Laks med mangosalat


Du trenger: 1. 2 lime
2. 1 dl olivenolje + 4 ss
3. 1 mango
4. 1 avokado
5. 1 ss revet pepperrot
6. En håndfull korriander
7. 2 dl creme fraiche
8. 1 chilli
9. Laks for to
10. Salt/pepper

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader og start med å marinere laksen. Bland sammen 1 dl olivenolje, saften + skallet (revet) av 1/2 lime, 1 fedd knust hvitløk og 1/2ts salt og pepper. Smør laksen inn og la den stå og godgjøre seg i kjøleskapet en god halvtime. Ha den gjerne lengre. Jo lengre den får stå, jo bedre vil den smake!

2. Kutt så opp mango, avokado, og chilli som du blander sammen i mangosalaten.

3. Tilsett 4 ss olivenolje og strø over saften av en halv lime.

4. Finhakk en neve korriander og bland også dette inn. Smak til med salt og pepper.

5. Legg den marinerte laksen i en ildfast form og stek midt i ovnen på 200grader i 12 minutt.

Slik gjør du – Pepperrotkrem:

1. Bland 2 dl creme fraiche med saften av en halv lime, 1 ss revet pepperrot og litt salt og pepper. Hell den ferdige kremen over laksen like før servering, og pynt gjerne også med noen limebåter på toppen. Mmm!

Håper det smaker! -Og håper dere har hatt en fin kveld <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg