Oppskrift: Sjokoladecookies

02.12.2013 - 17:54 28 kommentarer



Åjada.. Frøkna har bakt igjen. De 12 havreflarnkjeksene jeg lagde i går holdt jo bare i et døgn! Denne oppskriften gav 27 sjokoladecookies som passer perfekt i jula. Kjeksene kan fint fryses, men da må du lage dobbel porsjon, for disse tror jeg heller ikke varer lenge. Jeg må lære mange flere! Herlighet, det er jo meningen av julekaker skal oppbevares i søte julebokser på kjøkkenet. Mine kaker får liksom aldri muligheten når de blir spist opp før jeg får tatt dem fra rista. Hoho! Det er vel i det misnte et godt tegn.

Håper dere liker oppskriften. Nå har Jonas tatt over kokkeleringen på kjøkkenet. Jeg har kjøpt biffstrimler med stekt paprika og løk, røstipoteter og bearnè som vi skal kose oss med til middag. Deretter skal jeg på en etterlengtet jentekveld hos Annika.



Du trenger: 1. 200g romtemperert smør 2. 4 dl havregryn (de små) 3. 4 dl hvetemel 4. 1,5 dl melk 5. 2 egg 6. 2,5 dl sukker 7. 100g mørk eller lys kokesjokolade 8. 1 ts vaniljesukker 9. 1 ts bakepulver


  

Slik gjør du:
1. Start med å røre sukker og smør hvitt. Smøret skal altså ikke smeltes.
2. Tilsett et og et egg før du tilsetter mel, havregryn, bakepulver, vaniljesukker og melk.
3. Hakk opp sjokoladen og rør også inn denne helt til slutt.
4. Dekk et stekebrett med bakepapir og stek ni cookies av gangen, midt i ovnen på 200g.
5. De trenger ca 10 minutter i ovnen. La dem avkjøle litt før du flytter dem over på en rist.







Aller best nystekte med et kaldt glass melk til.. Mm!
Ha en fin kveld så lenge! Vi skrives igjen litt senere.

28 kommentarer

Marie Oma

02.12.2013 kl.18:00

nam, så veldig godt ut!

siren

02.12.2013 kl.18:07

mmm! Dette skal prøves!

cuskima

02.12.2013 kl.18:22

gubben er på slanking så det er ikkje rettferdig at eg skal bake sånn nå hahaha

May Hedly

02.12.2013 kl.18:37

åh, de der er så gode! du er flink! :D kos deg og nyt de med god samvittighet! :D

Sofie

02.12.2013 kl.18:47

Du nevnte ikke havegrynen?

Jenny Noreng

02.12.2013 kl.19:04

Nam, så kjempegodt ut! Kanskje jeg må prøve det senere idag!

theresekristina

02.12.2013 kl.19:11

Namnamnam :)

Marthe Borge

02.12.2013 kl.19:19

Sofie: Sånn :D

Marthe Borge

02.12.2013 kl.19:19

cuskima: Åjo, det er da du lager dobbel porsjon! :D

Marthe Borge

02.12.2013 kl.19:20

Marie Oma: Så bra! :-D

cuskima

02.12.2013 kl.19:32

HAHAHAHAHAHAHA du er litt ond :P
Nam!! Dette må prøves :D

Marte G

02.12.2013 kl.20:18

No har eg nettopp prøvd ut oppskrifta di :) meget fornøgd, eg lagde ca 45 små/middels store av denne deiga :) Takk for at du deler :)

Stine

02.12.2013 kl.20:37

Du lager alltid så mye godt, Marthe! Bare kjedelig at det inneholder hvetemel, siden jeg har cøliaki :( får prøve og lage en glutenfrivariant, og håpe de smaker like godt som det ser ut som at dine gjør:-D hihi

Kos deg i kveld :-) klem!

Ingelin Rystad

02.12.2013 kl.20:38

Åh de så sykt gode ut :D Tusen takk for oppskrift søte <3
Åh, nam! :D Har faktisk lagt ut oppskrift på cookies selv i dag, bare med ingefær i. Det må du prøve! Skikkelig julesmak :D

Ha en fin mandagskveld! :)

Linda Taylor

02.12.2013 kl.22:07

Åh, de så gode ut :) De burde jeg kanskje prøve en dag.

synnøve

02.12.2013 kl.22:14

Må si du er utrolig flink til å ta fine bilder underveis i bakingen og matlagingen! :)

Rebecca

02.12.2013 kl.22:26

prøv med hakkede mandler med sjokoladen :) nammis

Marthe Borge

03.12.2013 kl.10:30

Rebecca: Jeg tåler ikke nøtter og mandler så det kan jeg ikke, men jeg er sikker på at det smaker godt! <3

Marthe Borge

03.12.2013 kl.10:31

synnøve: Tusen takk for det! :-) Jeg synes det er veldig moro med matinnlegg!

Marthe Borge

03.12.2013 kl.10:31

Marte G: Oi så spennende! Herlig å høre at du fikk det til du også :D

Marthe Borge

03.12.2013 kl.10:32

cuskima: Hehehe :-D

03.12.2013 kl.17:12

Blir de sprø eller myke? :)
Åh, NAM! Dette så uutrolig godt ut! :-)

Trine

06.12.2013 kl.19:03

Et lite tips er å rulle deigen til ei pølse, pakke det inn i plastfolie og hive den i fryseren i 15 min. Deretter kutt opp bitene i ca 2-3cm tykkelse. Dette gjør at kjeksen hever lettere slik at du får høyere kjeks som ikke blir så flate i kantene. Også lurt å alltid ha ei deig-pølse liggende i fryseren i tilfelle det kommer uventede gjester på besøk ;-)

Karoline Heiland & Sanna

08.12.2013 kl.12:28

Hei ! Har fulgt bloggen din en stund, og har blitt inspirert av alle oppskriftene du legger ut ! Har prøvd en god del av de, og de er fantastiske!!! Idag har jeg prøvd oppskriften på sjokoladecookies og havreflarn, og de ble fantastiske! Lagde de sammen med min lillesøster og vi fikk en kjempefin kvalitetstid sammen! Håper du fortsetter å legge ut oppskrifter, for de er en inspirasjon i hverdagen når man ikke vet hva man skal ordne til middag !!

Ps. Doblet oppskriftene, men det hadde jeg ikke regnet med når jeg kjøpte inn sjokolade, så det be for lite, men tilsatte litt kakao, og de ble super gode!

Hjertlig hilsen Karoline(ivrig leser) og Sanna

Sandra Marie

24.11.2016 kl.14:27

Mye godt her :D Brune pinner er min favoritt!

Skriv en ny kommentar

hits