Dinner is served – Indisk kylling

Jeg skal ikke drepe dere med matoppskrifter. Jeg lover… Jeg må bare dele denne ene indiske kylling-gryten med dere! Ah, gårsdagen var den store premieredagen for alle favorittprogrammene mine. Idol.. Ungkarskvinnen og Det Nye jenta! Jeg var vel ikke den eneste som brukte mandagskvelden på å være tvslave? Til alt dette måtte jeg jo lage meg noe godt! Man kan se på tv uten å ha noe godt å tygge på, så jeg bestemte meg for å lage en indisk kylling-gryte med ris og nanbrød. Ikke bare til meg, men også til bestis!

Maten smakte akkurat som jeg håpet på.. Supergodt! Liker dere kylling i karri så er jeg sikker på at denne oppskriften vil falle i smak! Jeg vet ikke hvordan jeg klarer det, men hver eneste gang jeg lager mat så blir kjøkkenet vendt på hodet. Kanskje det er fordi jeg har for stor plass å boltre meg på? Litt hvitløkskall blir liggende igjen der, og litt paprikarester blir liggende igjen helt i andre enden. Jeg elsker å lage mat, og jeg elsker å spise den, men å rydde opp i kaoset etterpå.. Erh, finnes det noe kjedeligere? Jeg tror ikke det.

 
 

Du trenger: 1. 400g kylling 2. 1 dl matfløte/kremfløte 3. 3-4ss karri 4. 2 ss paprikakrydder 5. 1/2 ts pepper 6. 1 fedd hvitløk 7. Ris 8. Nanbrød 9. 1 paprika 10. 2 hermetiske bokser med hakkede tomater (gjerne krydret) 11. 2 ss matolje

Slik gjør du:
1. Sett først og fremst på risen. La den koke etter anvisningen på bakken. Skru også ovnen på 200 grader.
2. Hell 2 ss olje i en gryte og stek hakket paprika og hvitløk sammen med karri, pepper og paprikakrydder.
3. Når dette har stått og surret seg litt, heller du over begge bokser med hermetiske tomater.
4. Kok det hele opp og la det stå og putre i 5 minutt. Tilsett så 1 dl kremfløte/matfløte.
5. Mens dette småkoker videre, hakker du kyllingen i mindre biter og steker dem i en stekepanne.
6. Finn frem en stavmikser, sett gryten til sides og mos alt som er av tomat, paprika og hvitløksbiter.
7. Når du kun sitter igjen med en fin rød/oransje saus, kan du helle oppi de ferdigstekte kyllingbitene.
8. Hiv inn nanbrødene og la dem steke i 3-4 minutt. Hell vannet av risen og server med det samme!

 
 

Husk å smake gryten til! Vil du ha mer karrismak, tilsett mer karri.. Vil du ha den sterkere, tilsett mer pepper!

Velbekomme!

Benyttet meg også av anledningen til å vise frem min nye, hvite H&M kjole!
Var den ikke fin? 250 kroner! Hihi. Det syntes jeg den var verdt. <3

32 kommentarer
    1. Oj shit det så fantastisk godt ut 😀 SLUTT Å FRIST MEG ;-P Hehe,super fin kjole 🙂 ha en herlig dag søta <3

    2. Jeg elsker at du deler oppskrifter! Skal flytte hjemmefra i slutten av August til New York og er så takknemmelig for at jeg kan gå på bloggen din for å finne oppskrifter!:)

    3. Tar du på deg finkjole kun for anledningen å vise frem mat, eller er du såpass blåst at du lager mat (med tomater, som fort spruter osv) i hvit kjole?
      For all del, fin kjole og det ser ut som god mat, men det blir så latterlig pinlig tilgjort med den miksen..

    4. T: what if I told you: shit happens? For meg virker det uansett tåpelig å lage mat i finkjole.. Kanskje man ikke søler, men fort gjort å søle.. Spesielt når man lager saus og bruker stavmikser. Tomater og den slags setter pene flekker på en hvit kjole. Why risk it? Just to look “pretty” (foolish)? 🙂

    5. Det så skikkelig godt ut 🙂 elsker kylling og det så jo bare himmelsk ut 🙂 og den kjolen, 150 kroner:o wow, nesten gratis jo 😀

    6. Åh, dette må jeg virkelig prøve. Lurte bare på om hvor mange personer denne oppskriften er beregnet til:) elsker deg, og bloggen din. Ha en fortsatt fin kveld. Klem

    7. Yvonne W: Så hyggelig å høre Yvonne 🙂 Det blir nok noen flere nå som høsten nærmer seg! Da er det jo ekstra koselig å stå på kjøkkenet og lage seg en ordentlig god hjemmelaget middag 🙂

    8. Da er oppskriften prøvd og maten spist 🙂 Prøver alltid oppskriftene dine, og de blir alltid gode 🙂 Håper du fortsetter med det!

    9. Takk Marthe, men jeg har nok ingen dårlig dag. Fikk heller ikke noe svar fra deg, hvorfor ikke? Det var et oppriktig spørsmål, jeg lurer på om du lager mat i fine kjoler eller pynter deg med dem etterpå for å vise frem maten.
      Er jo hver sin smak uansett, jeg bare syns det ser veldig tilgjort/unaturlig ut uansett..

    10. Tina: jeg tror ikke Marthe tar til etterretning at du syns det ser pinlig og tilgjort ut. Jeg tror heller ikke hun neste gang tenker at “oi, nå skal jeg jammen glede Tina og ta på meg maleklærne mine mens jeg lager mat, sånn i tilfelle det spruter. Og ikke skal jeg skifte til noe penere når jeg foreviger øyeblikket (som tross alt er jobben min), for da kan det jo tenkes at Tina får høy puls i livmora og syns det ser tilgjort ut!” Kleine menneske, Tina. Det kan bli flekker på lilla, blå og rosa klær også, de færreste har egne matlagingsklær, og når det nevnes.. For alt du vet brukte Marthe et forkle over kjolen! Finn på noe morsommere å gjøre 🙂

    11. Hvem er den andre tallerkenen på bordet sin? En ny gutt i kikkerten du har pynta deg for?(siden det er så mange kommentarer på kjolen) 🙂

    12. Dette så kjempe godt ut! 🙂
      Jeg er allergisk mot paprika, så det noe annet som kan erstatte eller kan paprikaen fint sløyfes?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg