Oppskrift: Brune stenger

Nå får jeg besøk av Kristinemor hvert øyeblikk her! Jeg er så heldig som har så mange fine venninner som stadig vil komme på besøk. Nok en jentekveld står på planen, og er jeg heldig så får jeg lov til å dokumentere den også. Hihi, men først er det på tide å dele en splitter ny julekake-oppskrift! Dere er fremdeles hjertelig velkomne til å komme med ønsker om det skulle være noen kaker dere er på jakt etter en god oppskrift på. Jeg er alltid klar for å prøve ut nye ting og blir bare glad for idèer og tips! <3

Du trenger: 1. 200g romtemperert smør 2. 200g sukker 3. Et egg 4. 1 ss lys sirup 5. 1/2 ts kanel 6. 300g hvetemel 7. 1 ts natron 8. 1 ts vaniljesukker 9. Et pisket egg til pensling 10. 1 dl finhakkede mandler 11. 1 dl perlesukker

Slik gjør du:
1. Start med å sette ovnen på 175 grader.
2. Visp sammen smør og sukker før du rører inn et egg og en ss sirup.
3. Sikt sammen natron, hvetemel, vaniljesukker og kanel, og kna blandingen med hendene.
4. Når du har en fast og fin deig, deler du den opp i 2-3 biter og ruller pølser av disse bitene.

 
 

5. Legg pølsene på et stekebrett med bakepapir og trykk dem flate til du har en flat, firkant.
6. Pensle med et vispet egg og strø over perlesukker + hakkede mangler (valgfritt).
7. Stek midt i ovnen i 10-15 minutt. Se kakene litt ann! Er de veldig tykke behøver de lengre steketid.
8. Skjær opp firkantene i små, skrå stenger med 1cm mellomrom med en gang de er blitt tatt ut av ovnen.

 

Håper jeg kunne friste noen av dere i dag også!
Ah, så deilig det er å være i gang med bakingen.

20 kommentarer

Siste innlegg