Saftig sjokoladekake med Cultura

Her kommer den deilige oppskriften på ukens brownieinspirerte sjokoladekake med sjokoladefrosting! Den er veldig enkel å lage og den ble vanvittig saftig! Det er en sjokoladekake, men den er like mørk og saftig som en brownie. Hihi, blir det bedre? Jeg er rimelig sikker på at det er de to desiliterne med Tine Cultura melk som har skyld i at kaken ble så saftig som den ble, så ikke finn på å sløyfe denne!

Cultura naturell passer perfekt i kaker som denne. Melken gir kaken en veldig fin konsistens samtidig som den gir et luftig og godt resultat. Ingenting er verre enn å få servert en tørr brownie så gjør alt du kan for å styre unna dette!

Du trenger: 1. 1 ts natron 2. 225 g hvetemel 3. 400 g sukker 4. 1 ts bakepulver 5. 1 ts salt 6. 2 ts vaniljesukker 7. 1 dl vann 8. 2 egg 9. 4 ss bakekakaopulver 10. 175 g smør romtemperert (ikke smeltet) 11. 2 dl Tine Cultura melk naturell

 
  

Slik gjør du – Brownieinspirert sjokoladekake:
1.
Sett ovnen på 180 grader.
2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene.
3. Rør så inn egg, vann, og Cultura melken.
4. Hell i det romtempererte smøret i små terninger og rør røren klumpefri.
5. Smør en form eller en langpanne på ca 25 x 35 cm og hell kakedeigen i.
6. Stek kaken midt i ovnen i ca 35-40 minutt. 

 

Du trenger – Frosting: 1. 75 g smør romtemperert 2. 6 dl melis 3. 5 ss kaffe 4. 1 ss Freia sjokoladesaus 5. 1-1,5 dl Tine Cultura melk

Slik gjør du – Sjokoladefrosting:
1. Kok opp en kopp kaffe og rør de første fem desiliterne med melis sammen med alle de andre ingrediensene. Hvis frostingen nå er litt for bløt kan du tilsette den siste desiliteren med melis. Skulle frostingen være for hard så tilsetter du bare en liten ekstra skvett Tine Cultura melk. Ikke for mye. Da blir glasuren plutselig for rennende igjen. Viktig å finne den perfekte balansen!

Made with true love! Server gjerne med et iskaldt glass melk til.

              Annonse

36 kommentarer

Siste innlegg