hits

Oppskrift: Sjokoladecookies



Åjada.. Frøkna har bakt igjen. De 12 havreflarnkjeksene jeg lagde i går holdt jo bare i et døgn! Denne oppskriften gav 27 sjokoladecookies som passer perfekt i jula. Kjeksene kan fint fryses, men da må du lage dobbel porsjon, for disse tror jeg heller ikke varer lenge. Jeg må lære mange flere! Herlighet, det er jo meningen av julekaker skal oppbevares i søte julebokser på kjøkkenet. Mine kaker får liksom aldri muligheten når de blir spist opp før jeg får tatt dem fra rista. Hoho! Det er vel i det misnte et godt tegn.

Håper dere liker oppskriften. Nå har Jonas tatt over kokkeleringen på kjøkkenet. Jeg har kjøpt biffstrimler med stekt paprika og løk, røstipoteter og bearnè som vi skal kose oss med til middag. Deretter skal jeg på en etterlengtet jentekveld hos Annika.



Du trenger: 1. 200g romtemperert smør 2. 4 dl havregryn (de små) 3. 4 dl hvetemel 4. 1,5 dl melk 5. 2 egg 6. 2,5 dl sukker 7. 100g mørk eller lys kokesjokolade 8. 1 ts vaniljesukker 9. 1 ts bakepulver


  

Slik gjør du:
1. Start med å røre sukker og smør hvitt. Smøret skal altså ikke smeltes.
2. Tilsett et og et egg før du tilsetter mel, havregryn, bakepulver, vaniljesukker og melk.
3. Hakk opp sjokoladen og rør også inn denne helt til slutt.
4. Dekk et stekebrett med bakepapir og stek ni cookies av gangen, midt i ovnen på 200g.
5. De trenger ca 10 minutter i ovnen. La dem avkjøle litt før du flytter dem over på en rist.







Aller best nystekte med et kaldt glass melk til.. Mm!
Ha en fin kveld så lenge! Vi skrives igjen litt senere.

28 kommentarer

nam, så veldig godt ut!

mmm! Dette skal prøves!

gubben er på slanking så det er ikkje rettferdig at eg skal bake sånn nå hahaha

åh, de der er så gode! du er flink! :D kos deg og nyt de med god samvittighet! :D

Du nevnte ikke havegrynen?

Nam, så kjempegodt ut! Kanskje jeg må prøve det senere idag!

cuskima: Åjo, det er da du lager dobbel porsjon! :D

Marie Oma: Så bra! :-D

HAHAHAHAHAHAHA du er litt ond :P

No har eg nettopp prøvd ut oppskrifta di :) meget fornøgd, eg lagde ca 45 små/middels store av denne deiga :) Takk for at du deler :)

Du lager alltid så mye godt, Marthe! Bare kjedelig at det inneholder hvetemel, siden jeg har cøliaki :( får prøve og lage en glutenfrivariant, og håpe de smaker like godt som det ser ut som at dine gjør:-D hihi

Kos deg i kveld :-) klem!

Ingelin Rystad

Ingelin Rystad

Åh de så sykt gode ut :D Tusen takk for oppskrift søte <3

Åh, nam! :D Har faktisk lagt ut oppskrift på cookies selv i dag, bare med ingefær i. Det må du prøve! Skikkelig julesmak :D

Ha en fin mandagskveld! :)

Åh, de så gode ut :) De burde jeg kanskje prøve en dag.

Må si du er utrolig flink til å ta fine bilder underveis i bakingen og matlagingen! :)

prøv med hakkede mandler med sjokoladen :) nammis

Rebecca: Jeg tåler ikke nøtter og mandler så det kan jeg ikke, men jeg er sikker på at det smaker godt! <3

synnøve: Tusen takk for det! :-) Jeg synes det er veldig moro med matinnlegg!

Marte G: Oi så spennende! Herlig å høre at du fikk det til du også :D

Blir de sprø eller myke? :)

Åh, NAM! Dette så uutrolig godt ut! :-)

Et lite tips er å rulle deigen til ei pølse, pakke det inn i plastfolie og hive den i fryseren i 15 min. Deretter kutt opp bitene i ca 2-3cm tykkelse. Dette gjør at kjeksen hever lettere slik at du får høyere kjeks som ikke blir så flate i kantene. Også lurt å alltid ha ei deig-pølse liggende i fryseren i tilfelle det kommer uventede gjester på besøk ;-)

Karoline Heiland & Sanna

Karoline Heiland & Sanna

Hei ! Har fulgt bloggen din en stund, og har blitt inspirert av alle oppskriftene du legger ut ! Har prøvd en god del av de, og de er fantastiske!!! Idag har jeg prøvd oppskriften på sjokoladecookies og havreflarn, og de ble fantastiske! Lagde de sammen med min lillesøster og vi fikk en kjempefin kvalitetstid sammen! Håper du fortsetter å legge ut oppskrifter, for de er en inspirasjon i hverdagen når man ikke vet hva man skal ordne til middag !!

Ps. Doblet oppskriftene, men det hadde jeg ikke regnet med når jeg kjøpte inn sjokolade, så det be for lite, men tilsatte litt kakao, og de ble super gode!

Hjertlig hilsen Karoline(ivrig leser) og Sanna

Mye godt her :D Brune pinner er min favoritt!

Skriv en ny kommentar