Lørdagspizza med nachos

Happy Valentines day alle sammen! Jeg håper at dere på alle hjerters dag tilbringer noen varme timer sammen med familien, kjæresten eller en god venn. Jeg har hatt noen SUPRE dager med Daniel hele uken jeg! -Inkludert både i går og i dag formiddag, så selveste valentinskvelden skal jeg faktisk bruke på et firbent vesen! Kristine og Christoffer har tatt tipset mitt fra forrige helg, og leid hotellrom for natten, så nå skal jeg sørge for at hunden har et trygt sted å sove det neste døgnet. <3 Litt hjemmelaget pizza har vi også kost oss med. Det var i utgangspunktet bare til meg, men det første hunden gjorde da han kom på Marthebesøk var å spurte inn til stuebordet, glefse i seg et pizzastykke, og løpe ut i hagen igjen for å nyte det på plenen. Ler meg ihjel… Så slik ble vi to til middag i dag og!

Du trenger:
1.
50g fersk gjær 2. 10,5dl hvetemel 3. 5 dl vann (25-30grader) 4. 1 ts salt 5. 1 ss olivenolje 6. En pakke kjøttdeig 7. Mais 8. 200g revet gulost 9. En håndfull nachos chips 10. En pose taco krydder 11. En boks hermetiske tomater 12. Et fedd hvitløk 13. Salt/pepper



Slik gjør du:
1. Rør gjæren ut i 5 dl lunket vann.
2. Mål opp salt, hvetemel, og olivenolje, og hell gjærblandingen over.
3. Tilsett litt mer hvetemel om du føler deigen behøver det. Dekk deretter med plastfolie og sett bollen et lunt sted. Deigen skal heve til dobbel størrelse. Dette vil ta rundt 40 minutt, men la den gjerne stå lengre om du har mulighet og tid til det.
4. Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel litt olivenolje ut over hele brettet.
5. Rrull den ferdighevde deigen ut som en diger, tykk firkantet pizza, og flytt den over på stekebrettet.
6. Knus de hermetiske tomatene med en blender, tilsett knust hvitløk, litt salt og pepper, og dekk pizzabunnen med den deilige tomatsausen.
7. Stek så kjøttdeigen, tilsett tacokrydderet og fyll pizzaen med resten av fyllet. Jeg brukte mais, kjøttdeig, nachos og ost!
8. Stek midt i ovnen på 225 grader i ca 30 minutt. Pizzaen blir diger, og bunnen tykk, men sprø!

Slik gjør du – Guacamole:
1. Knus kjøttet fra to avokadoer, og tilsett en rød chilli (finhakket).
2. Smak til med saften av en halv lime, litt salt, litt pepper, og eventuelt 1/2 fedd knust hvitløk.

Du må gjerne halvere deigoppskriften om du ønsker en tynnere bunn!
I min familie liker vi de supertykke med digre, sprø skorper. <3

6 kommentarer
    1. Hei Marthe! Ååå, nam nam 😀 *sikle sikle* Her ble det en liiiiiitt enklere variant, Ristorante pizza fra frysedisken 😛 HAHAHA! Men det er utrolig godt det også! Men søren og, at jeg ikke tenkte på guacamole, for det er jo egentlig godt på alle slags typer pizza. Også har jeg jo nachos i skapet, så da kunne jeg jo ha brukt resten som dipp… Åååå! Men men, next time 😉 Så koselig at du har fått vært så mye sammen med Mr. D (eller Daniel 😀 ). Det er skikkelig kos <3 Og ja, btw, HELT enig med deg, hjemmelaget pizza må ha tykk bunn! NAM! Ha en kjempe fin lørdagskveld med hundevovs. Klem<3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg