Ukesmeny ala Marthe Borge

Hurra! Da har jeg fått til enda en ukesmeny av de gamle bloggoppskriftene mine. *Litt stolt* Nå håper jeg bare at oppskriftene kan komme til nytte for ihvertfall noen av dere! Man lager stort sett middag hver eneste dag og de nye, spennende idèene varer ikke nødvendigvis for alltid. Det må gå raskt, det bør være rimelig og det skal være relativt enkelt å få til. Det tror jeg jammen at mine syv middagsretter er! Har dere noen oppskrifter på lur til meg så setter jeg alltid pris på det vet dere. <3

 
 

Mandag: Biffwok med pesto-tagliatelle
Her ser dere hva som har stått på middagsmenyen til Jonas og jeg denne mandagen! Det var mange måneder siden sist vi lagde oss dette så i dag smakte det ekstra godt. Biffwok slår sjeldent feil. Spesielt sjeldent om man kombinerer det med en tagliatelle som er marinert i hjemmelaget pesto. Nam, nam, nam! En smakfull, enkel og spennende mandagsmiddag.

 
 

Tirsdag: Laks toppet med majonès 
Dette middagstipset fikk jeg faktisk fra en fetter av Jonas! Den familien er visst velsignet med flere unge mannfolk som kan lage mat. Jeg prøvde det ut bare et par dager etter at jeg fikk tipset og siden har Jonas og jeg laget oss denne laksemiddagen mange ganger. Så enkelt, men samtidig så godt! -Og ikke minst mettende med hjemmelaget potetstappe til. Mm!

 
 

Onsdag: Pai med skinke, brokkoli og tomat
Åå som jeg gleder meg til onsdag! Pai er så vanvittig godt, og nå begynner det å bli en halv evighet siden sist vi lagde det. Dere kan selvfølgelig velge helt selv hva dere ønsker å fylle paien med, men her går det ofte i pesto, skinke og litt grønnsaker.

   

Torsdag: Hjemmelaget lasagne 
Denne oppskriften vet jeg at mange av dere allerede har prøvd ut med vellykkede resultat. Det er så hyggelig å høre! Slike tilbakemeldinger gleder meg masse. Nå håper jeg bare at enda flere vil prøve seg på lasagne helt fra bunnen av for det er jo så godt. Disse ferdigposene med lasagne smaker for all del godt de også, men når det er så enkelt å lage middagen fra bunnen av så kan man vel teste det ut ihvertfall èn gang? Server gjerne med litt salat, brød og dressing til. 

  

Fredag: Fransk løksuppe 
Denne uken håper jeg dere vil bytte ut den tradisjonelle tacomiddagen for en hjemmelaget fransk løksuppe. Denne smaker nemlig mye mye bedre samtidig som den er sunnere selv med et lag marinert ost på toppen! Har dere aldri prøvd fransk løksuppe før så er det på høy tid å gjøre det denne uken. Server også denne middagen med et lite brødstykke til. Skal dere ha gjester på tre-retters middag så kan fransk løksuppe også egne seg ypperlig som en smaksbombe av en forrett. 

 
 

Lørdag: Biff toppet med urtesmør
Lørdag forblir den store biffdagen. Denne uken har jeg satt opp biff toppet med urtesmør, grillet maiskolbe, stekte poteter og fylt paprika. Dere vil ikke bli skuffet. Overrask din kjære mann med denne tallerkenen og jeg lover deg at han vil elske det.

   

Søndag: Kremfylt kylling med rød pesto
Så var vi kommet til ukens aller siste middag. Ville det ikke vært passende med litt kylling? Disse filètene er fylte med kremost, stekt i ovnen og toppet med hjemmelaget rød pesto. Som tilbehør synes jeg asparges og hjemmelaget potetstappe passer ypperlig, men skulle noe annet friste mer så er det bare å velge det bort og bytte det ut med noe annet godt. Velbekomme!



Håper dere finner innlegget inspirerende! <3

Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

34 kommentarer
    1. Bare en liten konstruktiv ting (stor fan av bloggen altså): det er litt irriterende for meg som leser når teksten står under bildene. Jeg scroller jo nedover, og så kommer bildene, så kommer teksten, og så må jeg liksom scrolle litt oppover igjen, for å få sammenhengen i det hvis du skjønner.
      Mulig det bare er jeg som synes det er irriterende da 😉 ha en fortsatt fin mandag!

    2. Enig med hun over. Du burde heller ha overskrifta til den dagen det gjelder, så infotekst og deretter bildene som henger sammen med denne teksten. Blir litt uryddig for oss lesere sånn du har gjort det nå..
      Ellers supre middagstips, du er flink :)) Liker bloggen din veldig godt!

    3. Hjelpes meg så mye godt! Dere har virkelig en jummy-uke foran dere 😀
      Hvor får du mat inspirasjonen din fra? Er alle egne oppskrifter som du har funnet på selv eller? 🙂

    4. Hei Marthe! Jeg har et lite tips å komme med denne mandagskvelden, kanskje du har hørt om det før, men det er ivertfall kjempekult 😉 det er en måte å “lakke” neglene på som heter water marble, og du burde virkelig prøve det ut, du som er så glad i nail art! Det er bare å søke på det på YouTube, jeg kom over det i dag og ble nesten helt i hundre, det er kjempegøy! Lykke til <3

    5. Har du noen steder i oslo, som du anbefaler ”turister” fra andre byer som ikke har sett så mye av oslo å dra på? Koselige og rene plasser, eventuell restaurant eller noe å finne på å gjøre? Og hva man må ta hensyn til? klem

    6. Nam så godt ut! Må teste noe en dag! Kan du please lage et thorwback innlegg med gamle bilder av deg? 😀 Når du var tennåring og sånt? Er så gøy å se 🙂 hehe digger bloggen btw! 🙂

    7. Så godt det så ut! Du er så flink til å setta av tid til å lage god mat, for meg går det lett i glemmeboken spesielt nå som jeg bor i USA her det så billig å spise ute..

    8. Åh, så mye god mat! Ble sulten jeg..
      Jeg har et lite tips til middag: Tacolefsepizza!
      Det er utrolig enkelt, fort gjort og så utrooolig godt. Det jeg gjør er å legge store tortillalefser på et stekebrett. Smører utover litt tomatpure, legger på ruccola-salat, tomat og paprika, og kyllingkjøttdeig som jeg har stekt i litt tacokrydder. Man bestemmer helt selv om man vil bruke kyllingkjøttdeig eller vanlig kjøttdeig, men jeg synes kylling er veldig godt! Så har jeg ost på toppen, og setter det inn i ovnen til osten har smeltet. Fort gjort, og himmelsk godt!
      Man burde nok regne to lefser på hver person, men dette kommer veldig an på 🙂
      Ha en fiiin dag Marthe!

    9. Så mage gode matretter! 🙂
      Vil bare si at bildene dine bruker utroooling lang tid på å bli lastet ned når jeg går inn på bloggen din.. Det har vært sånn så lenge jeg kan huske, og det har faktisk ført til at jeg nesten aldri besøker bloggen din lenger… Jeg har ikke tolmodighet til å vente, noe som er litt dumt da jeg synes bloggen din er så bra! Tror det har med at du har høy oppløsning på bildene dine, og jeg tror du kan gjøre de mindre uten at det går ut over kvaliteten! Ha en fin dag! 🙂

    10. Så mye godt 🙂
      Lurte forresten på en ting, jeg vant en Imsdal Aktiv treningsgenser fordi jeg ble med på Imsdal Aktiv Challengen du skrev om for litt siden. Hvilken størrelse har du i t-skjorten din?
      Ha en fin dag <3

    11. Hei:) Jeg elsker ukemenyene dine og lurte på om du har flere oppskrifter som kunne passet oss studenter med ett litt stramt budsjett:) I dag blir det laks med majones til middag!!

    12. Nam!!! Da vet jeg hva jeg kan overraske kjæresten min til helga med 😀 Fantastiske og enkle oppskrifter! Ser veldig godt ut! Gleder meg til å teste!

    13. Test gjerne ut kyllingtaco! 😀 Det er helt fantastisk, og det er en gjenganger her i husket :p Alt du trenger er kyllingfilet, crispy chicken krydder, tacoranch topping (eller bare rømme om du heller foretrekker det), og salat osv som man bruker til vanlig taco 😀

    14. Elsker oppskriftene dine! De kom til stor nytte når jeg flyttet for meg selv i høst. Mine favoritter er havregrøten med eplejuice og stekt ris, sååå godt og enkelt! 😀

    15. Du mååå fortsette med disse innlegge! Lagrer hve eneste og “gleder” meg til å komme hjem og teste ut alle (!!)
      Mange klemmer fra Australia,
      Sandra/reisedagboka.net

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg