FORSIDEN OM MEG KONTAKT


Oppskrift: Hjemmelaget blomkålsuppe



I dag har Jonas og jeg smakt hjemmelaget blomkålsuppe med baconbiter for første gang! Å ha baconbiter i blomkålsuppen hadde aldri før i dag, falt meg inn å i det hele tatt smake på. Nå er jeg så glad for at jeg valgte den lille ekstra ingrediensen. Mmm, så godt dette var. Er dere glad i blomkål-posesuppe så vil dere ihvertfall elske denne. Alt blir så vanvittig mye mer smakfullt når man lager det fra bunnen av. Jeg vet det er fristende å bare kaste pulveret i gryta og tilsette 10 dl vann, men vet dere hva? Ikke gjør det! Ikke bare smaker den hjemmelagde bedre, men den metter også mye lengre. Èn skål av denne retten metter mer enn 10 dl posesuppe. Jeg tuller ikke. Neste gang dere får lyst på blomkålsuppe, test ut denne!

 
 

Du trenger:
2 blomkål
1 løk
Olivenolje
1,5 dl kremfløte
5 dl vann
1 Hønsbuljong
Bacon i terninger



 
 

Slik gjør du:
1. Hakk opp en halv løk og fres den i en gryte sammen med litt olivenolje.
2. Når løken er blank heller du 5 dl vann og en hønsbuljong oppi gryten.
3. Bland ingrediensene godt sammen og tilsett et og et halvt blomkål revet i små biter.
4. La dette stå og småkoke i 15 minutter.
5. I mellomtiden kan du steke baconbitene i en stekepanne. Disse legger du bare over suppen rett før servering. Jeg gjorde det enkelt for meg selv og kjøpte bacon som var ferdig oppkuttet i terninger.
6. Når blomkålet er mørt og fullstendig gjennomkokt, moser du alt sammen med en stavmikser.
7. Når suppen er most, tilsetter du 1,5 dl kremfløte og koker suppen i 5 nye minutt.
8. Siste del av det andre blomkålet hiver du i suppen helt mot slutten av koketiden.  





 





Smak til med masse god pepper og server med brød, smør og bacon!

39 kommentarer

anei

19.08.2013 kl.22:19

Nam <3

Sunnivaelvevold95.blogg.no

19.08.2013 kl.22:20

Åååh så godt dette så ut! Lett at jeg skal prøve denne :D Takk for oppskriften <3

Christina i London!

19.08.2013 kl.22:32

Mmmm, hjemmelaget blomkålsuppe er så utrolig godt! Vi pleier alltid å ha baconbiter oppi, det setter liksom prikken over i-en på retten :-)

Martha

19.08.2013 kl.22:35

Åh, dette så kjempegodt og studentvennlig ut. Men jeg har selvfølgelig ikke stavmikser! :-( Hvordan kan jeg gjøre det uten? Bruke sånn flatt redskap som man lager potetmos med, hvis du skjønner hvilket jeg mener? Vil gjerne prøve denne, hihi!

Camilla

19.08.2013 kl.22:38

Dette så utrolig godt ut! Jeg elsker blomkålsuppe, så dette må testes ut så fort som mulig. Elsker når du deler oppskrifter! Det er så bra skrevet og bildene er super fine! Alt frister, og det er utrolig inspirerende :)

Marthe Borge

19.08.2013 kl.22:38

Martha: Heisann! Det går helt sikkert fint å bruke dette flate redskapet. Bare sørg for at blomkål og løk er ordentlig mørt slik at du bare kunne ha most det med en gaffel. :-) Klarer du ikke å få bort alle klumpene så går det også ann å bare sile gjennom suppen før servering. -Men jeg synes det er godt med blomkål-klumper også jeg! :D

Marthe Borge

19.08.2013 kl.22:39

Christina: Ikke sant! Det var virkelig nydelig med bacon, brød og smør til. <3 Åh kunne lett laget dette igjen i morgen :D

Marianne

19.08.2013 kl.22:44

Nam, det så godt ut <3

Jeg elsker blomkålsuppe :)

Martha

19.08.2013 kl.23:08

Takk for svar! Jeg liker også biter av blomkål i suppen (bruker å tilsette det i posesuppen...), så det går nok fint å ikke knuse alt fullstendig :-)
Åh, dette ser så godt ut! Nam :-D

Hege Christin

19.08.2013 kl.23:13

Nam!! Så virkelig godt ut :) men jeg lurer på om du har testet ut suppen uten noe form for melk? (har en bror som er veldig allergisk)

Daria

19.08.2013 kl.23:14

du har alltid sykt gode oppskrifter!

Martine - Mitt liv

19.08.2013 kl.23:17

Det så nydelig ut : )

Merete

19.08.2013 kl.23:21

Såg veldig godt ut! Men, eg er ikke noe glad i blomkålsuppe, så den oppskriften her blir sendt videre til familien! Vedder på at den faller i smak :-) har prøvd flere av oppskriftene til middag tidligere, alltid lika nydelig!

Camilla Lien

19.08.2013 kl.23:34

Det så bare helt nydelig ut!:-)

Åsa Alsaker

20.08.2013 kl.02:51

Sjekk ut bloggen min www.disneyaasa.blogg.no:) er på roadtrip gjennom usa og skal flytte ett halvåre til hawaii etter de!:)

Tyskerfrua

20.08.2013 kl.06:35

Dette så virkelig godt ut! Enkelt, godt og billig, perfekt oppskrift for en student lommebok, haha.

Charlotte

20.08.2013 kl.08:45

Å, det så sykt godt ut! Det skal jeg lage til middag i morgen vet jeg :) Men jeg tåler ikke buljong.. Tror du det går å lage uten? :S

annesofie

20.08.2013 kl.08:54

Namm, du er så flink å lage mat :) Denne skal definitivt prøves, jeg som elsker "posesuppen" hihi.:-D

therese kristina

20.08.2013 kl.14:48

Nam!

Eneli

20.08.2013 kl.15:53

Looks delicious! You should write in English aswell, I would like to use that recipe :)

www.dodolce.blogspot.com

Mathilde

20.08.2013 kl.18:57

Å nam! Det skal jeg prøve :D Du er så utrolig kreativ, og bloggen din er aldri det grann kjedelig. Skjønner ikke åssen du får det til.. Lurer bare på om det er du som finner på alt av oppskriftene dine selv, eller finner du inspirasjonen et sted? <3

Kine

20.08.2013 kl.22:03

Flink du er! Det så skikkelig digg ut. Er faktisk ganske glad i suppe, så dette må prøves ut. Hvor har du kjøpt den søte koppen forresten? :)

Caroline

20.08.2013 kl.22:06

Gleder meg til å prøve!

Du har skrevet 1 løk, to ganger?

Marthe Borge

21.08.2013 kl.09:22

Caroline: Oisann! Det skal bare være en :-)

Marthe Borge

21.08.2013 kl.09:23

Kine: Tusen takk Kine! Du disse koppene fikk vi av svigermor for en stund tilbake så de vet jeg dessverre ikke helt hvor kommer fra. De er så søte! Vi har også en kaffekanne i samme variant. <3

Marthe Borge

21.08.2013 kl.09:31

Mathilde: Å <3 Så hyggelig å høre Mathilde! Jeg googler meg litt rundt og ser alltid på flere oppskrifter slik at jeg får en forståelse av hva som trengs i retten for at den skal bli god. Så mikser og trikser jeg litt, tar inn en ekstra ingrediens eller sløyfer en annen. De fleste resultatene blir veldig gode til slutt :D

Trine Hansen

21.08.2013 kl.20:05

Hei Marthe! :-D Denne oppskriften så kjempe god ut! Jeg er utdannet kokk, og vil bare gi deg et tips om å frese avskjæret fra blomkålen sammen med løken, da blir det en skikkelig god smak på suppen! :-D

Karin

21.08.2013 kl.20:41

Denne falt virkelig i smak hos hele familien min!

Haha, var så gøy å lage noe som virkelig smakte såå godt!

Du er god du, Marthe:)

Marthe Borge

21.08.2013 kl.23:57

Trine Hansen: Aha! Tusen takk for det Trine. Herlig med tips fra dere som har god peiling :-D Da kan jeg kanskje spørre deg om en annen ting også? Det har ikke med matlaging å gjøre men det har med blomkål å gjøre! Hehe. Heter det et blomkål eller en blomkål? :D

Lisa D

22.08.2013 kl.22:00

Dette så kjempegodt ut! Men, har det skjedd noe rart med bildene her? :p

Lina

22.09.2013 kl.18:22

Hei Marthe :) Litt sen kommentar men..

Dette ser kjempe godt ut :-) Tenkte jeg skulle lage dette til middag for 4personer, skal jeg dobble oppskriften da? :-)

Tonje

01.10.2013 kl.18:02

Nå har jeg laget suppen, bare med spinat og litt hvitløk i tillegg. Kjempegodt! :D Det heter en blomkål. :)

Torina

29.12.2013 kl.18:04

Hei: )

Har brukt din oppskrift her som utgangspunkt for suppen min i dag. Jeg sier utgangspunkt fordi jeg alltid tilpasser oppskrifter i forhold til hva og hvem jeg serverer.

Jeg kan trygt si at suppen ble en suksess, og jeg har prøvd mange blomkål supper, men nå er din lagret som en favoritt.

Tenkte bare jeg skulle komme med litt input, for noen kan bacon bli dyrt, et alternativ som jeg ofte har brukt i hverdagen er billlige grillpølser som stekes godt med masse krydder, gir og en god piff til suppen, og også til andre retter som f.eks. pasta med fløtesaus. Ett annet alternativ til bacon er sopp, oppskjært sopp i mindre biter som freses godt i pannen, igjen med masse krydder, det er min bacon-alternativ-favoritt.

:-)

Karina

31.12.2013 kl.13:18

Hvor mange personer holder denne oppskriften til tror du..?? Skal ha den som fortet til 4..? Eller burde jeg doble den..?

Marthe Borge

31.12.2013 kl.13:23

Karina: Jeg tror ikke du behøver å doble porsjonen, men for å være helt på den sikre siden, lag en og en halv! :-)

Monica Aschim

16.01.2014 kl.16:37

Denne må eg jammen prøve! Fantastisk fine bilder <3

omar

23.01.2014 kl.16:46

Takk for oppskrift. Tips: det heter EN kål.

29.03.2014 kl.21:35

Et lite tips, når du lager supper som inneholder fløte, skal ikke suppe koke etter at fløten er tilsatt, kok heller suppen i 5 minutter og tilsett fløte :)

veronica

15.10.2014 kl.15:11

hege christin: du kan bruke soya fløte evt melk:)

er selv allergisk mot melk og lager dette til familien på soya istede:)

Skriv en ny kommentar

hits