Pasta med saus av blåmuggost


God kveld alle sammen! Døgnet har for få timer. Rett og slett <3 Jeg er tilbake i Kristiansand, har kost ihjel min kjære, fått unnagjort litt byærend og skaffet meg nytt førerkort i dag. Daniel og jeg reiser jo i morgen, og jeg har ikke engang rukket å pakke
ut av kofferten enda. Hjelpe meg, det blir en sen kveld! Jaja, nå tenkte jeg å oppdatere dere med ukens middagsoppskrift! Denne retten var det faktisk tante som tipset meg om under mitt lille Stavangeropphold. Flinke tante har alltid noen lure middagsoppskrifter å dele med meg!

Pasta med kylling, asparges og kremet blåmuggost-saus sto på menyen min i dag! Jeg er ikke særlig begeistret for ren muggost, men jeg kan fint ha det i maten. Farfar serverte meg noen blåskjell gratinert i blåmuggost en gang, og det smakte jo helt nydelig! Det samme gjorde denne pastaretten. <3 Kluet er rett og slett å ikke bruke for mye! Ha heller litt ekstra kremfløte i så får du en mild og godsmakende saus. Du behøver ikke å bruke kylling til heller. Blåmuggost-saus passer både til biff og laks også. Ta det du liker best!

Du trenger – 2 porsjoner: 1. 50g blåmuggost 2. 0,5dl kremfløte 3. 50g parmesanost 4. Salt/pepper 5. Tagliatelle for to 6. En håndfull asparges 7. 400g kylling 8. Smør til steking 9. 6 cherrytomater

Slik gjør du:

1. Klipp eller skjær kyllingfilètene i strimler og stek dem i en stekepanne med litt smør.

2. Kok pastaen etter anvisningen bak på bakken. Aspargesen behøver bare 3 minutt i kokende vann. Jeg heller så litt kaldt vann over så de ikke etterkoker og blir myke.

3. Smelt 50g blåmuggost og 50g parmesan i en kjele med 0,5dl kremfløte. Krydre med litt salt og pepper, og gi sausen et lite oppkok. Hell den så over stekepanna med den ferdig stekte kyllingen.

4. Sil vannet av asparges og tagliatellen, og legg alt sammen opp på tallerkenen.

Jeg må alltid toppe med noen cherrytomater, bare for fargens skyld <3

  Jum, jum, jum. Jeg håper det smaker like godt hos dere!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg