Zumba? Bitch please, i do crossfit

Hoho, jeg var for engangs skyld litt tidlig ute til dagens PT time og kom midt i Magnus sin treningsøkt.. Vi har fått nok en dag med finvær her i sør og dermed tok Magnus like godt økten sin utendørs i bar overkropp.. Ettersom det enda var litt tid igjen til min time startet, benyttet jeg meg av anledningen til å knipse noen bilder av Magnus i action. Var ikke det hyggelig gjort jenter? Enjoy!

Meg løpende rundt med kamera var sikkert ikke forstyrrende i det hele tatt!

Jaja, så ble det min tur til å få kjørt meg! I dag startet økten med litt opplæring i “clean, frontsquat og jerk”. Tre øvelser med en slik vektstang som jeg alltid har tenkt var for mannfolk. Nå har riktignok mannfolka stort sett vekter på i tillegg, men jeg sa meg storfornøyd med å bare løfte stanga. Den veide jo halve kroppsvekten min! Høhø. -Men bare vent, om et par måneder løfter jeg det dobbelte!

Etter å ha blitt hakke flinkere i dette, fikk jeg i oppgave å ta 60 air squats, 60 american situps og 60 step ups på raskest mulig tid. Veldig fort gikk det ikke etter 60 air squat, men jeg klarte det! Disse tre øvelsene er alle øvelser som dere fint kan gjøre selv, enten dere vil ta det på stuegulvet eller utendørs. “Air squats” er akkurat det samme som knebøy. Tar dere 60 av dem så fort som mulig så kjennes det godt i lårene! American situps fungerer litt annerledes enn vanlige situps. Her skal man ligge som en rett strek på bakken med armene strukket ut over hodet, før man presser seg opp og fremover som i en vanlig situps, samler føttene og toucher dem med hendene som på bildet under. Tar dere situpsene slik, så jobber dere med en større del av kroppen. Jeg er fremdeles i opplæringsfasen, men er det noe jeg har skjønt så er det at man ikke vil gjøre isolerende øvelser. Målet er å trene hele kroppen hele tiden!

Step ups er så enkelt som å gå opp og ned på en stein, en trapp eller som i mitt tilfelle en murvegg. Strekk bena helt ut på toppen og gjør også 60 repetisjoner her så fort som mulig. For å gjøre det enda litt tyngre så må dere gjerne hoppe i stedet!

Jeg er ikke så flink på å forklare, men jeg gjør så godt jeg kan. Synes det er så fint å kunne tipse dere om enkle øvelser dere kan få til hvor som helst, når som helst! Man behøver ikke å sette av en time og to for å få unnagjort en god treningsøkt. Gjør disse tre tingene effektivt på 10 minutt og vips så har du blitt hakket sprekere og hakket sterkere. Førstkommende søndag kommer jeg klokken 12.00 til å delta på Magnus sin gratis fellestrening i Narviga. Da håper jeg å få med meg noen av dere blogglesere også! For mer informasjon om hvor dette ligger kan dere ta en titt på DENNE facebooksiden. Man behøver slett ikke å være i toppform for å være med!

Dere er ihvertfall hjertelig velkomne alle sammen! Uansett alder. <3

Forrige fellestrening kan dere se bilder fra på Magnus sin blogg HER.
Håper dere finner disse treningsinnleggene motiverende! <3

21 kommentarer
    1. Så sprek du er! Jeg elsker disse innleggene jeg! Men det gjør jeg vel egentlig med alle innleggene dine <3

    2. Flinka 😀 <3 Elsker å lese om PT- timene dine, blir så motivert 🙂 Klarer ikke legge fra meg sukkeret å redusere det, vil spise sunnere men klarer det ikke. Jaja får bare motivere meg til å spise sunnere 😉 Ha en super kveld <3

    3. så flink du er, nå kan du fortsette å nyte god mat siden du er flink å trene elelr blir det hvetegress og spirulina på deg som Kristina? hahah hun lever jo på godterier og smoothies ,iskaffe og musli med culture eller noe-hvertfall det hun viser på bloggen 🙂
      selvom eg tror hun skjeier godt ut også -heldigvis :))
      ha en superduper søndag <3

    4. cuskima: Tusen takk Lin. Det kan jeg <3 Hehe, det blir nok ingen sunnkost på denne frøkna med det første. Et steg av gangen 😀 Må ha godteriet mitt for at humøret skal være på topp vet du. Er ikke like flink som mannen din riktig enda 😀

    5. Hei, du er veldig flink Marthe! Men syns du de som gjør Zumba ikke trener da liksom? Det er ikke hart på samme måte kanksje, men det er jo trening det også. Jeg er fast leser av deg, og er veldig glad i å lese bloggen altså.

    6. Hei igjen Marthe!
      Må bare si jeg synes det er veldig motiverende å lese om trening på bloggen din så håper virkelig du fortsetter med det! Jeg synes du forklarte det veldig bra jeg, og er så glad for at du forklarer for vet ikke hvor mange fitnessblogger jeg har klikket meg inn på og bare gitt opp etter å ha lest to setninger fordi det er så mye teknisk prat haha. Masse lykke til med treningen videre:)

    7. Karin: Heisann Karin. Jeg googlet crossfit quotes og fikk opp denne setningen. Tenkte bare det skulle være en morsom overskrift. 😀 Zumba er nok kjempegod trening det også. Selv har jeg fremdeles lyst til å ta salsatimer i tillegg, en kveld i uken. Variasjon er jo gull 😀

    8. Jeg finner det faktisk utrolig motiverende 🙂 Håper ikke du slutter med det eller kutter det om noen skulle komme til å si at det blir litt mye! Føler at alle bloggere som begynner å trene får den, men du har jo så mye annet variert innhold at det syns jeg bare de får tåle, hihi.

    9. skal man ta knebøy med stangen liksom? eller 60 reps uten noe som helst vekt? er ikke alle sm har stang tilgjengelig, høhø

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg