Marthe tipser – Fingerdessert!

Så dette fristende ut eller? Hule bananbiter dyppet i smeltet sjokolade, strødd med knuste cashewnøtter og fylt med peanøttsmør.. Et godt alternativ til en litt annerledes type lørdagsgodt, eller et godt alternativ til fingerdessert! Liker du ikke peanøttsmør så kan dette alltids byttes ut med noe annet godt! Rennende karamell kanskje? Vaniljesaus? Eller krem toppet med et halvt jordbær? Mulighetene er mange!

 
 

Du trenger – 2 personer:
4 bananer
3 ss peanøttsmør
100g smeltet lys Freia sjokolade
Knuste cashewnøtter

Sik gjør du:
1. Start med å smelte sjokoladen i et vannbad eller i mikroen. Knekk den opp og smelt den.
2. Legg en håndfull cashewnøtter i to plastikkposer og knus dem. Jeg slo dem med en kjevle.
3. Når nøttene er godt moste, siler du ut de minste smulene. Det er kun disse du skal bruke.
4. Tre bananene ut av skallet sitt og del de opp i to lange bananbiter.
5. Bruk en kniv til å skjære et hull ned i toppen av bananen og ta ut innmaten.
6. Når sjokoladen er smeltet kan du dyppe nedre del av bananbiten i sjokoladen.
7. Strø deretter nøttesmulene over sjokoladedelen av bananen.
8. Legg ca 3 ss peanøttsmør i en sprøytepose med spiss og sprøyte peanøttsmør nedi bananen.
9. Topp med litt ekstra peanøttsmør og vips så er kveldssnacksen klar for servering.

 
 

 

Smaker nydelig, men det er mettende så ikke lag hundrevis.
Jeg var stappmett etter to av dem!  

20 kommentarer

Siste innlegg