Oppskrift – Fårikål med lammebog

 

Det er helt utrolig at jeg ikke har hatt denne retten på bloggen enda. Har dere ikke smakt fårikål før så har dere virkelig gått glipp av noe. Jeg har sikkert sagt det hundre ganger allerede, men jeg sier det igjen. Fårikål er det beste som finnes. Jeg blir aldri lei, og jeg spiser meg ihjel hver eneste gang jeg får det servert. Her kommer endelig steg for steg bilder med fremgangsmåte på min favorittmiddag!

Til fårikål kan man bruke flere ulike typer kjøtt. Vi brukte noen stykker med lammebog og noen stykker med lammelår. Pakkene som selges av rent fårikålkjøtt har ofte veldig mye fett, og vi foretrekker det litt mer magert. Noen velger å ha de hele pepperkornene rett oppi gryta, mens andre velger å ha dem i en egen liten beholder. Bestemor mener disse beholderne er for pyser, så her i huset kaster vi dem rett oppi!

Du trenger – 4 personer:
1 ss smør
2 kg lammekjøtt
2 hele kål
4 ss mel
4 ts salt
Litt sort helpepper
5 dl vann

 
 

Slik gjør du:
1. Start med å finne frem en stor gryte og smør bunnen med ca 1 ss smør.
2. Dekk så bunnen av gryta med noen stykker lammekjøtt. Strø over 2 ts salt.
3. Skjær et helt kålhodet opp i mindre biter og dekk kjøttet med et lag oppkuttet kål.
4. Strø over 2 ss mel og ca 20 hele pepperkorn.
5. Legg et nytt lag med lammekjøtt (bruk resten av kjøttet) og strø over 2 nye ts salt.
6. Skjær opp kålhode nr.2 og dekk andre kjøttlag med dette kålet.
7. Strø over 2 nye ss mel, 20 nye pepperkorn og 5 dl vann.
8. Kok opp med lokk på gryta og la det småputre i 2 til 2,5 timer.

Dette var vel ikke så vanskelig? -Og dere må gjerne halvere oppskriften!
Nå er det snart en ny episode robinsonekspedisjonen her! *Hurra*

18 kommentarer

Siste innlegg