Oppskrift: Brune stenger

09.12.2014 - 19:17 20 kommentarer



Nå får jeg besøk av Kristinemor hvert øyeblikk her! Jeg er så heldig som har så mange fine venninner som stadig vil komme på besøk. Nok en jentekveld står på planen, og er jeg heldig så får jeg lov til å dokumentere den også. Hihi, men først er det på tide å dele en splitter ny julekake-oppskrift! Dere er fremdeles hjertelig velkomne til å komme med ønsker om det skulle være noen kaker dere er på jakt etter en god oppskrift på. Jeg er alltid klar for å prøve ut nye ting og blir bare glad for idèer og tips! <3



Du trenger: 1. 200g romtemperert smør 2. 200g sukker 3. Et egg 4. 1 ss lys sirup 5. 1/2 ts kanel 6. 300g hvetemel 7. 1 ts natron 8. 1 ts vaniljesukker 9. Et pisket egg til pensling 10. 1 dl finhakkede mandler 11. 1 dl perlesukker



Slik gjør du:
1. Start med å sette ovnen på 175 grader.
2. Visp sammen smør og sukker før du rører inn et egg og en ss sirup.
3. Sikt sammen natron, hvetemel, vaniljesukker og kanel, og kna blandingen med hendene.
4. Når du har en fast og fin deig, deler du den opp i 2-3 biter og ruller pølser av disse bitene.

 
 

5. Legg pølsene på et stekebrett med bakepapir og trykk dem flate til du har en flat, firkant.
6. Pensle med et vispet egg og strø over perlesukker + hakkede mangler (valgfritt).
7. Stek midt i ovnen i 10-15 minutt. Se kakene litt ann! Er de veldig tykke behøver de lengre steketid.
8. Skjær opp firkantene i små, skrå stenger med 1cm mellomrom med en gang de er blitt tatt ut av ovnen.







 







Håper jeg kunne friste noen av dere i dag også!
Ah, så deilig det er å være i gang med bakingen.

20 kommentarer

Ragnhild

09.12.2014 kl.19:58

Så herlig! Det er så godt å lese bloggen din, for en inspirasjon du er :-) utrolig vakker er du også! Du gjør slik at jeg får lyst til å flytte til Kristiansand og bli bestisen din hahah :-) takk for at du er du!

Maren

09.12.2014 kl.20:12

Brune pinner er så godt!

Kanskje sandkaker? Sandkaker med krem osv er så godt!

Linnea

09.12.2014 kl.20:32

Det så kjempe godt ut:D hva med kokosmakroner? Det er super godt:)

Tina

09.12.2014 kl.20:32

ååh, brune pinner er såå godt! Vi laget det for litt over en uke siden, og det er snart ikke mer igjen. Heldigvis har vi flere sorter igjen, ingen jul uten småkaker :-))

Christina i London!

09.12.2014 kl.21:00

Nam, de så gode ut! Håper på å få tid til å bake litt snart jeg også :-D

Martine

09.12.2014 kl.23:40

Nam!! Kan du ikke prøve å lage Sarah Bernard(?) :D

Inga

09.12.2014 kl.23:44

Er det det dere kaller det? Her i Trøndelag heter det Kolakaker :-)

Titti

10.12.2014 kl.00:18

Å NAM, det er er kanskje mine favoritt julekaker :D Så utrolig gode!

Ingelin Rystad

10.12.2014 kl.07:49

Åh det så godt ut :-D Flink du er :-)

Madeleine

10.12.2014 kl.08:24

åh, namnam ;D

Kamilla Haaland

10.12.2014 kl.13:37

Åh, de så fantastisk gode ut!!

marianne

10.12.2014 kl.14:52

åå herlig nam!

Navn

10.12.2014 kl.16:52

Skrivefruens kaffekaker, vannkringler og "rengakaka" (rengakake). Rengakaka er typisk for et område på Helgeland:)

Kristine

10.12.2014 kl.16:54

Åhh så godt det så ut!!

Jeg har flotte julegavetips på bloggen min, til en billig penge :D

Sjekk den gjerne ut:

http://krissjenta.blogg.no

Emilie Jensen

10.12.2014 kl.17:21

Om du kommer til stavanger i julen, så er du hjertelig velkommen på besøk til meg for å lage de godisene der! Hehe, vell håper du får en flott kveld videre flotte deg :)

Jesper Hansen

10.12.2014 kl.17:45

Fantastisk blogg! :D Kakene så nydelige ut :)

(Ps. Thorin, Fili, Kili dør i hobbiten hvis du ikke har sett den)

Cassandra Lysgård

10.12.2014 kl.19:47

Det ser så godt ut!

Men laget disse tidligere i høst og da falt de desverre ikke så godt i smak hos meg. :(

Karoline

10.12.2014 kl.21:02

Jeg leste "Brune snegler" først, haha! Men det der ser veeldig godt ut da :D

Solveig Øksendal

11.12.2014 kl.14:10

Hvor er de kakeboksene fra? de var kjempe søte! :)

Snezana

14.12.2014 kl.22:10

Hei :)

Hvor mange minutter skal det stekes på ?

Skriv en ny kommentar

hits