Se på de deilige glassene da! Gjett om vi skal kose oss i kveld? Daniel kommer på krabbe og reker, og til dessert har jeg laget oss hver vårt glass med noe jeg har kalt for “oreodrøm”. Hihi, jeg har selvfølgelig allerede prøvesmakt, og himmel så digg det var! Vanligvis finner jeg alt som har med oreo, en smule for søtt. Det smaker selvfølgelig godt, men får jeg for mye så blir det rett og slett litt kvalmende. Denne oppskriften gir desserten et litt friskere preg! Ostekremen inneholder nemlig saften av en sitron, og det friske kombinert med kremost, krem, sjokolademoussè, og crunchy oreobiter… He-rre-gud. Det nytter ikke å beskrive. Dere skjønner ikke hva jeg mener før dere smaker selv. Dette kommer jeg til å servere både Daniel og venninner flere ganger i fremtiden.
Du trenger: 1. 1,5dl kremfløte 2. 50g melis 3. 200g philadelphia kremost naturell 4. Saften av 1 sitron 5. 1 vaniljestang 6. 1 pakke Freia Sjokolademoussè 7. 2 dl melk 8. 1 pakke oreokjeks
Slik gjør du:
1. Start med å piske sjokolademoussèen med 2 dl melk. Sett den i kjøleskapet mens du lager resten.
2. Pisk en slags krem av 200g philadelphia kremost, saften av 1 sitron, 50g melis og frøene av 1 vaniljestang. Du deler bare vaniljestangen på tvers, og skraper ut frøene med en kniv. Det er kun frøene som skal brukes.
3. I en annen skål pisker du vanlig krem av 1,5 dl kremfløte. Vend den forsiktig inn i kremostblandingen.
4. Legg 1/2 pakke oreokjeks i to plastposer, knytt igjen og hamre løs med en kjevle, til all kjeks er knust.
5. Finn frem 3 glass. Fyll bunnen med kjeks, legg så et lag osteblanding, så et lag sjokolademousse, og så et lag osteblanding igjen. Topp med litt mer knuste kjeks og pynt med en halv oreokjeks! Nam nam nam.
La desserten stå i kjøleskapet 1 time før servering! Hvis ikke dette faller i smak så skjønner jeg ingenting <3
I morgen er det fredda! Kanskje dette er noe å prøve ut da?
Oppskriften holder til 4 normale porsjoner i glass <3
Bruker du en pakke Philadelphia på både nr 2 og 3? Og hvem av de er osteblandingen? Hehe 🙂
Det eder ser kjempe godt ut! Dette kommer jeg garantert til å prøve!
Rikke: Hei Rikke! Så nå at det var litt uklart. Jeg endret nr.3 til “vanlig krem” så dere ikke missforstår. Den ene kremen skal lages av hele pakken philadelphiaost og den andre skal bare være vanlig krem av pisket fløte 🙂
Kaia Matilde: Jaay! 😀 Vedder på at desserten faller i smak hos deg også <3
Må det stå i kjøleskapet før servering?
Henriette: Ah, det glemte jeg å nevne! Ja, la det gjerne stå i kjøleskapet 1 time før servering. Det er bare sjokolademoussèen som er best når den har fått stivnet litt godt <3
Rart hvordan bilder fanger. Det eneste jeg la merke til på det første bildet var melisen som stod opp ned, åpnet fra bunnen 😀 Måtte le litt.
Det så utrolig godt ut. Liker egentlig ikke oreo, men dette må jeg smake.
Wow dette ser jo bare himmelsk ut 😍 Må prøves!
åh, det så helt himmelsk ut!!
Det så utrolig godt ut! Godt å se at flere enn meg åpner melisboksen feil vei 😛 haha
Ååh herregud får helt vann i munnen hahah! Denne skal jeg definitvt prøve 🙂
Herregud… NAM!
Sandra: Det må du! 😀 Den er suuupergod <3
byAnne: Hahahaha! :’D
Kamilla Haaland: Herlig å høre at jeg kunne friste litt i dag og 😀
Kathrine: Krysset fingrene for at ingen la merke til det :’D Hahaha!
Du har jammen meg delt mange deilige oppskrifter i det siste!! I dag tidlig spiste jeg sjokoladegrøten du delte oppskrift på forrige uke..! Den smakte godt 🙂 Sjekk “outfit-innlegget” for svar på kommentaren din 😉 Håper du får en SUUPER fredag<3
“hvis ikke dette faller i smak så skjønner jeg ingenting” herregud så søt du er!
Skal lage det til meg og min kjære imorgen! Gleder meg! <3
Det så kjempegodt ut =) Skal absolutt prøves! Jeg synes bloggen din er veldig bra og gjenomført!
Bare en liten pirketing(ikke for å være teit), men Mousse er et fransk ord, det uttales mouss. Een skal ikke uttales, og derfor ikke ha apostrof. Dette er kun ment som konstruktiv kritikk fra en som har blitt kalt MichellE hele livet, fordi folk ikke vet at Een ikke skal uttales 🙂
Keep up the good work!
Hei!
Kan dette lages kvelden før, og stå i kjøleskapet over natten?:-D
Marita: Hei hei! Ja, det kan det så absolutt! 🙂
Hvor mange porsjoner blir den oppskriften❔👌👍
Men men den pisket kremen er det den som skal på toppen da? Det står at man skal vende inn den pisket kremen med ostekremen stemmer det