Ready, set, breakfast!

Rømmegrøt i mitt hjerte! Det er så godt! -Også minner det meg av en eller annen grunn bare om bestefar og barndomsbyen hans, Bergen. En sommer for mange år siden dro vi nemlig til Bergen og spiste rømmegrøt på gården han jobbet på som liten gutt. Ååå, minner! <3 Hehe, jeg må se å få kommet meg til Stavanger og besøkt den alt for fine familien min SNAREST. Savner dem sånn!

Denne torsdagen har bare flydd avgårde. Er klokken seriøst allerede 18.00? Herlighet, tiden flyr når man har det gøy, og jeg har storkost meg i crossfit-garasjen! Jeg fikk som dere kanskje skjønner lyst på grøt til frokost i dag, så da lagde jeg meg like godt litt hjemmelaget rømmegrøt til en forandring. Jeg hadde aldri laget rømmegrøt før, men etter å ha tittet på litt forskjellige oppskrifter på nett skjønte jeg at det ville bli latterlig enkelt. Oppskriften får dere under her, og bestemmer dere dere for å teste den ut så MÅ dere nyte måltidet med litt spekeskinke til. Det var SÅ godt med noe salt ved siden av. Mmm!

Du trenger – Hjemmelaget rømmegrøt: 1. 5 dl seterrømme 2. 2dl hvetemel 3. 5dl helmelk 4. 1ts salt 5. Sukker/kanel/spekeskinke

Slik gjør du:
1. Start med å koke rømmen i en gryte med lokk i 2 minutter.
2. Dryss i halvparten av melet og rør hele tiden.
3. La det koke i noen minutter til du ser smøret/fettet pipler frem. Fjern dette med en skje.
4. Hell i resten av melet mens du sper med melk og hele tiden rører.
5. La grøten småkoke i ca 5 minutt før du smaker den til med litt salt.

Ser det ikke godt ut? Jeg tror ikke akkurat frukt og bær er passende til rømmegrøt, men mangoen smakte slett ikke verst til spekeskinken! Melon er jo også alle tiders, men det hadde jeg ikke i hus denne morgenen. <3

Jeg har akkurat knipset sånn ca tusen bilder til et av helgens blogginnelegg og skal nå fly videre til Annika for en aldri så liten jentekveld! Faren er også stor for at jeg sover over ettersom Annika er nabo med Komponisten frisørsalong. Hihi! Jeg har time klokken 09.00 i morgen tidlig og kan nesten ikke vente med å få på litt nytt, langt hår igjen. Åh, å bli hårfin er like deilig hver eneste gang.

And breakfast is served! Håper det smaker. <3
Nå skal jeg hoppe avgårde til Annika! Vi skrives snart.

10 kommentarer
    1. Det ser herlig ut, rømmegrøt er jo så godt!
      Jeg pleier å spise havregrøt til frokost, spesielt nå om høsten når det er surt og kaldt ute. Da er det godt med noe varmt og mettende om morgenen!

    2. Du over her, ikke spør folk om de ikke har kontakt med moren sin helt ut av det blå. Det er respektløst, la folk dele det de vil dele. Om hun ikke har delt det, kan det enten hende det ikke stemmer, eller at hun ikke har lyst å dele det hvis det stemmer.
      Uansett, Marthe! Jeg lurer på en liten ting. Du har jo han PT´en din, også er dere i en garasje og sånn. Jeg lurer på hvor du fant han og hva du må betale? Har lyst på PT, men vil ikke ha det på treningsstudioet jeg er medlem i, for jeg syns ikke det er så kjekt å gå blant hundre andre mennesker å få hjelp av en PT. Hadde jo vært veldig kjekt å ha en for seg selv på en litt mer fredelig plass! 🙂 Så lurer på om dette er pga kjennskap, eller om det faktisk finnes flere slike rundt om her i verden? Hadde vært veldig fint hvis du skrev svaret i et innlegg, hvis du svarer. Er så vanskelig å finne igjen svarene her i kommentarer når det begynner å bli en del kommentarer..

    3. Nam!! Hvor mange personer er oppskriften til? 🙂 Har besøk av to venninner i helga, og tenkte å servere det til søndagsfrokost i morgen! Er det nok til oss tre tror du?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg