Eplekake med vaniljesaus

Et varmt, nystekt stykke eplekake er noe av det beste jeg kan få servert. Spesielt om det ikke inneholder tonnevis av eplebiter. Hehe! Verken Jonas eller jeg liker å tygge på de bløte eplene man vanligvis treffer på i et slikt kakestykke så når jeg lager dette selv, sørger jeg alltid for å kun legge et tynt lag på toppen. Da blir de først og fremst ikke like våte, og for Jonas sin del blir de veldig enkle å pelle av. Hoho, jeg kunne jo ha gjort det enkelt for oss og laget uten epler, men da kan det ikke kalles en eplekake lengre, og det kan vi ikke ha noe av. Jeg delte en helt nydelig oppskrift på hjemmelaget eplekake for bare tre måneder siden, men ettersom jeg prøvde meg på en ny, litt større oppskrift i dag, tenkte jeg at jeg like godt kunne dele den med dere også? I tillegg til kaken, så lagde jeg denne gang også hjemmelaget vaniljesaus til! Høres avansert ikke sant? Vel, det er det overhode ikke. Oppskriften på den får dere også under her! Superenkelt, og SÅ vanvittig godt..

Det luktet eplekake i hele leiligheten da Jonas og jeg kom hjem fra middag i kveld så selv om jeg var sprikkmett etter maten ble jeg sulten igjen etter bare 10 minutt i leiligheten. Det er farlig å bake sier jeg bare.. Jeg forspiser meg hver eneste gang.


Du trenger – Eplekake:
1. 
4 egg 2. 3 ts vaniljesukker 3. 2 dl melk 4. 3-4 røde epler 5. 150g sukker 6. 170g hvetemel 7. 150g smør 8. 2 ts bakepulver

Slik gjør du: 
1. Visp sukker og egg til en luftig og fin eggedosis. 
2.
 Smelt smøret i en kjele, og rør det inn i melken. 
3. Sikt inn alle de tørre ingrediensene, rør og kakedeigen er klar!
4. Skrell 3-4 røde epler og skjær dem i små båter. 
5. Smør en kakeform med litt smør før du heller i den ferdige kakerøren og dekker toppen med de oppskjærte eplebåtene. Strø over litt sukker/kanel, og stek midt i ovnen på 200 grader i 40 minutter. La kaken stå og avkjøle seg litt før servering.

Du trenger – Vaniljesaus: 1. 2 1/2 dl melk 2. 1 ts vaniljesukker 3. 1/4 dl sukker 4. 1 ts maisstivelse 5. 2 eggeplommer

 

Slik gjør du – Vaniljesaus: 
1. Skill de to eggene. Du skal kun bruke eggeplommene. 
2.
Hell eggeplommene + resten av ingrediensene i en gryte. Sett på varmen i platen og rør konstant til det når kokepunktet. Ikke la sausen koke, for da vil den skille seg. Pass godt på og ta den heller litt for tidlig enn litt for sent.  
3. La sausen avkjøle seg litt før du heller den over den ferdigstekte eplekaken.

Jeg tenkte jeg skulle prøve å komme med noen søte oppskrifter til Valentines day!
Har dere noen ønsker til dette så må dere gjerne hyle ut.. <3

32 kommentarer
    1. Har du noen oppskrifter på søtsaker til valentinesday, hvor det ikke trengs kjøkkenmaskin/miksmaster? Her har vi nemlig ikke sånt i hus, veldig kjedelig å vispe sammen eggedosis for hånd, hehe. Litt lei av lapper/pannekaker/boller…. 😀

    2. Herregud som du skriver! Klarer jo nesten ikke henge med! haha 😀
      Åh, sikler! Har nettopp bakt bursdagskake (firkløverkake) til kjæresten som blir 21 på onsdag 😀 Nam! Denne så innmari god ut, og spesielt med vaniljesaus! En sånn kake hadde vært perfekt for meg, for jeg er akkurat som dere, hater de bløte eplebitene med den ekle konsistensen! Piller gjerne av, for kaka i seg selv er grisedigg!
      Utrolig fine bilder av deg i de forrige innleggene! Kan tenke meg det var godt å komme hjem 😀 Spesielt når du har så fint kontor å jobbe på! Skjørtet ditt var så fint!
      Ha en fin kveld! <3

    3. Ååh, ser nydelig ut! får vann i munnen, hiih.. Du kunne jo prøvd deg på donuts eller lignende? Hadde vært spennende å se hvordan resultatet av det hadde blitt! 😀

    4. Frida Bringslimark: Haha! Åjo, du har bare med å henge med 😀 Må jo ta igjen noe av skrivingen som gikk tapt da jeg var i Marokko. Hehe! Åå så deilig. Nå fikk jeg lyst til å bake enda en kake. Firkløverkake har jeg aldri prøvd meg på før. Kanskje det blir neste prosjekt? Hoho! <3 Tusen takk for gode ord Frida. Det var absolutt godt å komme hjem til de jeg er glad i, men kunne godt tatt med noe av varmen. 🙂 Kos deg med bursdagskake! 😀

    5. Det så utrolig deilig ut. Fikk vann i munnen nå! Må prøves. Jeg er ikke så fan av de bløte eplebitene selv så denne oppskriften tror jeg vil passe midt i blinken! 😀 Gleder meg til å prøve den 🙂

    6. Åh den så god ut 😀 Elsker eple kake 🙂 når jeg ble opperert i munnen ( hadde skikkelig over bitt) tiden etter operasjonen så fikk jeg ikke i meg noe nesten men når jeg begynte så smått å få i meg vanlig mat( gikk jo mest bare i grøt, rett i koppen og slikt) så lagde mamma eple kake å fy søren så godt d var m eple kake da 😀

    7. Hei Marthe! Naaaam sier jeg bare! Mmmm 😀 Kaken så fantastisk god ut! Til Valentines day hadde det vært moro om du kunne lagd noen romantiske cupcakes eller cakepops 🙂 Håper du og Jonas har kost dere i kveld! Sikkert godt og være sammen igjen 🙂
      Ha en fin mandagskveld videre! Klem<3

    8. Hoho! Den må jeg prøve, for den så vanvittig god ut! Savner du Marokko i og med at oppskriften havnet under Marokko 2014? 🙂 hihi

    9. åååååååååh diggers, I LOVE eplekake selvom eg gjerne spiser masse eple og lite bunn og det er fordi min mage liker ikkje så godt mel.
      Men kan fin bytte ut med spelt :)))
      jatakk til valentines og morsdag oppskrifter :D:D:D

    10. Marthe, du er så flink!
      Det ser utrolig godt ut! Lever et liv på lavkarbo, og guriland som jeg savner eplekake! Kanskje jeg skal prøve å lage en i lavkarbostyle. . *sikle*
      Ha en fin dag 🙂

    11. Det så utrolig godt ut! Bloggen din er virkelig inspirerende og jeg er innom flere ganger daglig! Jeg bare lurer på, du som reiser mye, har du vært i dubai før? skal til dubai om under to uker og blir glad for tips 🙂 ha en fin tirsdag!

    12. Renée Elverhøi: Å så hyggelig å høre! Tusen takk for det 😀 Jeg har faktisk aldri vært i Dubai før. Veldig lyst, men kanskje en vakker dag! 🙂 Ønsker deg en super reise om to små uker. Du får heller tipse meg når det blir min tur 😀 Hehe, god tirsdag til deg og. <3

    13. Hei Marte, du det ser utroligt godt ut! Men jeg vill bare gi et tips siden dere ikke liker eplene, da kan dere kan raspe eplene og blande det med heile deigen, da vil du egentligt ikkje smake eplene. Dette syntest i hvertfall jeg er godt! Håper du likte tipset. Stå på!

    14. Hei søte deg!
      Jeg er heller ikke sæææærlig fan av de der “klumpene” (aka eplebitene) på kaka… grøss…
      MEN!! Du MÅÅÅ lage den eplekaken som ligger på “Det søte liv”. Den eplekaken MED VANILJEKREM i!!! Herligheeeet den er såååå god!!
      Også i stedet for epler, så klæsjer du bare på med FERDIG eple-mos/syltetøy over… naaaam…. topp med kanel og perlesukker…
      Åh, den er LIVSFARLIG!!!!
      (SER du så ivrig jeg er når jeg skriver om den kanskje…? hahaha)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg