Sjokoladecupcakes med smak av kaffe

Da var det på tide å dele oppskriften på gårsdagens sjokoladecupcakes med et hint av kaffe! Jeg har akkurat kastet Jonas ut av huset, og får nå straks besøk av Cathrine. Det er klart for jentekveld med cupcakes, film og jentesnakk! Denne onsdagen er visst i ferd med å bli enda finere.

 
 

Du trenger – Sjokoladecupcakes:
1 egg
2 dl sukker
1 dl matolje
1 ts kanel
1,5 ss espressopulver
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 dl youghurt naturell
3 ss kakaopulver
En håndfull sjokoladebiter

Slik gjør du – Sjokoladecupcakes:
1.
Bland sammen sukker, bakepulver, mel, espressopulver og kanel.
2. I en annen bolle visper du sammen egg, olje og youghurt.
3. Bland eggblandingen litt etter litt inn med det tørre og hell over kakaopulveret.
4. Rør forsiktig inn de knuste sjokoladebitene og fyll cupcakesformene 3/4 fulle.
5. Stek kakene midt i ovnen på 180g i ca 20-25 minutter. Avkjøl før du starter på frostingen.

 

Du trenger – Sjokoladefrosting:
125 g margarin romtemperert
50 g philadelphiaost
2 ss kakaopulver
1/4 dl melk – Litt mer hvis nødvendig
6-8 dl melis
2-4 ss Freia sjokoladesaus
2 ss espressopulver

  

Slik gjør du – Frosting:
1. Bland alle ingrediensene sammen og visp det på middels styrke med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin i ca 2 minutt. Ser du at frostingen er for hard så tilsetter du en liten skvett ekstra melk. Er den for bløt, så tilsetter du mer melis til konsistensen er perfekt. Visp på høy hastighet i 2 min til.

Kanskje de styggeste cupcakesene jeg har laget, men smaken kan man ikke si noe på! Dere kommer til å elske dem. Jonas og jeg har hatt cupcakes både til frokost, lunsj og middag i dag. (ved siden av maten altså). Lenge leve sunnkost <3

26 kommentarer

Siste innlegg