Frikassè med terteskjell

Denne mandagen har jeg for første gang i mitt liv prøvd meg på tantes frikassè med terteskjell! Jeg har i alle år trodd at frikassè bare er noe bestemødre får til, men da jeg pratet med tante på telefonen og fikk steg for steg godt forklart, kom håpet om at jeg kanskje kunne få det til jeg også.

For å gjøre denne retten litt billigere, så kjøpte jeg ICA fiskeboller på boks til 10 kroner. Et lite tips til dere studenter som vil ha et ordentlig deilig høstmåltid til en rimeligere penge! Retten tar under 30 minutt å lage, og den var ikke avansert i det hele tatt. Dette får dere til jenter og gutter!

 

Du trenger: 1. 4 ss smør 2. 6 ss mel 3. 1 kjøttbuljong 4. 4-6 dl vann 5. 0,5 dl matfløte 6. Kjøttboller 7. Fiskeboller + kraften 8. Valgfrie grønnsaker 9. Terteskjell

 
 

Slik gjør du:
1. Start med å skjære opp de grønnsakene. Jeg valgte gulrot, brokkoli og blomkål.
2. Kok grønnsakene i en gryte med 6 dl vann.
3. Smelte 4 ss smør i en annen gryte og tilsett 6 ss mel. Rør godt inn en og en skje.
4. Varm opp og rør blandingen klumpefri. Tilsett 4-5 dl av vannet du har kokt grønnsakene i.
5. Hiv oppi en kjøttbuljong og la denne smelte inn. Tilsett 0,5 dl matfløte og la alt koke i 10 minutt.
6. Hvis sausen er veldig tykk, kan du åpne boksen med fiskeboller og helle oppi noe av kraften herfra.
7. Sausen må ikke være for tykk eller for tynn. Er den fremdeles litt for tykk så tilsett litt mer vann.
8. Når konsistensen er perfekt, heller du i kjøttboller, fiskeboller og de ferdig kokte grønnsakene.
9. Smak til med salt og pepper, og stek terteskjellene midt i ovnen på 200 g i 3-5 minutt.

 
 

JUMMY! Her snakker vi det perfekte høstmåltid.  
Hell den ferdige frikassen over de stekte terteskjellene.

24 kommentarer

Siste innlegg