Chocolate cupcakes

Var det ikke lørdag i dag? Jeg var sikker på at det var lørdag! Hehe, neida hvem bryr seg vel om det er helg eller ikke? Jonas og jeg spiser sjokoladecupcakes akkurat når det passer oss vi. I dag har jeg laget disse helt nydelige kakene med sjokoladefrosting på. Vanligvis topper jeg med en hvit krem av vanilje, karamell eller hvit sjokolade, men i dag var det på tide å prøve noe nytt! Resultatet ble aldeles nydelig. Hvis dere kaffe-elskere ønsker å tilsette litt espressopulver enten i frosting eller i selve kakerøra så er også det fullt lovlig! Da tilsetter du bare 1-2 ss espressopulver i enten røra, frostingen elller begge deler.

Du trenger – Chocolate Cupcake:
4 egg
1,5 dl sukker
200g margarin romtemperert
200g mørk kokesjokolade
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss Freia sjokoladesaus

 
  

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader og legg cupcakeformene på et stekebrett.
2. Smelt margarin og sjokoladen i en kjele. Rør og la det bli avkjølt.
3. Visp egg og sukker til eggedosis.
4. Sikt inn mel og bakepulver for å unngå klumper i røren.
5. Tilsett Freia sjokoladesaus og sjokolade/margarinblandingen.
6. Rør alt godt sammen og fyll cupcakeformene 2/3 fulle.
7. Stek dem midt i ovnen i ca 20 minutter.

Husk å avkjøle kakene før du legger på frostingen!

 

Du trenger – Chocolate Frosting:
125 g margarin romtemperert
40 g philadelfhiaost
4 g kakaopulver
1/4 dl melk
6-8 dl melis
3 ss Freia sjokoladesaus

Slik gjør du:
1. Hiv alle ingrediensene i en mikser og og visp alt sammen i ca 5 minutt.
2. Begynn med lav hastighet og avslutt med høy for å få frostingen så luftig og kremaktig som mulig.
3. Ha frostingen i en sprøytepose og sprøyt på cupcakene når de er avkjølte.  

 
 

Tilsetter du kaffesmak, pynt gjerne med mokkabønner!

 

Mmm!  Jeg vet om en som gleder seg til å komme hjem fra jobb!
Denne oppskriften ga fire gigantcupcakes og syv små.

40 kommentarer
    1. hvordan i alle dager klarer du å ha en så nydelig kropp, samtidlig som du koser deg mot noe godt flere dager i uken? Du har foressten en heeerligt blogg, blir så glad av å lese den! 🙂

    2. NAAM. Du er så heldig som kan spise det du vil (nesten) uten at det synes på kroppen.. Kunne ønske jeg også kunne det! Synd det med studiet, men lykke til videre! 🙂

    3. ååh, ser så godt ut! Har nettopp kommet hjem etter å ha handlet ingrediensene til oreo-cupcakesene dine, wuhu, gleder meg!

    4. du har ikke noe problem med å få fristet meg altså… så så utrolig godt ut, for sjokolademuffins er noe av det beste jeg vet om 🙂 åh så godt det er, og sikler av tanken på det!

    5. Går det greit om man ikke har med freia sjokoladesaus, eller setter den smaken såpass mye at man må ha det i ?

    6. Hei Marthe! 🙂 Cupcakene så fantastisk nydelige ut. Men kan du vise bilder av leiligheten deres, nå som møblene deres er der? 🙂

    7. Åå nam du lager så god mat! Jeg prøvde tomatsuppen du la ut her om dagen og den ble fantastisk god 😀 Så da må jeg jo nesten prøve disse å!

    8. Du har alltid noe godt på lur når jeg er søtsugen og skal innom! Det slår aldri feil, haha 😀 Disse så så saftige ut at det er farlig.. Jonas er heldig som får sånne søtbomber midt i uka 😀
      Utrolig dumt at du ikke fikk plassen på skolen 🙁 Ble skikkelig trist på dine vegne, det må være såå kjipt for deg, spesielt når man har møtt de andre og ser for seg at man skal trives.. Håper du endten kommer deg dit igjen eller finner på noe annet, minst like bra som du kan trives med! <3 Jeg er iallefall sikker på at dere får en fantastisk språkreise 😀

    9. man skal helst ikke bruke vispen til cupcakesrøre 🙂 Den kan oppføre seg eksplosivt når den stekes, fordi den kan bli aalt for luftig. Så om du har en k-spade så anbefaler jeg deg å bruke den istedefor !:)

    10. Nam! Skal prøve 🙂 Vet at det er lenge siden jeg har komentert nå, men har bare glemt det 🙂 Dumt at du ikke fikk gå på UiA! Ble kjempelei meg! Hilsen megafan Emilie♥

    11. Ingrid: Åh så hyggelig å høre. Takk for hyggelig kommentar Ingrid! 🙂 Jeg er nok bare heldig med forbrenningen. I hvert fall foreløpig! Man vet jo aldri hva som skjer med årene. Hehe, forbrenningen kan ikke vare evig. <3 Kanskje ser jeg ut som en cupcake når jeg er 30 <3 Jaja!

    12. Ingvild: Strøsselgreiene jeg har tatt oppå frostingen igjen kjøpte jeg på panduro på sørlandssenteret i Kristiansand 🙂 Jeg vet ikke helt hvilket merke det er i. Ellers er det Freia sjokoladesaus jeg har brukt inni frostingen hvis det var det du lurte på? <3

    13. Frida Bringslimark: Hehe, du må nok bare slutte å klikke deg innom martheborge.blogg.no når du er sulten 😀 Jeg har masse mer på lur! Hehe. <3 Ja, det var leit med studiene, men det ordner seg nok. Jeg finner alltids på en lur løsning! 🙂 Tusen takk Frida. Nå skal vi først og fremst kose oss glugg i hjel på ferie i en uke. <3

    14. Åh, yuuum! Jeg som har cravet sjokoladekake i hele dag ble ikke mindre fristet nå.. Men du MÅ bytte ut margarinen med ekte meierismør, det er helt utrolig hvor mye bedre cupcakesene (alle typer, egentlig) blir da 🙂

    15. I dag blir det “Marthes” cupcakes her i gården, jommi, jommi:) Du er så herlig, Marthe, en tur innom bloggen din kan gjøre hele dagen lysere! Så synd at du mistet studieplassen, ikke rart du kan gjøre en (sjarmerende) glipp av og til så aktiv som du er! Ønsker deg lykke til videre med evt. studier! God klem til deg<3

    16. skjønner ikke at du bruker margarin i matlaging! margarin har ingenting i en kake å gjøre! og spesielt ikke i frostingen! prøv skikkelig meierismør uten salt neste gang du baker, det er skikkelige greier alle burde vite 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg