Balsamicomarinerte jordbær

Hold dere fast, for her kommer tidenes dessertoppskrift. Dette kan kanskje være et godt tips til dere som skal ha gjester på 17. mai og som ikke helt vet hva dere skal servere enda. Sommeren nærmer seg og hva smaker vel da bedre enn friske bær? Norske jordbær smaker ofte best alene, men det er dessverre ikke mange ukene man får nyte denne luksusvaren. Store deler av året må man nøye seg med de utenlandske bærene, og da liker jeg å marinere dem litt! Tilsette litt godsmak.. <3 I dag prøvde jeg meg på noen balsamicomarinerte jordbær toppet med mascarponekrem. Jeg smakte dette for første gang da Cathrine og jeg var i Oslo for noen uker siden, og bestemte meg der og da for at dette var noe jeg skulle prøve meg på da jeg kom hjem. Himmel og hav så godt det var.

Jeg falt virkelig pladask for denne desserten, og ble derfor superglad da jeg fikk smakene til å treffe perfekt her hjemme også. Jeg trodde ikke jeg likte balsamicoeddik jeg, men sammen med jordbær, sukker og mascarponekrem kan vel ingenting slå feil..

Du trenger:
1.
En kurv jordbær 2. 5 ss balsamicoeddik 3. 3 ss sukker 4. 1 dl kremfløte 5. En vaniljestang 6. 125 g mascarpone kremost 7. En lime



Slik gjør du:
1. Kutt jordbærene i mindre biter og hell de over i en skål. Strø over 3 ss sukker og 5 ss balsamicoeddik.
2. Pisk krem av 125g mascarpone kremost, 1 dl kremfløte, litt sukker, saften av en halv lime og frøene fra en vaniljestang.
3. La jordbærene stå i kjøleskapet og marineres et par timer før servering. Server i glass med litt mascarponekrem på toppen!

Har dere smakt dette? Hvis ikke, lag det en dag! Det blir jo ikke enklere <3

15 kommentarer

Siste innlegg