Oppskrift – Brownie Cookies

YUMMY! Nå har jeg virkelig laget oss kvalitets-søndagsnacks! For et par timer siden så fant jeg ut at jeg ville lage browniecookies med små, varme sjokoladebiter i! Jeg hadde alt av ingredienser i hus og slike bakverk tar jo toppen 40 minutter å lage, så dette passet meg ypperlig! Jeg skal ikke si at resultatet ble nydelig for det gjorde det ikke, men smaken.. DEN var det ingen som kunne si noe på! Årsaken til det ikke fullt så vellykkede utseende får dere lese mer om under her. Så lenge dere ikke gjør samme feil som meg så vil dere få 10-12 deilige sjokoladekjeks av denne oppskriften. Server dem gjerne nystekte med et iskaldt glass melk til. Det er farlig godt!

Du trenger:
1.
1 egg 2. 150g lys kokesjokolade 3. 1 dl sukker 4. 20 gram smør 5. 3 ss hvetemel 6. 1/2 ts bakepulver 7. 1/2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1. Start med å sette ovnen på 180grader, og dekk et stekebrett med bakepapir.
2. Hakk opp kokesjokoladen og smelt den i et vannbad sammen med smøret. Jeg brukte lys kokesjokolade.
3. Visp sammen egg, sukker og vaniljesukker til en luftig eggedosis.
4. Tilsett mel, bakepulver og den smeltede sjokoladeblandingen. Rør til røren er klumpefri.
5. Nå må du gjerne tilsette noen knuste biter med ekstra kokesjokolade. Jeg gjorde det, men det er ikke nødvendig.
6. Legg en og en spiseskje cookierøre på et stekebrett med godt mellomrom. De vokser seg tre ganger så store! Her gikk jeg på en smell. Jeg la på to spiseskjeer med røre og la opp 9 kaker på et stekebrett. Etter fem minutt i ovnen var cookiene blitt så store at det hele bare ble en diger sjokoladekake. Smakte nydelig, men utseende ble ikke helt som jeg hadde tenkt.
7. Ha seks cookies på et stekebrett om gangen og stek midt i ovnen på 180grader i 8-10 minutt.

   

Hvis røren blir for tynn, tilsett litt ekstra mel så den får litt tykkelse!

 

Her snakker vi ordentlig myke browniecookies som bare smelter på tungen.
Gjett om vi skal kose oss med disse til robinsonekspedisjonen i kveld?

62 kommentarer

Siste innlegg