SVAR – DEL 2

God morgen! Da var jeg endelig tilbake etter 24 timer med bloggfri. Etter kommentarene å dømme så er det noen som har savnet meg! Hihi, det er hyggelig å høre. Jonas og jeg kjørte hjem fra Stavanger i går og brukte kvelden på å pakke ut kjøkkenstoler og alt nytt interiør. Tenkte å vise dere bilder av kjøkkenbordet vårt i et eget innlegg litt senere i dag, men nå vil jeg først og fremst få ut siste del av svarene på spørsmålsrunden. Jeg har sittet og skrevet på dette innlegget siden 08.00 i dag tidlig, så nå skal det bli godt å endelig få startet dagen. Jonas dekker kjøkkenbordet i skrivende stund. Første frokost skal inntas i nye kjøkkenstoler. *Hurra*. Dere får kose dere med svarene mine i mellomtiden, så skrives vi igjen om litt. Jeg har mye å ta igjen for gårsdagen vet dere!

 

Har dere fiskene lengre?

Nei vet du hva de døde alle sammen. En etter en. Til slutt så bestemte vi oss bare for å ikke kjøpe oss nye. Vi var vel ingen gode fiskeforeldre da! Hehe. Jeg må si jeg savner det litt. Mitt daglige “stirre på fiskene” rituale er nå blitt erstattet med diverse tvprogrammer. Det er hyggelig det også, men jeg savner de fargerike fiskene. <3

Tenker dere og skaffe dere hund etter den 1-årige prøvetiden?
Vi har begge veldig lyst på hund, og vi har heller ikke blitt skremt av å ha Bella på lån de siste to månedene. -Men samtidig så vet vi at det er en stor hund vi vil ha, og en stor hund krever mye mer enn lille, uskyldige Bella. Jeg er sikker på at hvis den Bella kunne si fire ord så ville det ha vært “beklager at jeg eksisterer”. Mellomnavnet hennes er Snill. Hadde det ikke vært for at bånd er påkrevet så ville vi ha kastet det for lenge siden. Hun går ikke en meter fra oss selv uten bånd og står med foten før vi har rukket å si “kom”. Den hunden er en liten engel. Det vil nok bli mye mer utfordrende med en stor hund, men så lenge man har så lyst som vi har så tror jeg ikke det vil bli umulig. Vi får se om vi venter enda noen år eller om vi skaffer oss en hund med en gang Bella har forlatt oss.

Hvis jeg skulle vært en toppblogger, så ville jeg vært deg! Hvordan har du blitt så jordnær?
Det var da veldig hyggelig å høre! Jeg tror aldri at jeg har vært noe annet. Som ung var jeg nok mer sjenert enn utadvendt. Det har aldri falt meg inn å skulle skrike “her er jeg!”. Jeg synes det er helt fantastisk at så mange leser bloggen min hver dag, og jeg er supertakknemlig for å få så utrolig mange gode ord både på personlighet og utseende mitt, men jeg vil alltid ha en formening om hvordan jeg selv er som person. De eneste menneskene som virkelig kan påvirke meningen min i positiv eller negativ grad er familie, Jonas og mine beste venner. Å daglig få 100 kommentarer på hvor flott du er, gleder. Det får meg til å smile og bli glad, men jeg kaster meg ikke på berømmelsesskyen av den grunn. Hehe, navnet mitt er ikke Britney Spears, men jeg er stolt av å være Marthe.

Sliten selv med perioral dermatitt, og lurer på hvor lang tid du måtte bruke medisiner før det ble borte?
Da jeg hadde tatt tabletter i tre dager så begynte jeg å merke stor forskjell og dag 4 var hudsykdommen nesten helt borte. Jeg har fått utbrudd to ganger og begge ganger har tablettene fjernet hele problemet på 3-4 dager. Det er likevel veldig individuelt fra person til person hva som fungerer mot perioral dermatitt. Noen leger vil ikke gi ut antibiotika før pasienten har prøvd ut ulike kremer eller sett om det går over av seg selv. Etter det jeg har lest og fått forklart av min lege så går ikke perioral dermatitt bort uten behandling. Tilstanden holder seg konstant med mindre du gjør noe med det.

Hvor ofte shopper du egentlig?
Jeg shopper når jeg har råd og lyst. I den rekkefølgen. Heldigvis! Hehe. Jeg har nok hatt perioder hvor jeg har shoppet mer enn jeg har hatt råd til, men jeg vil påstå at jeg har forbedret meg enormt på dette området. Som blogger får man gjerne hele lønningen inn på konto vet dere. Da er det vår egen jobb å sørge for å sette av halvparten til skatt og moms. Ting trekkes ikke automatisk og da er det lett å bli fristet til å bruke pengene på andre ting. Heldigvis gikk det bare et par måneder før jeg fikk skaffet meg en regnskapsfører som forklarte meg hvordan systemet fungerer. Jeg kunne gå på shopping og kjøpe meg en halv garderobe hver eneste dag før. Nå går jeg på senteret for å kjøpe meg et nytt plagg eller to 3 til 4 ganger i måneden. Det er en forbedring! Utgiftene på klær er blitt betraktelig mye lavere, men uten nye sko og plagg blir det vanskeligere å skulle sette sammen splitter nye antrekk hver dag. Det merker jeg. Jeg prøver noen dager å kompensere med inspirerende matoppskrifter, men det er faktisk ikke gratis det heller. Alt koster i dag!

 

Går du like pyntete på jobb som i outfittene?
Nei det gjør jeg ikke. Jeg går først og fremst ikke i hæler på jobb, og jeg stresser aldri med å sminke meg pent eller ordne håret før jeg drar på jobb. Har jeg allerede hatt en antrekkshoot den dagen så er jeg selvsagt stelt, men jeg kunne nok vært flinkere til å pynte meg litt ekstra før jobb også. Det er alltid hyggelig å ta seg godt ut!

Hva synes Jonas om at du leser fifthy shades of grey?
Jeg prøver å tvinge Jonas til å lese dem selv, men det ser foreløpig dårlig ut. Han bryr seg fint lite ikke om Fifty Shades.

Hva er den beste og viktigste egenskapen til Jonas?
Hmm. Jeg vil si både det at han er omtenksom, snill, og glad. Dette går da under en og samme kategori gjør det ikke? Jeg er utrolig takknemlig for at han er så flink til å vise hvor glad han er i meg. Det har ikke gått en dag forbi de siste fire årene hvor jeg har vært i tvil om hva Jonas føler for meg. Han viser det på alle tenkelige og utenkelige måter! Så er han stort sett alltid glad. Det elsker jeg! Han baksnakker ikke og han har en herlig, positiv innstilling til det aller meste. Nei, Jonas er bare god tvers igjennom.

Hvordan var du som ung?
Jeg var en rampeunge med pappa og et englebarn med mamma. Pappa var ikke så streng og han lot meg få gjøre det meste. Dermed gjorde jeg det meste! Jeg har blant annet noen herlige minner fra da jeg kastet hengekøya til pappa ut av vinduet fra andre etasje i blokka hans. Deretter brukte jeg den til å klatre ned på, og stikke av.. Jeg må ha vært et drømmebarn! <3  Bestemor sier alltid at jeg var det snilleste barnet som satte skoene mine perfekt på skohylla da jeg dro på besøk til noen. Jeg får det liksom ikke helt til å stemme, men jeg må ha vært ganske så snill og rettferdig ettersom jeg alltid har hatt mange gode venner rundt meg.

Hvilket sted vil du anbefale mest å reise til?
Det kommer helt ann på hva du ønsker å gjøre og se, og hvor mye du vil betale for reisen din. Ønsker du å dra på dyr badeferie så vil jeg anbefale Mexico. Aldri sett så hvite strender og så turkisk hav. Jeg tror ferien vil bli magisk nesten uansett hvor du reiser i Mexico. Skal du på billig sol og badeferie så vil jeg anbefale Egypt. Nå får man jo ikke lov til å reise til Egypt pga uroen som er der nede, men så fort ting roer seg og reiseselskapene sier ja til Egyptreiser igjen, så kaster jeg meg på flyet til Sharm El Sheikh. Jeg har vært både i Hurghada og i Sharm. Begge steder var fine, men jeg vil absolutt anbefale Sharm el Sheikh ettersom det var så mye mer å se her. En opplevelsesrik reise til Egypt kan du få til under 3000 kroner. Det er inkludert femstjerners hotell! Åh som jeg savner Egypt. Skal du på safariferie så må du ut med litt penger. Det er ikke gratis å reise sør i Afrika dessverre! Jeg har vært både i Sør-Afrika og i Zimbabwe for to vidt forskjellige årsaker. Sør Afrika ga meg de flotteste safariopplevelsene både på dagtid og om natten, ombord i bil, åpent kjøretøy og båt.. -Men så har man nydelige Victoria Falls i Zimbabwe.. Å få bade på toppen av dette fossefallet er fremdeles kanskje den beste ferieopplevelsen jeg har hatt. Det var magisk det.. Jeg tror Afrika generelt er min verdensdel. Alle burde dra hit!

Når fikk du de vennene som du har i dag?
De aller  beste vennene som jeg har i dag, fikk jeg mens jeg gikk på ungdomsskolen. Noen av dem gikk i klassen min. Andre møtte jeg i stallen på fritiden. Jeg hadde mange gode venninner da jeg gikk ut fra barneskolen også, men ettersom jeg flyttet til Kristiansand så mistet jeg kontakten med de aller fleste. De jeg fremdeles prater med i dag er jeg enda god venninne med.

Hva synes vennene dine om Jonas?
Jeg tror ingen som kjenner Jonas har noe imot han. Han mener aldri noe vondt mot noen. Hvis venninnene mine faktisk skulle ha misslikt Jonas for noe så måtte det ha vært det at han viser litt for godt hvor glad han er i meg. Han har ingenting imot å gi meg et kjempesmask midt på gata og hadde det vært opp til han så ville jeg sittet på fanget hans hele dagen. Venninnene mine kan vel alle skrive under på at Jonas er en ekte romantiker. Han er utrolig flink til å få meg til å føle meg spesiell. Ja så vil han bli den perfekte familiepappa. Gutten ELSKER jo barn.. Det er nesten så han spør om å få klappe barna når de går forbi.

Hvordan klarer du å gå i høye hæler hver dag?
Øvelse gjør mester. Jeg har behagelige sko som jeg kan bruke i timesvis, og jeg har mindre behagelige sko som torturerer føttene mine etter bare en halvtimes tid. Det gjelder å finne de gode skoene! 14 centimeters hæler kan faktisk være behagelige! -Men litt øvelse hjelper også. Start med noen litt lavere hæler og jobb deg oppover til du føler deg komfortabel med noe enda høyere. Nå som jeg har brukt alls slags skovarianter kan jeg nesten ta på meg hva som helst. Alt er ikke like behagelig, men jeg klarer alltids å late som.

Hvor mye stillingsprosent har du på vero moda?

Jeg har 25% stilling på Vero Moda, men stort sett jobber jeg mer enn som så. Jeg jobber når VM trenger meg.

Du og Jonas har vært sammen ganske lenge, blir dere fort lei hverandre?
Nei det gjør vi ikke. Vi har selvfølgelig dårlige dager hvor vi diskuterer og plager hverandre med alt mulig, men det er ikke ofte. Selv om vi har vært sammen i snart fire år så prøver vi å ikke gå over hverandre. Jonas har en jobb og jeg har to. Vi er ikke alltid hjemme samtidig, og er vi det så kan jeg sitte timesvis i et annet rom og skrive. Hadde vi sittet oppå hverandre i sofaen dagen lang og sett film og tvserier så tror jeg vi begge fort hadde blitt rastløse. Da er det fort gjort å slenge ut en spydig kommentar som utvikler seg til en diskusjon. Jeg tror det er viktig å først og fremst gi hverandre litt rom selv om man bor i samme hus. Så tror jeg vi gjør lurt i å bruke den tiden vi faktisk har sammen godt. Vi kan lage romantisk middag sammen, dekke bordet sammen, gå på interiørshopping, spille litt spill, dra ut og spise, dra på kino en gang i blant, dobbeldate.. Vi prøver å finne på litt forskjellige ting sammen.

 

Når dere er fra hverandre pga ferie eller bloggturer, snakker dere da sammen hver dag?
Vi snakker sammen hver dag ja. Vi utveksler et par meldinger om dagen, men ikke så veldig mye mer enn det. Så lenge Jonas vet at jeg har det bra i det landet jeg har kommet frem til så er det greit. Nå er det jo stort sett jeg som reiser fra stakkars Jonas. Hehe.

Kan du spille noen instrumenter?
Jeg tok pianotimer i flere år og var faktisk veldig flink! -Men da øvingen og timene begynte å ta litt for mye tid så sluttet jeg. Gitar har jeg også spilt da jeg var yngre, men jeg husker omtrent ingenting i dag. Jeg skulle ønske jeg husket mer av pianospillingen. Farmor og farfar har det nydeligste flygelet stående midt i stuen og nå kan jeg ikke annet enn å gå forbi det.

Hvordan blir det å gi Bella fra seg nå?
Det er heldigvis mange måneder igjen til vi må gi henne fra oss, men det vil bli kjempetomt den dagen hun forlater oss for å bo sammen med eieren sin igjen. Samtidig så bor Andrea bare 10 minutter unna oss, og skulle det være noe så er Bella alltid velkommen på besøk. Vi takker aldri nei til pass av hund! Jeg kaller ikke hjemmet vårt for Borges kennel helt uten grunn!

Har du og Jonas hverdagsirritasjoner overfor hverandre?
Nei, det tror jeg faktisk ikke! Klart vi irriterer oss over rot noen dager, men vanligvis så roter begge og ingen av oss tar seg av tøybrettingen så da kan vi ikke klage! Hehe. Ligger de rene klærene som et fjell på badegulvet så bestemmer vi oss alltid for å sette av et par timer og samarbeide om brettingen. Da blir vi ferdige i en fei også gjør vi noe hyggelig og faktisk litt romantisk ut av tøybrettingen også! Hvis jeg absolutt skal finne noen hverdagsirritasjoner så må jeg trekke frem bilen. Vi trenger den begge til jobb i ukedagene og ingen av oss har lyst til å ta buss ettersom det da tar tre ganger så lang tid å komme seg frem. Det er Jonas sin bil og derfor vinner han alltid disse diskusjonene. Så ender det med at jeg ikke rekker bussen og tar taxi til jobb i stedet. Heh! Lite gunstig.

Har dere tenkt å bo der dere bor nå hele livet? Eller vil dere flytte til en annen by?
Jeg tror bare det er to byer vi kunne tenke oss å bo i. Det er Kristiansand eller Stavanger. Vi kunne selvsagt flyttet på oss for studienes skyld, men det blir en av disse to byene vi bosetter oss i for godt. Det er jeg rimelig sikker på. Så får vi se om vi blir boende midt i sentrum eller langt ute på landet. Jeg kunne godt tenke meg det sistnevnte jeg! Et stort, nydelig hus omringet av skog og mark. Utenfor alt av bystøy! Åh, det ville ha vært noe det. En liten stall med et par hester i ville heller ikke vært feil. En vakker dag dere!

Eier du noen plagg eller ting laget av ekte pels?
Nei jeg kjøper ikke pels. Vi lever ikke i steinalderen. I 2013 er vi så godt informert om hvordan pelsindustrien foregår at jeg ikke engang forstår hvordan dette fremdeles er lovlig i Norge. Jeg synes det er ekkelt. Det er så enkelt å få skaffet seg en god og varm vinterjakke med fuskepels! Hvorfor skal vi da torturere dyrene? Jeg har ihvertfall valgt å ikke støtte pelsindustrien.  

Hva liker du å gjøre i fritida? Utenom bloggingen.
Lese gode bøker, være med venninner, komme meg litt ut av huset gjerne for et cafèbesøk, eller en kinodate. Så har jeg jo scrapbook som en egen liten hobby. Har jeg noen ledige timer på søndagskvelden så sitter jeg gjerne på gulvet og lager fotoalbum med scrapbooksamlingen min. Før hadde jeg faktisk et eget “scrapingrom”. Nå har rommet blitt presset ned i en overfull skuff. Jeg elsker å ta i bruk mine kreative evner. Det tror jeg dere allerede vet. Jeg lager blant annet personlige fotoalbum og kalendere.

 

Ønsker dere en fin start på tirsdagen!

69 kommentarer
    1. Jeg blir så glad når jeg leser om deg og Jonas 🙂 Dere er så fine sammen!
      Kjempefine svar, Marthe! Du tar utrolig bra vare på leserne dine 🙂 Og ja, du var savnet i går, hehe 🙂

    2. Det antrekket du har lagt ut på dette innlegget det med svarte skjørte, hvor har du kjøpt toppen og skjørtet? Det var utrolig fint og de var så perfekt kombinert! <3

    3. R0sey: Tusen takk! Skjørtet er fra H&M og genseren fra Gina Tricot 🙂 Men det er et veldig gammelt bilde så klærene selges nok dessverre ikke i dag. Men vi har faktisk en lignende t skjorte som denne genseren på Vero Moda om dagen. Den glinser av sølv på samme måte som denne genseren. 🙂

    4. Du er så flink du, Marthe! Helt utrolig hvor mye inspirasjon du gir! SÅ mye glede i innleggene dine. Stå på!
      Må innom hele tiden for å få tips og ideer, og rett og slett litt gladhumør for resten av dagen! 🙂

    5. hei du ! vi lurte på om du også kunne skrive en slik bok som fotballfrue gjorde? den hadde blitt en bestselger :))

    6. Hei! Ååhh.. Du er virkelig favorittbloggeren! Takk for at du legger så mye tid i arbeidet du gjør for at vi kan snoke, hehe.. Men jeg lurer på en ting. Har slengt inn martheborge på vixen awards, men hvordan fungerer det? Er første gangen jeg er borte i det og trenger litt hjelp av deg for hjelpe deg oppover på listene.. Håper svar! Ha forressten en steålende uke fremover 🙂 Håper solen skinner hos dere – her i bærum bøtter det med…

    7. Du fortjener litt bloggfri innimellom du også, så flink som du er til å blogge ellers! 🙂 Jeg blir alltid i godt humør av å lese bloggen din. Du og Jonas må jo være et av de søteste parene jeg vet om, må innrømme at jeg blir litt misunnelig, haha <3 Og så synes jeg det er kjempebra at du tar avstand fra pelsindustrien! Du skal ikke være me då gå i fakkeltog mot pels i år da? Så det skulle være tog i Kristiansand også 🙂

    8. Kjempefine svar! Må bare si at jeg elsker det nye designet ditt, selv om jeg kanskje syns headeren er litt for stor. Men deilig med stooore fine bilder i innleggene og mye luft 🙂

    9. Kjempefint innlegg! Du er så flink, og det er ikke uten grunn at du er en av favorittbloggerne mine! For det første virker du så snill og ikke så høytidelig, og du viser at man kan ha en kjempefin stil uten klær/vesker/sko til 5000kr.
      Stå på!:)

    10. Så bra svar! Likte veldig godt det du skrev på hvorfor du har blitt å jordnær. Vær stolt over deg selv, med god grunn! 🙂
      Jeg savner en del DIY-innlegg, de er så morsomme og geniale.
      Uansett, ha en fin kveld Marthe 🙂

    11. Du er så fantastisk Marthe! Å et vanvittig stort forbilde. Akkurat som det ene spørsmålet sa at du er veldig jordnær, jeg er så sykt enig. Du er også vanvittig inspirerende <3 Digger deg. Du er bra!

    12. Hei
      Du har en veldig fin blogg. Veldig kjekk å lese og du har fin personlighet.
      Jeg bare lurer på to spørsmål:
      Hvilken dialekt snakker du, siden du flyttet fra stvg som 12 åring (?) til kr.sand, snakker du blanding eller bare stavangersk?
      Så lurer jeg på forholdet mellom deg og moren din, du nevner henne så og si aldri lenger? 🙂

    13. Du er virkelig flink til å svare på spørsmålene, bildene dine er også kjempefine så jeg trives like godt hver gang jeg er inne og leser bloggen din på mårningene 🙂

    14. Martine Kristine: Heisann! Ja jeg har lagt ut mange antrekksbilder med jobbantrekkene mine og jeg kommer nok til å dele mange flere 🙂 Jeg har bare ikke hatt så mange nye Vero Moda plagg å dele med dere den siste tiden. – Men i dag har jeg slått på stortromma og handlet inn halve butikken så nå håper jeg at jeg kan bli flinkere på den fronten 😀

    15. Margrethe: Tusen takk Margrethe 🙂 Kjempehyggelig å høre at du likte svarene. Jeg savner DIY innleggene mine selv jeg. Det er så morsomt å holde på med slike prosjekter, men jeg er litt tom for ideer om dagen. Jeg kan sitte timesvis og lete etter inspirasjon uten å finne noe som helst. Du har ikke noen gode tips til inspirasjonsider du? 🙂

    16. Du er så flink til å svare på spørsmålene! Veldig gode svar 🙂
      men en ting.. hvordan er forholdet til moren din?

    17. Min Hjertesak: Å <3 Takk for det 🙂 Jo jeg skal være med i fakkeltoget mot pels når det finner sted i Kristiansand i år. Skal prøve å få oppfordret flere til å delta litt før også 🙂

    18. Cathrine: Nei så hyggelig! Tusen takk Cathrine. Du er vel god 😀 Har du allerede nominert bloggen min i en av kategoriene? For da er det ikke mer du kan gjøre foreløpig! Da må vi bare vente og se om jeg blir nominert så kan du eventuelt stemme meg frem hvis jeg er så heldig å faktisk bli utvalgt som en av bloggerne 😀 Eller var det nominasjonsdelen du var usikker på hvordan fungerte? 🙂 Du må ha en superfin uke selv. Til tross for trist regn! Her er det dessverre ikke bedre vær, men nå reiser jeg jo til varmere strøk allerede i morgen. 😀

    19. Når det gjelder hund, så vil jeg absolutt anbefale cavalier king Charles spaniel:) har tre selv,( har man en, må man bare skaffe et par til:) vi ville også ha stor hund, men ble tipset om denne rasen. Helt fantastisk! De blir gjerne med ut på tur, men tåler et par dager i sofaen:) er heller ikke noe problem for dem å være hjemme alene om dagene, er også UTTOLIG lett lærte! Jakt er heller ikke noe problem. Det beste er at man får alt dette i en miniatyr hund:) bare et tips, til når det blir aktuelt for dere med hund:)

    20. Du fortjener å ha bloggfri dager <3
      Du er jo så flink til å oppdatere bloggen din! Så det skulle bare mangle at du tok deg en bloggfri dag 🙂
      Veldig kjekt når du svarer på spørsmål, gode og utfyllende svar var det også! 🙂

    21. Så forresten at den siste kommentaren min ble stoppet i spamfilteret og må godkjennes. Regner med det er fordi jeg sendte med noen linker til de bloggene 🙂

    22. Lurer bare på hvordan forholdet til deg og moren din er? 🙂 Du har ikke nevnt henne siden du flyttet sammen med Jonas.

    23. Så fine svar, Marthe! Må si meg veldig enig i svaret på “Hvordan var du som ung?”. Husker vi alltid fant på mye tull i blokken hos faren din, som for eksempel å sparke fotball i gangene 🙂 mens hos moren din satt vi alltid fint å lekte på rommet eller i kjelleren.

    24. Une: Tusen takk Une! Haha, ja det er godt det ikke bare er jeg som husker det slik. 😀 Herlig at du fremdeles følger bloggen. Vi burde treffes en gang jeg er i Stavanger! 🙂

    25. Nå er det ikke båndtvang lengre, så da kan du jo gå med Bella løs. Jeg går med hunden min (en irsk setter) løs heletiden. Hun stiker ikke av og er veldig lydig. Du kan jo prøve å gå løst med henne når du skal hente posten eller gå med søpla for å se hva hun gjør.

    26. hvorfor blogger du aldri om moren din eller mormor og morfaren din? du blogger som oftest bare om faren din og slekten på den siden ? … 🙂

    27. Hvor er skinnskjørte som er på et av de øverste bildene fra?
      Ville forresten bare si ifra at for å kunne se alle blogginnleggene med bilder, så må jeg oppdatere bloggene flere ganger, fordi alle bildene ikke vil laste seg ned. Lurer på om det er fordi du har fått så store bilder eller om det bare er jeg som sliter med dette?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg