Dessertpai med varme bær

I dag hadde jeg tenkt til å lage eplekake, men så kom jeg på at Jonas ikke liker eplekake og ettersom jeg mest sannsynlig ville endt opp med å spise hele kaken helt selv, bestemte jeg meg for å lage noe annet i stedet. Denne tirsdagsmorgenen har jeg altså brukt på å eksperimentere med dessertpai! Jeg hadde fryktelig lyst til å prøve meg på en blåbærpai, men jeg følte det ble litt mye med en hel pai bare for to. Derfor lagde jeg i stedet noen søte minipaier med varme bær på toppen. Å gode gud så godt det var!

 
 

Du trenger – 6 små porsjoner:
5 dl hvetemel
5 dl melis
1 egg
200g smør
1-2 pakker friske bær
1,5 dl sukker

 

1. Start med å blande sammen hvetemel og melis. Smuldre smøret inn i denne blandingen.
2. Tilsett egget og rør det godt inn. Du vil nå få en myk, litt seig paideig.
3. Finn frem de ildfaste miniformene og full dem halvfulle med den ferdige deigen.
4. Stek dem midt i ovnen på 180 grader i 10 minutt.
5. I mellomtiden måler du opp 1,5 dl sukker og heller over bærene du ønsker å bruke.
6. Smak til slik at fyllblandingen ikke blir verken for søt eller for syrlig.
7. Ta ut miniformene fra ovnen igjen og fyll resten av formen med bærblandingen din.
8. Stek så miniformene igjen, midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutt.

Nyt med litt melis eller vaniljesaus over!
Du kan pynte med sitronmelisse. 

36 kommentarer

Siste innlegg