Sjokoladetrøfler rullet i pistasje

14.12.2013 - 13:21 13 kommentarer

Det er lørdag, og Marthe og prøvd seg på hjemmelagde sjokoladetrøfler for andre gang! Denne gang med en litt annen oppskrift. Jonas og jeg er veldig glade i sjokoladetrøflene til svigermor (som jeg lagde og delte oppskriften til i fjor), men i år ville jeg prøve meg på en egen variant! Oppskriften gir ca 30 sjokoladetrøfler som smelter i munnen.. Halvparten av dem valgte jeg å rulle i knust pistasje, mens andre halvdel ble dekket i kakaopulver. Pistasje-varianten ble utrolig crunchy, og den salte smaken fra nøttene blandet med det søte fra sjokoladen ble en veldig god kombinasjon. Likevel likte jeg aller best sjokoladebitene som ble rullet i kakaopulver. Her snakker vi EKTE sjokoladetrøfler! Fy søren som jeg har forspist meg på disse.

  

Du trenger:
1.
200 g mørk kokesjokolade 2. 100g lys kokesjokolade 3. 1 dl Kremfløte 4. 50 g smør 5. 3 dl melis 6. Kakaopulver/pistasje





Slik gjør du:
1. Start med å knekke opp all sjokoladen i mindre biter.
2. Mål opp 1 dl kremfløte og varm i en gryte. Ta gryta av ovnen rett før fløten begynner å koke.
3. Hell den varme fløten over sjokoladebitene og 50g smør i terninger. La alt smelte sammen.
4. Rør godt før du tilsetter en og en dl med melis til du har blandet inn ca 3 dl.
5. La sjokoladerøren stå i kjøleskap i 30-40 minutter. Sjekk jevnlig. Den må bli såpass avkjølt og stiv at du kan forme den med hendene. Det tok ca 40 minutter før jeg kunne starte på formingen.
6. I mellomtiden hakker eller knuser du en håndfull pistasjenøtter og helle litt kakaopulver i en skål.
7. Når sjokolademassen er stiv nok, former du små kuler av "deigen", før du ruller dem i enten knust pistasje eller kakao.




Rull, dypp, spis! 









Forbered deg på å bli grisete på hendene!
-Men forbered deg også på et resultat som er verdt det.

13 kommentarer

Keths!

14.12.2013 kl.13:34

Bare innom for å ønske deg en finfin lørdag :))

Emilie

14.12.2013 kl.13:36

*sikle sikle* dette må jeg lage! :) det, risboller, kjeks, nam nam, samt kakemenn! Jul <3

Anna

14.12.2013 kl.14:49

Nammm, så utrolig godt ut, kanskje jeg kan prøve å lage dem, virker ikke så vanskelig.

Kulin

14.12.2013 kl.15:45

Enten må folk la være å blogge ellers så får de blogge som deg! og hvorfor du ikke er nr. 1 på topplista har ikke jeg skjønt ennå! du gir meg masseee inspo og sikker maaaange andre! pst! du er mitt forbildet! elsker deg!

Marthe Borge

14.12.2013 kl.16:47

Kulin: Hehehe! Herlig :-D Tusen takk for en fin, liten oppmuntring. Du er god <3

Marthe Borge

14.12.2013 kl.16:48

Keths!: Tusen takk for det! Du må ha en fin lørdag selv! :-)

Karoline

14.12.2013 kl.20:23

Disse skal jeg garantert lage! Så utrolig godt ut :D

SupportBieberJustin

14.12.2013 kl.21:07

De ser veldig gode ut! :)

Mina

15.12.2013 kl.00:02

Det går and og ha store biter med karamell fudge inni så har du uten pistasje, smaker vidunderlig

Kristin

15.12.2013 kl.09:38

Hei!

Jeg har lest både Senor Pregriono og drømmehjertet av Cecilia Samartin, og nå skal jeg begynne på den tredje boken. Førstnevnte likte jeg kjempegodt, mens drømmehjerte ikke falt like godt i smak hos meg.

Lurte på hvilke bok du ville anbefalt meg å lest av Mofongo og Salvadoreña? Hadde blitt glad for svar! :-)

Marthe Borge

15.12.2013 kl.11:23

Mina: Mmm! DET hørtes deilig ut :-D

Marthe Borge

15.12.2013 kl.11:28

Karoline: Så bra! Lykke til :-D
Åh, dette så fantastisk godt ut! :-)

Skriv en ny kommentar

hits