutt.

4. Når potetene er ferdigkokte, siler du av vannet, tilsetter en skvett matfløte og 3-4ss smør.
5. Skrell de styggeste lagene av rosenkålen, og kok dem i en kjele med vann i ca 5 minutt.

Smak til både potemos og balsamicoløk med mye god salt og pepper!

Håper det smaker! Nå hopper jeg avgårde til Vågsbygd senter!
Gleder meg til å hilse på en hau av nye mennesker. <3

11 kommentarer
    1. Jeg ville bare si at jeg blir veldig glad av å lese bloggen din 🙂 Flott med inspirasjon til klær, matlaging, bøker og interiør. Gleder meg til å følge mer med på hva som skjer på interiørfronten i din nye leilighet. For jeg er også midt i et oppussingsprosjekt nå! Har du noen andre interiørsider å anbefale? Jeg kan anbefale interior123 på instagram 🙂

    2. Hei!
      Åååh, det så skikkelig deilig ut, jeg elsker fisk… <3
      Jeg lurte bare på om du kan lage et "tips til venninnekveld/jentekveld"-innlegg?
      Blir så inspirert av å lese bloggen din, du virker alltid så positiv 😀 Ha ei god helg, Marthe!

    3. Leserinne: Hei hei! Så hyggelig at det virket fristende 😀 Klart jeg kan det! Er det noe spesielt du tenker på, eller bare tips generelt? Til hva man kan servere og diske opp med? 🙂 Tusen takk, det håper jeg du også får 🙂

    4. =): Herlighet, så hyggelig å høre! Tusen takk <3 Jeg gleder meg veldig til å dele mer av denne opp-pussing/interiørfronten jeg også. Elsker denne biten av flyttingen! 😀 Angående interiør-nettsider tenkte jeg å komme med et eget blogginnlegg i nærmeste fremtid, hvor jeg tipser om de nettsidene jeg selv liker best! 🙂 Interior123 er helt rå! Jeg følger den kontoen allerede 😀

    5. Wiii, så god du er! Ja, tenkte tips generelt; mat/underholdning/aktiviteter – you name it ;D Gleder meg!

    6. Åååh dette så knall godt ut! Ikke noe imot interiør snakk da jeg er veldig interessert i det selv 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg