Det er helt utrolig at jeg ikke har hatt denne retten på bloggen enda. Har dere ikke smakt fårikål før så har dere virkelig gått glipp av noe. Jeg har sikkert sagt det hundre ganger allerede, men jeg sier det igjen. Fårikål er det beste som finnes. Jeg blir aldri lei, og jeg spiser meg ihjel hver eneste gang jeg får det servert. Her kommer endelig steg for steg bilder med fremgangsmåte på min favorittmiddag!
Til fårikål kan man bruke flere ulike typer kjøtt. Vi brukte noen stykker med lammebog og noen stykker med lammelår. Pakkene som selges av rent fårikålkjøtt har ofte veldig mye fett, og vi foretrekker det litt mer magert. Noen velger å ha de hele pepperkornene rett oppi gryta, mens andre velger å ha dem i en egen liten beholder. Bestemor mener disse beholderne er for pyser, så her i huset kaster vi dem rett oppi!
Du trenger – 4 personer:
1 ss smør
2 kg lammekjøtt
2 hele kål
4 ss mel
4 ts salt
Litt sort helpepper
5 dl vann
Slik gjør du:
1. Start med å finne frem en stor gryte og smør bunnen med ca 1 ss smør.
2. Dekk så bunnen av gryta med noen stykker lammekjøtt. Strø over 2 ts salt.
3. Skjær et helt kålhodet opp i mindre biter og dekk kjøttet med et lag oppkuttet kål.
4. Strø over 2 ss mel og ca 20 hele pepperkorn.
5. Legg et nytt lag med lammekjøtt (bruk resten av kjøttet) og strø over 2 nye ts salt.
6. Skjær opp kålhode nr.2 og dekk andre kjøttlag med dette kålet.
7. Strø over 2 nye ss mel, 20 nye pepperkorn og 5 dl vann.
8. Kok opp med lokk på gryta og la det småputre i 2 til 2,5 timer.
Dette var vel ikke så vanskelig? -Og dere må gjerne halvere oppskriften!
Nå er det snart en ny episode robinsonekspedisjonen her! *Hurra*
Vi hadde fårikål i dag. Elsker det ! Det og pinnekjøtt er mine favoritter. 🙂
åh, nam dette må være noe av det beste som fins! 🙂 trodde det var enda mer avansert enn dette her jeg.. nei, nå tror jeg jammen jeg skal hive meg rundt en dag å lage fårikål til middag! 😀
Eli: Ja, det samme trodde jeg! Herlighet. Det er jo bare å legge lag på lag med kjøtt og kål, krydre med salt og pepper og hive på vann og mel. Hallo i luken. Dette klarer vi! 😀
Hei, jeg er fast leser på bloggen din! Du er kjempe flink til å blogge. Hvor i Stavanger kommer du egentlig fra? Har alltid lurt på det. Er selv fra Stavanger.
hei, har prøvd å nå deg på mail, hadde vært koselig med svar, haster!
Nam det så super godt ut! Skal helt sikkert lage meg det en dag 😀
åå, fikk sinnsykt lyst på Fårikål nå 😮
Vi gjør det på samme måte som dere, og bruker som regel lammelår 🙂 Og har pepperen rett oppi! Nam, fårikål er såå godt 😀
nam !
Fårikål er så utrolig godt!
Åh nam, fårikål er så utrolig godt! 😀
jeg ELSKER fårikål og nå som du la ut oppskriften, skal jeg jammen lage det til hele fammen en dag 😀
Silje: Heisann! Hmm, jeg sjekket mailboksen nå og kunne ikke finne noe fra Silje. Har du sendt til [email protected] og ikke com?
Karen: Heisann Karen! Tusen takk for det. Så hyggelig 🙂 Jeg kommer fra Tasta i Stavanger. Har bodd her i 12 år og elsker fremdeles både byen og stedet. Jeg har hele familien min her 🙂
Så herlig å høre at jeg klarte å friste dere med en oppskrift denne dagen også! 😀 Håper dere vil prøve ut retten selv en dag. Spesielt dere som aldri har prøvd dere på fårikål før! Jeg har nemlig troa på at alle får dette til å smake himmelsk 🙂
Når kårer du vinneren av skokonkurransen? Er så Spent! Vag sjangse får å vinne men er jo lov å håpe! Hihi
♥
Fårikål er noe av det beste jeg kan få også! Mmm 🙂