Hold dere fast, for her kommer tidenes dessertoppskrift. Dette kan kanskje være et godt tips til dere som skal ha gjester på 17. mai og som ikke helt vet hva dere skal servere enda. Sommeren nærmer seg og hva smaker vel da bedre enn friske bær? Norske jordbær smaker ofte best alene, men det er dessverre ikke mange ukene man får nyte denne luksusvaren. Store deler av året må man nøye seg med de utenlandske bærene, og da liker jeg å marinere dem litt! Tilsette litt godsmak.. <3 I dag prøvde jeg meg på noen balsamicomarinerte jordbær toppet med mascarponekrem. Jeg smakte dette for første gang da Cathrine og jeg var i Oslo for noen uker siden, og bestemte meg der og da for at dette var noe jeg skulle prøve meg på da jeg kom hjem. Himmel og hav så godt det var.
Jeg falt virkelig pladask for denne desserten, og ble derfor superglad da jeg fikk smakene til å treffe perfekt her hjemme også. Jeg trodde ikke jeg likte balsamicoeddik jeg, men sammen med jordbær, sukker og mascarponekrem kan vel ingenting slå feil..
Du trenger:
1. En kurv jordbær 2. 5 ss balsamicoeddik 3. 3 ss sukker 4. 1 dl kremfløte 5. En vaniljestang 6. 125 g mascarpone kremost 7. En lime
Slik gjør du:
1. Kutt jordbærene i mindre biter og hell de over i en skål. Strø over 3 ss sukker og 5 ss balsamicoeddik.
2. Pisk krem av 125g mascarpone kremost, 1 dl kremfløte, litt sukker, saften av en halv lime og frøene fra en vaniljestang.
3. La jordbærene stå i kjøleskapet og marineres et par timer før servering. Server i glass med litt mascarponekrem på toppen!
Har dere smakt dette? Hvis ikke, lag det en dag! Det blir jo ikke enklere <3
vann i munnen!!
Nam! Såg veldig godt ut 🙂
Åh det ser så godt ut 😀 Slutt å frist meg 😉 Hehe må vell prøve å lage det en gang 😀 Ha en super kveld <3
Ingelin Rystad: Hihi! Beklager 😀 Men nå begynte det å bli en stund siden sist da 😀
Hvor har du kjøpt den osten? har vært på leting etter den lenge…
Henriette Siggervåg: Jeg kjøpte den på ICA i ost avdelingen 🙂
Det så godt ut! 🙂
Nam nam, det såg kjempegodt ut! 🙂
Gudameg så glad du er i å friste oss lesere med masse godt! 😛
Jeg vet ikke om du ser kommentarene på de gamle inleggene dine, men jeg håper da det. Jeg lurte på om du kanskje kunne lage en video når du krøller håret ditt, siden du har så fine krøller! Kanskje helst før 17 mai, men skjønner godt hvis du ikke rekker. Siden du skal lage video med Magnus og du har sikkert mange andre planer, men håper at du svarer hvertfall:):)
NAAAM 😀
Er det virkelig så godt altså? Kan se for meg jordbærene og mascarpone, men balsamico bruker jeg liksom til kjøtt og salater 😮 Blir det ikke bittert?
Hvor mange er denne oppskriften til ?
Anonym: To porsjoner vil jeg si! 🙂
Nam nam ! Can I have some ? Pleeease ! Haha ♥
Love, xxx
Lauraline