Her kommer årets første julekakeoppskrift! Det måtte bli noe enkelt som kun inneholdt ingredienser vi allerede hadde i hus. Det er søndag og jeg glemte selvsagt å handle i går. Heldigvis kom jeg på en oppskrift som kun krever sukker, egg, havregryn, smør og bakepulver. Det har vel de aller fleste i hus? Ihvertfall om dere er like glade i havregrynsfrokost som Jonas. Hele nederste kjøkkenskuff er full av både små og store havregryn. Hihi, hadde jeg bare hatt nok smør så ville jeg laget 200 havreflarnkjeks i dag.
Dessverre hadde jeg bare nok til 12 digre. Jeg får lage trippel porsjon en annen dag! Jeg har ihvertfall fått prøvd meg på dette for første gang i mitt liv og resultatet kunne ikke blitt bedre. Jeg sitter med en gigantkjeks ved siden av meg i skrivende stund og jeg har planer om å gå løs på den så fort dette innlegget er publisert. Jeg elsker at de er så sprø samtidig som de smelter i munnen. Mmm!
Du trenger: 1. 1 egg 2. 100g smeltet smør 3. 1,5 dl sukker 4. 3 dl havregryn (små) 5. 1 ts bakepulver 6. Eventuelt 1 ss hvetemel
Slik gjør du:
1. Start med å smelte 100g smør i en kjele. Bland det smeltede smøret med havregrynen.
2. Visp sukker og egg til lett eggedosis og tilsett bakepulveret mot slutten av vispingen.
3. Bland smør/grynblandingen med sukker og eggblandingen. Rør det hele godt sammen.
4. Dekk et stekebrett med bakepapir og legg 1-2 ts røre på brettet med god plass mellom hver kjeks. De ser ut til å bli små, men de flyter ut i ovnen og vokser seg mye større. Jeg la 1 ss på stekebrettet og mine ble gigantiske. Stek midt i ovnen på 180g i 6-7 minutt.
5. Avkjøl kjeksene på rist. Ikke begynn å flytte rundt på dem med en gang. De er veldig sprø og knekker fort.
Ha maks 9 kjeks på et brett ihvertfall til å begynne med. Ellers kan de fort smelte sammen.
Så de gode ut eller? Dere bør tredoble porsjonen hvis kjeksene skal vare i mer enn et døgn.
OMG noe av det beste eg vet er havreflarn -kunne seriøst spist en pakke!
thank you <3
Og god advent!
Eg har forresten julekalender om du vil stikke innom 🙂
Lin;)
Nam,nam,nam 😀
Så kjempe deilig ut!
Åå, nam! 😀 denne oppskriften skal prøves ut, de så helt himmelske ut!
Sofia: De var veldig veldig gode 🙂
Åhh tusen takk, fint tips!
baravara: Bare hyggelig 😀
Eli: Så bra! <3 Du vil ikke bli skuffet! 😀
cuskima: Samme her! Hehe, jeg kommer til å spise opp disse kjeksene i kveld.. Må vel bake nye allerede i morgen. <3 God advent Lin! Jeg skal selvfølgelig stikke innom 😀
Elsker bloggen din, Marthe 🙂 Du har så mye varierte og hyggelige innlegg med masse fine bilder. Jeg fikk utrolig lyst å lage kjeks NÅ, de ser så utrolig fristende ut! Lurte bare på en ting. Hvor mye havregryn har du i? Ser du ikke har skrevet noen mengde.. God adventstid 🙂
Så helt himmelskt ut 🙂
Mariell: Åh, TAKK for at du sier ifra! Det er helt utrolig hvordan jeg alltid klarer å glemme en ting når jeg skriver oppskrift-innlegget. Hehe. Det var altså 3 dl havregryn 🙂 Du kan bruke både små og store, men jeg brukte små. <3 Og tusen takk for en kjempefin kommentar Mariell! God adventstid til deg også. 🙂
Tusen takk for svar, Marthe! Og SÅ fort 🙂 Veldig gøy. Du har da alltid veldig gode oppskrifter, kunne jo hende vi måtte “prøve oss frem” og at det var det du gjorde 😉 Da skal jeg sette i gang med havreflarnbaking med en gang! Det er virkelig så godt. Tror liksom alltid at alle slike gode kaker har så avanserte ingredienser og er vanskelig å få til. Gleder meg til å prøve 🙂 Ha en fin kveld!
Har du prøvd dem med smeltet sjokalade imellom? De er døds gode!
Namnam disse er skikkelig gode. En av mine favoritter 😀
Nam, de så kjempegode ut 😀 Enkle og gode!
De så skikkelig gode ut 🙂 Takk for Oppskrift ^^
Anonym: Nei, jeg har bare smakt slike ferdigkjøpt! De er også veldig gode, men jeg er sikker på at de er enda bedre hjemmelaget 😀
Åh, det er så utrolig godt 😀 Du burde prøve å legge sjokolade mellom to kjeks, så det blir som de havreflarnene med sjokolade i den røde boksen hvis du vet hva jeg mener. Det pleier jeg å lage, smaker helt nydelig 🙂
Hei! De så kjempegode ut! Jeg lurte på om du kunne lage ett innlegg om julegavetips til kjæreste. Er helt stuck, har ikke peiling på hva jeg kan kjøpe! Haha:) Ha en fin dag videre:)
De såg kjempe gode ut !!
De der er såå gode! Takk for oppskrift 🙂
Prøvde det!! Dette var herlig, nam!
Lynn Kristin: Å så bra! 😀 Hurra!
Rikke P: Baare hyggelig! 😀
Christina i London!: Det skal jeg prøve neste gang! 🙂 Nam!
Åh, det må jeg prøve!! Takk for oppskrift 😀
Den skal jeg prøve! Elsker havreflan <3
Hei. Kanskje et dumt spørsmål, men må bare spørre. Prøvde å bake de idag, men mine ble veldig myke. Måtte steke de i over 20 min og de er fortsatt myke. Bruker du varmluftsovn? 🙂
Omg, disse ble kjempegode 😀 laget doppelt opp meen det er nesten tomt likvell 🙁 så i dag skal jeg lage mer, og gjøre de om til sjokoladeflarn 🙂
Disse så kjempegode ut! Nam 🙂
Disse var supergode og enkle å lage! Takk for oppskrift! Lagde maaaaange, men ser ut som jeg må lage en porsjon til om det skal holde til julaften;)
Jane: Å så hyggelig å høre! 😀 Det var godt du fikk det til og at kjeksene falt like godt i smak hos deg 😀
Holder på å lage disse nå 🙂 Gleder meg til å smake, hehe. Takk for oppskrift 😀
Alva: Å så moro 😀 Håper de smakte <3
har en ikke saks i hjemmet mon tro ? fint du har rivd bakepapiret;)
De ser så syka gode ut, og det er de og🙉💩🔋GOD JUL. 💶🎿😄😃😀😀
Kommer tilbake til denne oppskriften hvert år, for den er SÅ GOD! 😉