Oppskrift: Kylling og karrisuppe

Gud så godt dette var! Jeg tror denne suppen smakte enda bedre enn blomkålsuppen min, og den er jammen god! Det er så moro å lage mat når man får det til. Følger dere denne oppskriften til punkt og prikke så får dere det til også. Alle sammen! Jeg vedder på at dere til og med lager den enda bedre enn det jeg gjorde. Karri er så farlig godt! Jeg tror jeg kunne tilføyet litt karri i all mat jeg..

Du trenger – 2 personer:
1. 1,5dl matfløte 2. 8dl kyllingbuljong utrørt i vann 3. 2 gulrøtter 4. 1 løk 5. 1 fedd hvitløk. 6. 2-3ts karri 7. 300g kylling 8. Salt/pepper

 
 
 

Slik gjør du:
1. Start med å kutte opp gulrøtter, løk og hvitløk i grove biter.
2. Hell litt olje i en gryte og stek alt dette til grønnsakene er blitt blanke.
3. Mål opp 8 dl vann og smuldre opp en kyllingbuljong i vannet.
4. Tilsett buljongvannet og 2 ts karri i gryten og kok opp med grønnsakene.
5. Kutt kyllingfiletene i små terninger og stek dem i en stekepanne.
6. Tilsett 1,5 dl matfløte i gryta med grønnsaker og vann og la det småkoke i 10 minutt.
7. Når suppen er ferdig kokt kan du velge om du vil mose grønnsakene med en moser eller bare ha disse bitene i suppen. Jeg ville ikke spise løkbitene hele og valgte derfor å mose alt sammen. Til slutt smaker du suppen til med salt/pepper og mer karri.



Legg kyllingbitene i suppen rett før servering!

 



Server gjerne med litt eggnudler og brød til. Håper det smaker!
Ønsker du den mildere kan du tilsette en skje creme fraiche før servering.

47 kommentarer
    1. såååg så god ut, skal ha heimedag imårå der me ska laga middag te familien så tenkte kanskje på denne? ;)) men kor mange personer er denne suppa for?

    2. Maren Kjetland: Å så moro! Da synes jeg du skal gå for denne 🙂 Dette er til 2-3 personer, men du kan bare doble oppskriften så har du til hele familien 🙂

    3. Så utrolig flink du er utrolig flink med mat, det må jeg si. Du finner på så mye spennende å lage som jeg aldri hadde tenkt på å lage. Du er til en stor inspirasjon!

    4. Nam, så godt! Skal prøve denne 🙂 Hadde faktisk kyllingsuppe til middag i går, det er så deilig! Bruker en litt annen oppskrift enn din;
      4 kyllingfilèter
      1 løk
      (valgfritt 2 bokser mais)
      2 røde paprika
      1 purre
      1 liter hønsebuljong (2 stk. buljongterninger)
      2-4 ts karripulver
      1-2 ts garamasala
      Creme Fraische
      Salt + pepper
      Slik gjør du: Fres kylling og grønnsakene.Lag hønsebuljong og legg oppi kylling, grønnsaker.Kokes i 20 min.Bland inn tilslutt 1 boks Creme Fraische

    5. Etter at du publiserte GHD-konkurransen, så hopper det automatisk ned til det innlegget når jeg går inn på bloggen din. Litt irriterende å måtte bla opp hver gang man går inn på bloggen din! 🙂
      Vil bare tilføye at jeg er en fast leser, og finner mye inspirasjon av å lese bloggen din, både når det kommer til mote, mat og egentlig alt!
      Ha en fin dag videre søte deg 😀

    6. Heii Marthe!
      Åh det så utrolig godt ut! Må helt klart prøves en gang. Er veldig glad i bloggen din men pleier ikke kommentere så mye på blogger generelt, men får vel gjøre det litt med jevne mellomrom på favortittbloggene mine synes jeg:) Liker at du alltid er så positiv og ser lyst på livet! Det kan muntre opp en hver dag.
      Og så bare lurte jeg på.. den GHD konkurransen, er det bare meg eller havner jeg automatisk på den når jeg klikker meg inn på bloggen din? Vet ikke om det bare er pc’en min eller hva det er men det er i hvert fall fryktselig irriterende!
      Stå på, superbloggeren!

    7. Når kommer neste DIY, savner det!
      Så lurte jeg på når du skulle lage en videoblogg? Også om du kan lage en med Jonas og i ? 🙂

    8. Det har skjedd nåkka rart me bloggen din i det siste.. Hvær gang æ skal læse den hoppe den helt ned t det siste innlægge, å æ må bla mæ helt opp igjæn får å få læst det siste innlægge du har lagt ut.

    9. Så kjempegodt ut! Jeg har en annen oppskrift som er kjempegod, og suuperenkel. Du må prøve!
      – Ca 300gram kylllingfilet
      – 2 røde paprika
      – 1 purreløk
      – 2 hønsebuljonger
      – En boks creme fraiche
      – Salt og kajennepepper
      Kok opp hønsebuljongene med 7-8 dl vann. Skjær kyllingfiletene i små biter og steik de på steikepanna. Kutt opp grønnsakene i små biter.
      Når vannet med buljongene har kokt opp, så tilsetter du boksen med creme fraiche. La det koke i cirka 5 minutter. Tilsett så grønnsakene, og la det hele koke i cirka ti minutter. Bland til slutt kyllingbitene i suppa og smak til med salt og kajennepepper.
      Voila! 🙂

    10. Gjett hva jeg lagde til middag i dag da:D Tuuuusen takk for at du deler slike oppskrifter:D den ble helt nydelig:D

    11. Hei Marthe! Nam-nam-NAM! Du kan jo gjette hva middagen min ble i dag??! hehe 😛 Det ble faktisk denne suppen, med nudler oppi 🙂 Det var SÅÅÅÅ godt! Og veldig smart med nudler oppi, for da blir man jo ordentlig mett også! Hadde masse kylling oppi også, og en del karri (sånn som deg 🙂 Hihi). Takk for en utrolig god oppskrift, så enkelt og fort gjort! Da kan ikke middagen bli bedre, synes nå jeg. Supper er jo også noe som hører høsten til, så passa perfekt i dag med sol og kulde ute. Ha en fortsatt fin onsdag! Gleder meg til neste innlegg 😀 Klem<3

    12. Likner veldig på en oppskrift jeg bruker. Det er ekstremt godt med et-to grønne epler i litt store biter oppi (den sure varianten), paprika og ingefær. Det er ingredienser du absolutt burde prøve å tilsette nestegang 🙂

    13. Litt irriterande at når eg les på bloggen din, so hoppe det automatisk ned til innlegget om ghd konkurransen..

    14. Når kommer innkjøpene av Singapore?
      Kan du vise alle innkjøpene, hvilke butikk, og hvor mye det kostet? plizzzz?
      skal nemlig dit snart :))

    15. Ida: Ååå nå ble jeg glad 😀 SÅ bra at du gikk for kyllingsuppen og at resultatet ble bra! 😀 Herlig å høre! 😀 Supper smaker ekstra godt nå om høsten ja. Lurer meg på hvilken variant jeg skal prøve meg på neste gang! 🙂

      Tusen takk, du må ha en kjempefin onsdagskveld selv Ida 🙂 Klem!

    16. Prøvde denne 5 min etter jeg leste den på bloggen din! Eller, jeg rakk ikke engang lese ferdig før jeg hadde bestemt meg for å lage den til kveldsmat 🙂 Rååågod 🙂

    17. Dette skal eg prøve!!! Har lett etter en god kyllingsuppe inspirert av Thai uten alle de merkelige greiene som skal være i bla kokos ( grøssss)
      Gleder meg 🙂
      Lin;)

    18. Hei Marthe!
      Vet du ca kcal per porsjon? 🙂
      Laget denne maange ganger, men jeg lurer på om den er så sunn som jeg tenker den er 🤔
      Klem

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg