Spørrerunde – SVAR


Bildene dine inspirerer meg så utrolig mye! Kan du fortelle litt om kameraet ditt og hvordan du redigerer bildene?
Så hyggelig å høre. Det er alltid mange som lurer på dette under spørrerundene så jeg svarer på det igjen jeg. Kamera mitt heter Nikon D3000 og linsen jeg bruker hver dag hele dagen er portrettlinsen Nikon 50mm 1,4. Denne koster 3000 kroner og gjør hele jobben for meg. Det eneste jeg gjør med antrekksbildene før jeg publiserer dem på bloggen, er å lysne dem litt eller forsterke kontrasten/gjøre fargene sterkere. Det er alt som trengs. Så lenge det er sol, blir bildene alltid superfine!

Har du noen nye i kikkerten?
Hehe, nei jeg har ingen i kikkerten. Jeg koser meg alene og har planer om å gjøre det en god stund til! Jeg kan selvfølgelig aldri vite hva fremtiden bringer, men jeg tror jeg har gått av å være singel en stund nå.

Du shopper mye ser det ut til, er det inntektene fra bloggen som gir deg muligheten til dette?
Synes du det? Jeg har jo blitt så flink på det området! Vel, jeg går berserk når jeg er på ferie, men ellers har jeg skjerpet meg noe iherdig på shoppingfronten. Det hjelper kanskje også på å ikke jobbe i klesbutikk lengre. Hehe! -Men ja pengene jeg bruker til shopping, reise, regninger osv, kommer alt fra bloggen og det er jeg supertakknemlig for. Altså.. Hvem vil ikke kunne leve på hobbyen sin? Jeg storkoser meg med denne bloggen og håper jeg kan være skribent av den i noen år til.



Prater du fremdeles like mye med Jonas? Er dere like gode venner i dag?
Nei, vi prater ikke like mye sammen, men det er bare fordi vi ikke har behovet for det lengre. Jeg tror vi begge kom oss videre ganske kjapt ettersom vi allerede hadde følt oss mer som venner i mange mange måneder. Jeg er fremdeles kjempeglad i Jonas og ville fremdeles bli trist om noen gjorde han vondt, men de store kjæreste-følelsene forsvant for en god stund siden. Jeg treffer ham titt og ofte på byen, men det er ikke slik at vi daglig prater sammen lengre.

Hvordan går det egentlig med deg nå?
Jeg har det bra. Veldig bra. Hverdagen min har den siste måneden vært fylt med reiser og moro, og det tror jeg absolutt jeg har hatt godt av! Det har gått ut over bloggingen, men av og til må man bare legge jobben litt til sides for å virkelig kunne leve. Det er ikke så lett å nyte dagen når man konstant må gå rundt og tenke “hva skal jeg inspirere disse 17 000 menneskene med i dag?” Alt må planlegges, alt må knipses bilder av og verst av alt er det å mase på venninner om de både kan stille som modell og fotograf. Den siste måneden har jeg hatt dager hvor jeg bare har hatt lyst til å legge alt litt bort og i stedet gjøre akkurat det jeg vil. Tidligere har jeg fått fryktelig dårlig samvittighet og slått fra meg tanken på dette med en gang den dukket opp, men de siste ukene har jeg faktisk klart det, og det har vært så skjønt! Når det er sagt, så kjenner jeg at det skal bli godt å komme inn i mine gamle rutiner igjen, for jeg vet jammen ikke hvor jeg skal begynne i mailboksen etter ferien..

Er det noe steder i Norge som du ikke har besøkt enda, som du kunne tenkt å reise til?
Hver gang jeg spør pappa hvor i verden han ville ha reist, så svarer han Norge. “Norge er så flott.. Jeg kunne tenke meg å se mer av mitt eget land”. Jeg rister på hodet og sier han er gal. Kanskje interessen for å se mer av norsk natur kommer med årene? Ikke vet jeg, men akkurat nå ville jeg ha valgt å reise rundt i et hvilket som helst land fremfor mitt eget. Av byer i Norge har jeg sett og opplevd Bergen, Stavanger, Kristiansand, Oslo og Tromsø. Jeg kunne kanskje også tenke meg å besøke Trondheim.

Hvordan spiser du i løpet av en dag?
Jeg spiser veldig variert. Jeg har sjeldent samme middag to ganger i uken, men frokosten består alltid av to grove knekkebrød, eller havregrynsgrøt. Åh, det er så godt! Til lunch spiser jeg det jeg kommer over (gjerne noe mindre sunt ettersom jeg alltid er på farten), og til middag kan jeg lage meg alt mulig, men akkurat nå om dagen har jeg lagt min elsk på ulike varianter wok, fisk, kylling og pasta. Jeg spiser det jeg har lyst på, men får jeg lyst på sjokolade på en onsdagskveld så spiser jeg ikke en hel 200 grams. Alt med måte. Så lenge man trener jevnt og ikke overspiser på verken middag, chips eller sjokolade så tror jeg at jeg kan unne meg det jeg vil selv midt i uken.

Har du noe mål med treningen utseendemessig?
Vil vil se sunn og sterk ut. That’s about it.



Er det viktig for deg å spise sunt og trene reglemessig på ferie?

Nei, det tror jeg mange har fått med seg alt. Det mest drastiske jeg gjør på ferie er å bestille pepsi max i stedet for pepsi. Det blir gjerne også dårlig med trening på disse reisene mine, men jeg sliter litt med å bruke ferietimene mine innendørs på et treningssenter. Det er så lite tid og så mye jeg vil se og oppleve! Jeg tar det heller igjen når jeg kommer hjem.

Hva er det du studerer?
Jeg studerer nå kommunikasjon og visuelle medier på UIA, og det planlegger jeg i første omgang å gjøre i et år. Liker jeg det så er det mye mulig jeg velger å ta en bachelor, men det får vi se på. Foreløpig er planen å bare ta et år.

Er du mest utadvendt eller sjenert?

Venninnene ville nok ha sagt at jeg var mest utadvendt, men jeg er rimelig sikker på at en person som ikke kjenner meg ville ha beskrevet meg som sjenert. Jeg bruker nok litt lengre tid på å bli kjent med nye mennesker, men til gjengjeld blir jeg da veldig glad i dem også!

Hva gjør deg lei? Blir du noen gang trist?
Klart jeg blir. Jeg kan som alle dere andre ha dårlige dager jeg også, men det som virkelig gjør meg trist er når mine nærmeste ikke har det bra. Hvis noen i familien er syke, da har jeg det dårlig. Slik er det vel for alle? Man vil beskytte de man er glad i og man vil at familiemedlemmer skal leve evig. Hehe. Jeg kan putte meg selv i hvilken som helt situasjon og føle at jeg ville ha kommet meg lykkelig ut av det, men mister jeg et familiemedlem så vet jeg at det vil ødelegge meg. Selv om jeg ikke får sett familien min så mye som jeg skulle ønske så vet jeg at jeg har dem der og at jeg kan ringe når som helst. Går den tryggheten bort så vet jeg jammen ikke hva jeg gjør. Fysj! *Tenkepånoeannet*

Hvor er det blitt av Bella?
Aww. Bellis <3 Som jeg savner den hunden. Andrea (eieren til hunden) har flyttet hjem igjen fra studiene sine i Danmark, så Bella har vært på besøk hos henne i hele sommer. Faktisk så prøvde Andrea akkurat å sette valper på henne også! *MEGAGLIS*. Krysser alt jeg har for at det fungerte og at Bella nå har en eller to små bebiser i magen. Hvor nydelige ville ikke de blitt?

Var det mange som kjente deg igjen på UIA?
Nei, jeg la ikke merke til noe første skoledag, men veldig mange kommer bort på byen etter at de har inntatt et glass vin eller to. Hehe, det er hyggelig det også da! Er det vin som må til, så er det helt greit for meg. Kommer du ikke bort for å hilse på så legger jeg definitivt ikke merke til at du er eller har vært en bloggleser. Vel, med mindre det er en yngre jentegjeng som fniser og stirrer. Da pleier jeg å sette på mitt mykeste smil så de forstår at det er fullt lovlig å komme bort for å si hei <3 Det er bare koselig.

Bruker du juicemaskinen som du kjøpte i vår, like mye nå?
Nei.. Huff, den har stått ubrukt i en halv evighet. Det er litt trist, men man må bruke så uendelig mye frukt bare for en liten dl juice! Arh.. Også drikker du den ene desiliteren, og alt er verdt det.. Den hjemmepressede juicen er virkelig verdens beste, så jeg får vel bare se å starte juiceingen igjen!

Kunne du gitt meg dine fem topp bøker?
1. Et helt halvt år 2. Solfuglen 3. Tusen strålende soler 4. Senor Peregrino 5. Indias datter

Hvordan ser drømmemannen ut?
Okei, dette skrev jeg faktisk en hel liste på for over tre år siden.. Jeg kom opp med hele 10 punkter som denne mannen måtte innfri, og et av punktene var “han må ikke prate så mye”. Jeg lo meg i hjel da jeg fant tilbake til dette innlegget for noen måneder siden. Hvem trodde jeg at jeg var? Haha! Her har dere den!

Drømmemannen’s 10 punkter.. (Skrevet av meg som 18 åring)
1. God utdannelse og en stabil økonomi!
2. Smart. Man må kunne snakke om mer enn været og idol. 
3. Drømmemannen er velstelt og relativt pent kledd. Han må ta vare på seg selv. Fantastisk om han by TicTaCoupon” href=”http://martheborge.blogg.no/1317119053_min_drmmemann.html”>har et øye for mote, by TicTaCoupon” href=”http://martheborge.blogg.no/1317119053_min_drmmemann.html”>men ingen must. Kan han by TicTaCoupon” href=”http://martheborge.blogg.no/1317119053_min_drmmemann.html”>ikke kle seg, så kan han alltids få litt hjelp. Han skal tross alt være hetero.  
4. En drømmemann er ærlig og omtenksom.
5. Han må gjerne ha et pent fjes, men da foretrekker jeg at han ikke vet om det selv. Vi jenter flest liker ikke menn som er høye på pæra.  
6. Voksen, men samtidig barnslig. Man må kunne ha en seriøs samtale samtidig som man må kunne spøke. Humor er viktig.
7. Han må kunne stave ordet by TicTaCoupon” href=”http://martheborge.blogg.no/1317119053_min_drmmemann.html”>treningssenter. Gjerne uttale det korrekt også. Litt brystmuskler er helt i orden!
8. Søt, men ikke for søt! Romantisk, men ikke for romantisk. Jeg vil verken ha sang eller dikt.
9. Han må være en smule glad i å lage mat. Og gjerne litt glad i å spise den også, så ikke jeg blir alene om det. 
10. Og ja.. Han må ikke prate for mye.  Jeg trenger ro. Haha!

Litt av noen krav å stille som 18 åring eller hva? I dag er det ikke like vesentlig om han har brystmuskler, kokkekunskaper eller et godt øye for mote. Haha. Jeg vil bare ha en gentleman. Det viktigste er at man kan være seg selv, og ha det gøy sammen.

Av alle destinasjonene du har vært på, hva er din favoritt?
Hmm.. Topp fem reisedestinasjoner må være 1. Sør Afrika 2. Zimbabwe 3. Mexico 4. Thailand 5. Costa Rica. Afrika, Asia og Mellom Amerika i mitt hjerte. <3 Jeg har besøkt mange flotte destinasjoner i Europa også, men er jeg ute og reiser så vil jeg helst at ting skal være så ulikt hjemme som overhode mulig. Derfor foretrekker jeg å dra litt lengre! Åh, jeg glemte Singapore! Singapore var også helt utrolig.

Hva er din all time favoritt film og tv-serie, og hvorfor?
Min all time favorittfilm må være “How to loose a guy in 10 days”. Jeg elsker den! Når jeg tenker meg om så elsker jeg alle filmer Kate Hudson spiller i. For ikke å snakke om Matthew Mcconaughey. Favoritt tv-serie er helt klart Ungkaren eller ungkarskvinnen. Hvorfor? Fordi ungkaren eller ungkarskvinnen alltid er favoritten fra den forrige sesongen.. Da blir man jo avhengig ikke sant? Denne gang er det “Andy” som skal være ungkarskvinnen og jeg kan seriøst ikke vente. Hvor rå er ikke den dama der?

Hvor lenge skal du ha PT?
Så lenge Magnus vil ha meg som PT kunde tenker jeg! Jeg stortrives i garasjen deres og har nå planer om å besøke den enda litt oftere. Ikke bare for private PT timer, men også for å delta på gruppe PT timene deres. Da er vi gjerne 7-8 stykker som trener sammen. Det høres spennende ut!

Om du havner i et forhold igjen. Kommer du til å dele like mye av det på bloggen?
Jeg har ingen dårlig erfaring med å dele forholdet mitt med resten av Norge, så jeg er absolutt ikke redd for å gjøre det igjen. Dere er jo gode som gull! -Men dette får denne mannen selvsagt bestemme. *Let us pray!* Haha, neida.

Skal du bo i den 75 kvadrats leiligheten alene eller skal du flytte?
Nei, jeg kommer til å flytte på meg etterhvert. Ikke bare fordi jeg ikke behøver så stor plass alene (for det gjør jeg vel ærlig talt), men også fordi jeg nå bor 20 minutt fra sentrum, skole og alle venninner. Når man ikke har bil og bussen går èn, eller på et godt tidspunkt to ganger i timen, blir det litt slitsomt. -Men jeg har ikke funnet noe enda, så skulle dere vite om en fin leilighet til utleie, gjerne litt nærmere kristiansand sentrum eller UIA så ta for all del kontakt! Det ville ha vært veldig veldig hyggelig.

Jeg vet du har gjort det før, men kan du vise klesskapet ditt og fortelle hvilket system du har der?
Klart jeg kan det! Øverst – Topper, korte kjoler og genre sortert etter farge. Nederst – Sko (stort sett hæler). I midten – Bukser og shortser. I hjørnet til høyre – Lange kjoler og cardigans. Det er stort sett det systemet jeg har.. Når klærene ikke ligger som et eneste stort fjell på gulvet.

Håper dere liker innlegget! Nå må dere ha en strålende lørdag. <3 Ta gjerne en titt i “spørrerunde-kategorien” i sidemargen til høyre om du ikke har fått svar på ditt spørsmål. Kanskje har jeg svart på det tidligere?

30 kommentarer
    1. Ååh, spørsmålsrundene dine er alltid så gøye 😀 Koser meg med hvert svar og synes det er så gøy når vi får bli litt mer “kjent” med deg! Kjempegode svar 😀
      Trondheim er forresten en by du absolutt må få med deg, hihi!

    2. Hei Marthe! Jeg ville bare si at jeg også nylig har gått ut av et forhold der vi rett og slett ikke var romantiske og vi var mer venner. Det er kjipt, men likevel ser jeg nå at det var til det beste – for begge parter! Jeg blir glad av å høre at du har det bra igjen, jeg kom også heldigvis fort over han! Vi jenter rocker, Marthe! Ha en superduper dag videre 🙂 Klem!

    3. Trondheim er en flott by! Ålesund er også verdt å ta turen. ( også og besøke små plasser som geiranger)

    4. Hei, Marthe! Vil bare si at du virker ut som en sterk og flott jente 🙂 Har du tenkt og ta bil lappen? 🙂 Jeg har heller ikke bil lappen og bruker heller sykkelen til og fra venninner, jobb, sentrum o.l. Det er billigere + at det er godt for helsa!

    5. Jeg har sett at det er flere som har spurt tidligere om hvorfor du aldri skriver om moren din, og om noe har skjedd med henne. Men du svarer aldri på det. Hverken i kommentarfeltet (som jeg kan se hvertfall) eller i spørsmålsrundene. Hvorfor ikke?

    6. Elsker slike innleg! Og husker du hadde et innlegg som var: min første gang…/mitt første …. Osv, lurte på om du kunne lage flere de er så artige å lese:)
      Ellers så er Trondheim helt klart verdt et besøk!

    7. Eg kan underskrive på det med å være venner i et forhold. mange syns det er toppen,men eg syns ikkje det er romantisk -tydeligvis ikkje han heller,selvom det avr han som mente at venner er de beste kjærestene:///
      Anyway neste gang det kommer en mann dinglende forbi skal han være romantisk, lideskapelig altså klarer å vise følelser, exen er som en slags zombi og man må nesten kjenne om han har puls. Trist at ved å ha et ikkje supert forhold ødela vi et fantastisk vennskap…
      Og hans nye kone ønsker ikkje at han skal ha kontakt med meg uansett ,men eg må nesten bo i MITT eget hus til eg flytter.
      Eg gleder meg til min leilighet er MIN og eg kan ha et digert klesskap til KUN meg hahahaha

    8. Så skjønn du er! Du snakker så godt for deg 😀 Forresten, hele sesongen med Andy ligger på nett. Jeg klarer aldri å vente til det begynner på tv, haha!! Jeg er håpløs på det der, haha! 😀

    9. Herlige svar, men en enda herligere jente! Du er en så vakker sjel, du er så god tvers igjennom. Herregud, det er så mye godt å finne i dine innlegg!
      Det er godt å lese at du nyter det å være singel og at du har tenkt til å være det en stund fremover. Det er så bra at du har det godt nå, det gleder meg virkelig lille venn! Du er en herlig person, og det er helt utrolig koselig å lese alt du skriver. Jeg håper du fortsetter med denne bloggen en goooood stund til – at du etter det følger drømmen din videre <3 Veldig glad i deg, glad for at jeg fant bloggen din for to år siden - det var du som inspirerte meg til å lage min egen blogg. Før kommenterte jeg ikke, noe jeg angrer på at jeg ikke gjorde. Nå har jeg endelig sjansen til å kommentere, og da vil jeg fortelle deg hvor utrolig god du har vært. Hvor mye bloggen din faktisk har hjulpet meg ut av sengen om morgningene og hvordan den faktisk har hjulpet meg gjennom ukene hvor jeg ikke har turt å bevege meg ut av huset pga angst. Du er et herlig menneske som hjelper mennesker mer enn det du antageligvis vet <3 Takk for alt, herlige du! Stå på videre!

    10. Martheeeee!!! Jeg trenger din hjelp!
      Du har begynt på ny skole, jeg har begynt på ny skole (videregående), og jeg kjenner ikke mange.
      Det er to jenter jeg har gått i klasse med før, jeg har snakket med dem og sånn på ungdomsskolen. Og 1. skoledag avtalte vi å møtes utenfor. I friminuttene sitter de bare på mobilen og jeg liksom sitter bare der. Og hvis de går rundt forsvinner de plutselig, akkurat som om de ikke vil ha meg der. Eh, for eksempel: vi satt i trappa, og så går de på do og jeg kan bare vente i trappa. Når de er ferdig på do står de utenfor doen og snakker, de tenkte ikke på å gå tilbake til trappa, så jeg kom da til dem.
      Jeg har snakket med ei jente, men hun er litt sjenert av seg, det er faktisk jeg også, men neg tenkte jeg måtte ta et skritt. Jeg har også snakket med andre jenter, men de er i den populære gjengen så de holder seg med hverandre…
      Har du noen tips til hvem jeg skal “prøve meg på”?
      Og har du noen tips til hvordan bli kjent med andre, tenkte jeg skulle spørre deg siden du er i samme situasjon.

    11. Hadde du forresten hatt noen problemer med å bli god venn med ei som har lest og følgt bloggen din? Eller synes du det er rart?

    12. usmakelig å handle så mye i et så fattig land! liker deg Marthe, men det der ser jeg på som respektløst 🙂

    13. Hei, Marthe!
      Hvor har du kjøpt det hvite bordet man kan se til høyre på det bildet hvor du forklarer klesskapet ditt? Akkurat sånn jeg trenger, og jeg holder på å lete meg i hjel, så vær så snill å svar! Digger både deg og bloggen din 🙂
      Klem

    14. Heei! Har akkurat flyttet ned til Kristiansand og kom på at i vår ble det jo arrangert sånne fellestreninger et eller annet sted her i Kristiansand på søndager. Vil det fortsette utover nå? Har du evt noe informasjon om tider ogsånn?
      Ha en flott uke :D:D

    15. Et helt halvt år er den fineste boka jeg har lest- men nå leste jeg nettopp en ny, fin bok. “Kunsten å høre hjerteslag”, den må du lese 🙂

    16. Har også lest kunsten å høre hjerteslag nettopp. Den var god. Andre gode bøker om du vil ha tips er: historien om vakre jente, hatties tolv stammer, parfymehagen, over de hundre fjell + snart kommer jo også Cecilia Samartin sin Los Peregrinos. ( siste boka i triologien du har skrevet du liker )

    17. Har du lest “Midnattsrosen”? Så du hadde listet opp dine favoritt bøker. Den anbefales virkelig 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg