Oppskrift: Havreflarn

Her kommer årets første julekakeoppskrift! Det måtte bli noe enkelt som kun inneholdt ingredienser vi allerede hadde i hus. Det er søndag og jeg glemte selvsagt å handle i går. Heldigvis kom jeg på en oppskrift som kun krever sukker, egg, havregryn, smør og bakepulver. Det har vel de aller fleste i hus? Ihvertfall om dere er like glade i havregrynsfrokost som Jonas. Hele nederste kjøkkenskuff er full av både små og store havregryn. Hihi, hadde jeg bare hatt nok smør så ville jeg laget 200 havreflarnkjeks i dag.

Dessverre hadde jeg bare nok til 12 digre. Jeg får lage trippel porsjon en annen dag! Jeg har ihvertfall fått prøvd meg på dette for første gang i mitt liv og resultatet kunne ikke blitt bedre. Jeg sitter med en gigantkjeks ved siden av meg i skrivende stund og jeg har planer om å gå løs på den så fort dette innlegget er publisert. Jeg elsker at de er så sprø samtidig som de smelter i munnen. Mmm!

Du trenger: 1. 1 egg 2. 100g smeltet smør 3. 1,5 dl sukker 4. 3 dl havregryn (små) 5. 1 ts bakepulver 6. Eventuelt 1 ss hvetemel

 
 

Slik gjør du:
1. Start med å smelte 100g smør i en kjele. Bland det smeltede smøret med havregrynen. 
2. Visp sukker og egg til lett eggedosis og tilsett bakepulveret mot slutten av vispingen. 
3. Bland smør/grynblandingen med sukker og eggblandingen. Rør det hele godt sammen. 
4. Dekk et stekebrett med bakepapir og legg 1-2 ts røre på brettet med god plass mellom hver kjeks. De ser ut til å bli små, men de flyter ut i ovnen og vokser seg mye større. Jeg la 1 ss på stekebrettet og mine ble gigantiske. Stek midt i ovnen på 180g i 6-7 minutt. 
5. Avkjøl kjeksene på rist. Ikke begynn å flytte rundt på dem med en gang. De er veldig sprø og knekker fort.

Ha maks 9 kjeks på et brett ihvertfall til å begynne med. Ellers kan de fort smelte sammen. 

Så de gode ut eller? Dere bør tredoble porsjonen hvis kjeksene skal vare i mer enn et døgn.

38 kommentarer

Siste innlegg