Denne mandagen har jeg for første gang i mitt liv prøvd meg på tantes frikassè med terteskjell! Jeg har i alle år trodd at frikassè bare er noe bestemødre får til, men da jeg pratet med tante på telefonen og fikk steg for steg godt forklart, kom håpet om at jeg kanskje kunne få det til jeg også.
For å gjøre denne retten litt billigere, så kjøpte jeg ICA fiskeboller på boks til 10 kroner. Et lite tips til dere studenter som vil ha et ordentlig deilig høstmåltid til en rimeligere penge! Retten tar under 30 minutt å lage, og den var ikke avansert i det hele tatt. Dette får dere til jenter og gutter!
Du trenger: 1. 4 ss smør 2. 6 ss mel 3. 1 kjøttbuljong 4. 4-6 dl vann 5. 0,5 dl matfløte 6. Kjøttboller 7. Fiskeboller + kraften 8. Valgfrie grønnsaker 9. Terteskjell
Slik gjør du:
1. Start med å skjære opp de grønnsakene. Jeg valgte gulrot, brokkoli og blomkål.
2. Kok grønnsakene i en gryte med 6 dl vann.
3. Smelte 4 ss smør i en annen gryte og tilsett 6 ss mel. Rør godt inn en og en skje.
4. Varm opp og rør blandingen klumpefri. Tilsett 4-5 dl av vannet du har kokt grønnsakene i.
5. Hiv oppi en kjøttbuljong og la denne smelte inn. Tilsett 0,5 dl matfløte og la alt koke i 10 minutt.
6. Hvis sausen er veldig tykk, kan du åpne boksen med fiskeboller og helle oppi noe av kraften herfra.
7. Sausen må ikke være for tykk eller for tynn. Er den fremdeles litt for tykk så tilsett litt mer vann.
8. Når konsistensen er perfekt, heller du i kjøttboller, fiskeboller og de ferdig kokte grønnsakene.
9. Smak til med salt og pepper, og stek terteskjellene midt i ovnen på 200 g i 3-5 minutt.
JUMMY! Her snakker vi det perfekte høstmåltid.
Hell den ferdige frikassen over de stekte terteskjellene.
Jeg er egentlig ikke så glad i slike skjell, men dette så utrolig fristende ut 🙂
Lorraine Engen.: Åh, hvordan går det ann å ikke være glad i dem? De er jo såå gode 😀 Hehe!
Elsker terteskjell! Pleier å bruke gulrøtter, grønne erter, fiskepudding og reker, og selvfølgelig hvit saus – MUMSEMUMS!
åh, det så utrolig godt ut! 😀
det så godt ut !
Aldri smakt slike skjell faktisk! Er heller ikke så superglad i fiskeboller, men he-rre-gud, du får jo alt til å se helt fantastisk ut… Umulig å ikke bli fristet!
<3 vaaali
Det kan vere stor forskjel på fiskebollmerker. Personleg meiner eg at “Vesterålens fiskeboller” er best og i ei klasse for seg sjølv. Men prisen ligg no gjerne ein del over billegmerka.
Tror ikke det er så mye fisk i slike fiskeboller på boks altså, og de kjøttbollene ? Smaker nok bedre å lage selv, det er ikke dyrt det heller, men så godt ut da:)
Nam, ser herlig ut! 😀
Åh, dette så kjempe godt ut! Skal definitivt prøve ut det 🙂
Mmmmmmmmmmm <3 (sier ikke mer)
Åå, sånt er så fantastisk godt! 🙂
Hei Marthe! Naaaam, yummi in my tummi! Mmm 😀 Så kjempe godt ut! Og virka absolutt ikke som en vanskelig rett, skal nok klare den 🙂
Når kårer du forresten vinneren av Ecco skoene? 🙂 God natta <3
Du får alt til å se fristende ut! 🙂
jeg bruker å lage fiskepudding i skjell jeg 🙂 fiskepudding kutta i biter i hvit saus, blanda med gulrøtter og erter! nam nam
Miichaelsen: Ja det er også en veldig god og rimelig variant av retten! 🙂
Ida: Heisann! Så bra at retten så fristende ut 😀 Den var kjempegod også! Det blir middagen i dag også 😀 Vinneren av Ecco skoene kåres nok om rundt 5 dager tenker jeg. <3
¤Malene: Nei, det kan godt hende men de smakte fisk i hvert fall 🙂 Kjøttbollene var supergode, men de kostet nesten 100 kroner også. Alt er likevel alltid best hjemmelaget!
Valmira Maqastena: Hehe! Så bra 😀 Da synes jeg du skal prøve deg på denne. Fiskebollene kan du alltids bytte ut med bare kjøttboller, eller du kan dele fiskekakene i mindre biter og ha i. -Om du liker det da! 🙂
Silje Hesthagen: Åh, nam! Reker skulle jeg også hatt, men det glemte jeg helt. <3 Neste gang 😀
Åh, nam! Det må jeg prøve 😀
Å så godt! Lagde faktisk laksemiddagen din i helga til min kjære. Og han sa faktisk (og han er virkelig en god kokk i tillegg) at dette var det beste han hadde smakt! Utrolig! 🙂
sluttt å vær så flink på kjøkkenet, ååh. haha du får meg alltid fristet på så dumme tidspunkt… så hvertfall dritgodt ut, fiskeboller er så sinnsykt godt 😀 mm, fikk lyst på det og kokte gullerøtter nå <3
Åå dette er så godt! Vi pleier å bruke laks, fiskeboller og reker som kjøtt men de samme grønnsakene:-) og det er supergodt og strø litt buljong på toppen!;)