Sjokoladegrøt med knuste nøtter

God formiddag kjære, gode dere. Har dere en bra mandag? Nå er jeg på plass i Kristiansand igjen jeg! I hvert fall for en uke. Jeg reiser tilbake igjen allerede neste mandag, men nå skal jeg først ha en uke i sør! Med jobb, trening og alt for mye hygge. De melder skikkelig finvær hele uken, så de neste dagene har jeg bestemt meg for å ved siden av pctimene, komme meg ut litt! Kjøre litt wining and dining, og bare nyte siste bit av sommeren.

Mandagen startet jeg med en porsjon sjokoladegrøt. Det høres jo ut som tidenes mest usunne frokost, men det er faktisk en del energi i den! Grøten består bare av vann, havregryn og 2 ts kakaopulver, så topper jeg for smakens skyld med sukker, salt, og knuste cashewnøtter. Sukkeret kan også erstattes med søtningsmiddel eller sukrin, hvis du vil ha det enda litt sunnere. Kanskje til og med honning fungerer? Alternativene er mange <3 En eller annen form for frokost bør dere uansett få i dere, og årsaken til det får dere på en søt, liten liste under her!

Marthe og lister… 3 gode grunner til å huske og spise frokost! 

♥ Frokost på engelsk heter breakfast og kommer av at man skal “bryte fasten” som kroppen har hatt i løpet av natten. Kroppen er ikke lengre på lavgir og trenger energi til dagen den har i vente. Spiser du frokost så får kroppen noe å jobbe på, samtidig som blodsukkeret stabiliseres. Win win!

♥ Med litt mat i magen både konsentrerer og presterer du bedre. En god, næringsrik frokost er med på å forbedre læringsprosessen både i skole og jobbsammenheng.

♥ Hopper du over frokosten, tar du gjerne igjen for den ved å spise større porsjoner ved andre måltider. Sjansen er også tilstede for å du senere på dagen faller for fristelsen av et eller annet usunt alternativ. 

Spis frokost, og lag en god måltidsrutine allerede fra morgenen av dere! Jeg brukte altså 5 dl vann, 2 dl havregryn, 2 ts 100% kakaopulver, og 2 ss sukker i denne grøten. Vil du ikke bruke sukker så bruk noe annet, for en eller annen form for søtning trenger den! Ellers blir den bitter <3 Lykke til, og måtte mandagen bli AMAZING!



Flere som har prøvd dere på sjokoladegrøt? <3
Nå skal jeg kose meg med kommentarene deres!

13 kommentarer
    1. Hei Marthe! Den frokosten så veldig god ut, og perfekt for meg som er student! Lager du den bare på samme måte som havregrynsgrøt(eller hva det heter :P) jeg er ikke så fan av akkurat grøt skjønner du, men tror du jeg liker dette? Siden den inneholder kakao burde jeg vel egentlig det, hehe! Håper du får en fantastisk dag videre! Klem

    2. Marianne: Hei hei! Ja, du lager den på akkurat samme måte som havregrynsgrøt, men tilsetter helt mot slutten av koketiden 2 ts kakaopulver. Smak den gjerne også til med litt sukker 🙂 Tusen takk! Det må du også ha 🙂 Klem

    3. Hei Marthe! Denne grøten hørtes ut som en spennende variasjon til den vanlige havregrøten 🙂 Jeg pleier å sette grøten i microen i stedet for å koke den. Tror du det fungerer med denne oppskriften også? Hørtes jo veldig godt ut, så jg må prøve det ut 😉

    4. Stine: Hei Stine! Javisst, det tror jeg da skal gå an 😀 Eller du kan bare lage deg vanlig havregrynsgrøt og tilsette kakaopulveret etter at du har stekt den i mikroen 🙂 Så går det nok veldig fint! <3

    5. Dette pleide jeg også å lage en periode da jeg ikke er spesielt glad i vanlig havregrøt! Men jeg pleier bare å røre inn kakaopulveret når den er ferdig, så til de som spør om det funker på grøt i mikroen gjør det det altså 🙂 Kjempegodt med bringebær på toppen forresten, det er jo en uslåelig kombinasjon <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg