Biff toppet med urtesmør

Tror dere Jonas blir glad for å få denne retten servert i kveld? Jeg håper det! Jeg har laget biff av indrefilèt toppet med urtesmør, hvitløksmarinerte chips, grillet maiskolbe og fylte paprika. I paprikaen har jeg lagt cherrytomater sammen med knust hvitløk og basilikum. Håper bare alle de gode smakene klaffer! Da tror jeg vi har et helt nydelig måltid i vente. Som dere kanskje skjønner så ble jeg nødt til å lage min porsjon på forhånd. Slik er det når man er blogger og avhengig av dagsslys til fotograferingen. Hehe, jeg lager Jonas sin tallerken fersk og varmer opp min egen. Smaker helt sikkert like godt oppvarmet!

 

Du trenger – 2 personer:
3 store poteter 
4 fedd hvitløk knust 
1 pakke margarin
Litt sitronpepper
2 biffstykker
1 paprika
1 pakke cherrytomater
1 fersk basilikumplante
1 halv sitron
2 Maiskolber
3 ss most hvitløk på boks

Slik gjør du – Potetene:
1.
Skjær potetene i tynne skiver som vist på bildene.
2. Dekk et stekebrett med bakepapir og legg skivene på.
3. Legg en bit smør på hver potet og stek i ovnen på 200 g i 3 minutt.
4. Nå som smøret har smeltet utover skivene, kan du helle over litt knust hvitløk fra boks. Disse boksene med helmost hvitløk fås kjøpt på alle dagligvarebutikker. Jeg brukte ca tre spiseskjeer. 
5. Strø så over litt sitronpepper. Stek potetene midt i ovnen på 200 g til de er gyllenbrune.

 
 

Slik gjør du – Fylte paprika:
1. Del hele pakken med cherrytomater i to eller fire.
2. Finhakk en ny håndfull basilikumplante.
3. Knus 2 fedd med hvitløk og bland alt sammen.
4. Del paprikaen i to, og skjær den helt hul. Fjern alt av frø.
5. Legg tomatblandingen i den halve paprikaen og stek midt i ovnen på 200 g i ca 15 minutt.

Slik gjør du – Urtesmør:
1. Finhakk en håndfull med basilikum.
2. Legg 2 ss valgfritt smør i en skål og hell over den finhakkede basilikumen.
3. Tilsett saften av en halv sitron og 2 knuste hvitløksfedd. Rør godt og smak til med pepper!

 

Biffsteking er jeg ingen ekspert på, men jeg kan ihvertfall fortelle hva som fungerer for meg. Jeg steker biffen i en stekepanne på veldig høy varme i kun et par minutt. Deretter skrur jeg varmen nesten helt ned og lar biffen bare ligge i noen minutter. Gjerne også med lokk over stekepannen. Har jeg en tynn/middels tynn biff så fungerer dette hver eneste gang. Kjøttet smelter alltid på tungen! -Men har du veldig tykke kjøttstykker så må du nok ha høyere varme litt lengre. Kanskje noen av dere er eksperter på biff?

Maiskolbene krydrer jeg før jeg har dem i ovnen på 200g i 20 minutter.
Så det ikke deilig ut? Håper middagen faller i smak.

20 kommentarer
    1. Såå fin blogg du har!! du er kjempe pen å jeg lurte på om du kunne linke meg? du aner ikke hvor mye det hadde betydd!! du hadde forandre livet mitt!! elsker bloggen din!

    2. Herlighet Marthe, du er så goood med oss <3 Velger å varme opp middag, bare for å få gode bilder til bloggen. Kan vell ganske greit si at du er BEST 🙂 Selv om du ikke trenger å gjøre det da.. hehe.

    3. Det så skikkelig deilig ut! Fikk vann i munnen av de potetskivene! Det må jeg jammen prøve som snacks en kveld, ser for meg potetene er deilige å dyppe i hvitløksdressing eller aioli! Nam!

    4. Nam, dette har jeg kjempe lyst til å prøve!:)
      Må bare få sagt, at jeg syntes det var små dumt at du har vært i Stavanger denne uka, for jeg er i Kristiansand, og hattsåååå lyst til å hilse på deg lenge. Jeg har gått på ss mesteparten av uken, men i morgen når du skal på jobb, så skal jeg bruke hele dagen på å ri.. Gleder meg til det også da!:) Så drar jeg hjem i morgen kveld..
      Håper jeg får møtt deg en annen gang!

    5. hvorfor er ikke du kokk eller noe? du har mange yrker foran deg som du kan bli. modell, kokk, fotograf, designer osv. haha, mye å velge i 😀 men jeg digger at du er så flink til å lage mat, Jonas er nok storfornøyd med det 🙂

    6. Dette så så fantastisk nydelig ut at dette måtte jeg selv prøve å lage til familien. Og det gjorde jeg i går, og det smakte helt himmelsk. Tusen takk for flott oppskrift! 🙂 Du er bare en solstråle!! 🙂 Ha en fin dag!

    7. Til biffen anbefaler jeg en behandling som kalles “oppvaskbiff”. Det vil si at du lar biffen ligge i oppvaskvarmt vann i ønsket lengde (anbefaler i ca 2 timer), før du steker den på høy varme i stekepannen. Dette gjør at biffen blir mør inni, med en fin skorpe utenpå. Da trenger du ikkje være beskymret for at biffen er rå inni. Håper du får nytte av tipset! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg