12 tips til en billigere hverdag

♥ Skriv et budsjett. Det behøver ikke å være superfancy. Bare sørg for at du hver måned noterer deg ned hvilke utgifter og inntekter du sånn ca har i vente. På den måten slipper du å ikke ha penger til en “uventet” mobilregning mot slutten av måneden. Planlegg nøyaktig hvor mye som skal gå til mat, og vær realistisk. Klarer du ikke å styre unna restaurantbesøk en hel måned, så legg inn noen hundre kroner på det også i matbudsjettet.

♥ Klesbyttekvelder med venninnene. Åå, dette er jo så koselig! Samle venninnegjengen, ta med hver deres pose med klær, og byttelån en måned! Mye billigere enn å kjøpe nytt! Dette gjorde jeg ved flere anledninger selv på videregående, og disse jentekveldene med iskrem og “nye” klær kommer jeg til å huske i evig tid. Superkoselig!

♥ Ikke ta med penger over alt. Små impulskjøp blir alltid til store summer. Æsj, det vet jeg alt om. Kjøper du en genser til 199kr i uken, så blir det 10 000 kr i året. Tenk, det er nesten halve summen du kan spare på BSU!

♥ Se over abonnementene dine. Sjekk at du til enhver tid har billigst mulig avtaler. Bør du bytte telefonselskap for å få billigere regninger? Er strømregningene optimale? Trenger du virkelig Netflix og Spotify? Du kan alltids bruke youtubespillelister til musikk og popcorntime til filmer og serier? Da har du alt du trenger, gratis. Trenger du treningsstudiet? Eller kan du bli like sprek av styrketrening på stuegulvet og kondisjonstrening i skogen?

♥ Ta med deg matpakke på jobb. De 50 kronene du bruker i kantina virker kanskje ubetydelige der og da. Vel, lager du deg en GOD nistepakke kvelden før, så kan du årlig spare deg for enda 10 000kr.

♥ Planlegg middagene. Sett alltid av èn søndagskveld i uken hvor du planlegger handlelisten for mandagen. Sett deg som mål å kun handle 1 gang i uken. Få med alt av middagsingregienser, brød, melk, pålegg, grønnsaker, frukt og eventuelle usunnheter.. You name it. -Bare det går innenfor matbudsjettet ditt! Små og hyppige butikkbesøk koster oss en formue. Må du tilbake for èn glemt ingrediens, så handle bare den ene tingen.

♥ Bruk frisørlæringer. Hjemmefarging er billigst, men er det verdt det? For meg er det ihvertfall viktig å ha et sunt og friskt hår så lenge som overhode mulig. Book time hos en frisørlærling! Ring inn til salongen din og etterspør en lærlig. Er det ikke rundt 40% man sparer på dette? Vi snakker ihvertfall mange hundre kroner!

♥ Ha både en bufferkonto og en sparekonto. Sett av noen prosenter av det du tjener hver måned på sparekonto, eller et aksjefond, og sørg for at disse pengene er uhyre vanskelige for deg å få tak i. Det er så viktig å sette av penger til sin egen fremtid! Jo tidligere du sparer til pensjon, jo bedre sitter du i det når du blir gammel. På bufferkontoen din prøver du å spare opp slik at du ihvertfall har en månedslønn. Da har du penger til uforutsette hendelser, ikke sant? Det er så kjipt å ikke ha noen kroner til overs den dagen vaskemaskinen ryker. Bare husk at denne kontoen kun er til kriser. Dette er ikke kontoen du tar fra når du får lyst på en ekstra ferie.

♥ Kjøp gaver hele året. Let’s face it. Det er ikke 50% på Bikboks kosebukser uken før jul. Du vil ikke gå rik ut av desember måned om du starter på julegaveshoppingen 20 desember. Jakt etter salgsskilt hele året! 

♥ Ha minst en kjøttfri dag i uken. Det finnes foreksempel vanvittig mange gode supper der ute! En tomatsuppemiddag i uken koster deg ikke engang femtilappen. Kyllingsuppen smaker like godt uten kyllingbitene! Tilsett en pakke nudler, og dypp et par skiver med brød i, så får middagen litt mer fylde.

♥ Spar penger på brød. Det er ikke nødvendig å kjøpe flere brød i uken, bare fordi det halvspiste gamle ble tørt. Kutt brødet i butikken når du kjøper det og frys det ned med en gang du kommer hjem. Ta opp 2 brødskiver 10 minutt før du skal ha dem til frokost og la dem tine på kjøkkenbenken. Slik har jeg et brød i evigheter.

♥ Regel nummer 1. Ikke gå på butikken når du er sulten. Se også alltid over handlekurven før du betaler. Vær kritisk til det du puttet oppi i forbifarta. Tenk: Trenger jeg virkelig dette? Se alltid etter tilbud og handle etter kilopris. Rema 1000 er glimrende! Styr unna Ica og Meny med mindre du en dag er avhengig av det største og aller beste utvalget. Lag middag for 4 selv om du bor alene, og frys ned. Her er det en hau av penger å spare.

Håper dette blogginnlegget er til nytte for noen! Måtte selvfølgelig legge ved noen quotes.
Noen seriøse, og noen ikke fullt så seriøse. Mihi, ha en deilig lørdag alle sammen <3

25 kommentarer
    1. For et utrolig bra innlegg! Jeg bare lurer på om bloggen din kommer på bloglovin snart? Er så utrolig mye enklere å følge med på bloggen din da 🙂

    2. Åååh, dette er fantastisk! Bruker mange av tipsene selv; har buffer- og brukskonto, spare- og BSU-konto. Så handler jeg aldri på tom mage, og heldigvis har vi Rema1000 i studentbyen. Takk for mange flere tips! 😀

    3. Fine tips, jeg skal værtfall ta i bruk mange av dem dette skoleåret! Det skoleåret som har vært dreit jeg mildt sagt på draget når det gjaldt nistepakke. Uansett om jeg hadde med meg niste, gikk det nesten bare i kantinemat. Og det at jeg brukte 10k på kantinemat på ett skoleår, er ikke tvil om engang desverre.. Men i år skal det bli skjerpings!

    4. Thihoa: Flink du er 😀 Råflink faktisk! Får aldri for mange sparekontoer. Hihi! Rema1000 er virkelig gull 🙂 Skulle ønske jeg hadde den dagligvaren som nærmeste nabo. Heh!

    5. 17 og mamma: Takk! 🙂 Jeg tenkte egentlig bare på en slik pose-kyllingsuppe. De koster vel rundt 20 kroner, så kan man kjøpe et par pakker kyllingnudler ved siden av og ha i. Elsker å ha det til middag selv! 🙂

    6. AE: Jeg var akkurat lik selv på videregående. Vi gjør ihvertfall så kantinen går godt! Hehe:D Bare man pakker med nok, og GOD nok nistemat så klarer man alltids å stå imot 🙂 Du kan jo legge de 30-50 kronene i en sparebørse i stedet, de gangene du klarer å stå imot kantinematen! Så kan du se hvor mye du ender opp med når året er omme, og kanskje kjøpe deg noe fint for de pengene i stedet 😀

    7. Mange gode tips! Og absolutt lurt med sparekonto, men som student er det ofte vanskelig å ha råd til sparing. Dessverre! Tipset om å gå til lærling er også lurt, men det er VELDIG forskjellig hva man får. Jeg har prøvd å gå til lærling tre ganger – ALDRI igjen! De har ødelagt håret mitt ALLE gangene. Bleket det til døde eller klippet det guttekort.. Så akkurat der er jeg villig til å bruke de pengene jeg faktisk må, så jeg kan gå til noen jeg stoler på 🙂

    8. Bra tips! Skulle ønske jeg klarte å lage ukeshandleliste, men det tillater ikke kjøleskapsplassen meg. Tror veldig mange som bor i kollektiv ikke har de godene til plassen ingredisenser og mat tar i kjøleskap/fryser. Noe som er sykt kjipt! Misunner de som har det, though 😀

    9. Dette er kanskje ikke rette innlegget å spørre under, men jeg gjør det likevel. Kan du plis gjøre en video med hverdagssminken din, og hvordan du sminker deg til vanlig?

    10. Så flotte tips! Det er alltid greit å spare litt 🙂 Det er også en app som heter mattilbud, har finner du tilbudene til alle butikkene samlet på en plass 🙂 snedig! God helg <3

    11. Tusen takk for herlige tips! dette kommer godt med. Flyttet ut hjemmefra på torsdag og er klar for å være student nå ( i Kristiansand iiiiih) og trenger derfor gode tips!

    12. Lurer på om du kan legge ut noen middager som er enkle å posjonere ut, for så å fryse ned? F.eks laks og pasta er ikke så lett å fryse ned og bruke igjen om man allerede har tilberedt det, men tenker mer på former, paier, osv?

    13. Mari: Arh, det tenkte jeg ikke på. Men kanskje du kan handle 2 ganger i uken? Bare 3-4 middager av gangen? Blir det ikke plass da? 🙂 Alt er jo bedre enn å handle hver eneste dag! <3

    14. Dette var kjempegode tips!! Perfekt nå rett før studiestart! Jeg har akkurat flyttet for meg selv, så dette var nyttig!! 😀

    15. Så bra tips Marthe! 🙂
      Særlig det med å ikke småhandle… Jeg brukerså mye penger på mat og det er veldig unødvendig. Kaster masse hver uke. Nå skal jeg spise opp det som finnes i kjøleskap og fryser før jeg kjøper mer :p
      Er også fæl til å tenke at men den kjolen er jo sååå fin og den koster bare 199! Det er jo ingenting! Så finner jeg enda en fin kjole og enda en og de er jo så billige! Blir mye penger etthvert altså. Dessuten har jeg et helt rom med klær og har helt sikkert 100 kjoler fra før. Skjerpings!

    16. Likte dette innlegget godt Marthe! Er det noe jeg er flink til er det bruke litt for mye penger i matvarer. Mange bra tips 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg