Ytrefilet med fylt tomat

Så ikke det godt ut så vet ikke jeg. Helt topp smakte det! Det begynner å bli noen timer siden jeg inntok denne deilige middagen, men jeg følte jeg måtte gå en lengre tur med hunden før jeg satte meg ned for å dele oppskriften med dere. Det var 15 varmegrader ute da jeg gikk til butikken for å handle i dag tidlig, og 17 grader da jeg for halvannen time siden gikk tur med Thio i kveldsola. Himmel og hav så DIGG! Håper det er like varmt i Finland i morgen! Jeg skal i gang med pakking av koffert så fort dere er oppdatert. Gleder meg en hau til å fortelle dere alt. Kanskje jeg kan avsløre litt mer i morgen tidlig. <3 Nå får dere i første omgang nøye dere med middagsoppskrift!

Du trenger – 2 porsjoner: 1. 7-8 mandelpoteter 2. 3 champignon 3. 1dl matfløte 4. 3 strimler bacon 5. 1/2 gul løk 6. 1 sjalottløk 7. 1 ss smør 8. Ytrefilet for to 9. Litt salt/pepper

Slik gjør du:

1. Start med å kutte potetene i små båter. Dekk et stekebrett med bakepapir, legg på potetene, hell over litt matolje og krydre godt med salt og pepper. Jeg elsker å bruke sitronpepper.

2. Stek potetene midt i ovnen på 220grader i 30-35 minutt. til de er blitt gylne og sprø.

3. I mellomtiden kutter du opp løk, sjalottløk, sopp og bacon. Alt dette skal stekes i en stekepanne med 1 ss smør til løken er blitt gyllen og soppen godt stekt. Hell så over 1 dl matfløte og la det koke inn. Smak soppstuingen til med litt salt og pepper.

4. Stek ytrefileten i en ordentlig varm panne med smør. Vent til smøret har begynt å “skumme” før du legger på kjøttet. Stek så ytrefileten ved å la den få en fin stekeskorpe på begge sider. Start med den ene siden, følg nøye med, og snu fileten når stekeskorpen er perfekt. Dette tar bare et par minutt. Ta så kjøttet av panna og la det hvile på en tallerken i 3-4 minutt. Sett i mellomtiden ned varmen på plata, og tilsett litt mer smør. Legg så kjøttet over i panna igjen og snu på det ofte slik at varmen får fordelt seg over hele fileten. For å finne ut når det er ferdig, kjenner på det med fingeren. Er kjøttet mykt når du trykker på det, er det rått. Er det hardt så er det godt stekt. Pass på å ta det når det er midt imellom om du vil ha kjøttet rosa og mørt.

Du trenger – Fylt tomat med fetakrem: 1. 2 store tomater 2. 1 boks fetaost-terninger 3. 2 ss matolje 4. 1/2 chilli finhakket 5. 1/2 båt hvitløk knust

Slik gjør du:

1. Skjær av “lokket” øverst på tomatene og skrap ut innholdet.

2. Hakk opp hvitløk og chilli, hell fetaosten i en skål med olje og mos med stavmikser.

3. Legg fetakremen i de hule tomatene og pynt med en liten grønn urte.

Håper det ser fristende ut! Ønsker dere en finfin kveld videre.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg