hits

Insekter som lørdagsgodt?

Da Erik ble hentet fra skolen i dag, dro vi på et ordentlig Thai-marked hvor alle de innfødte stort sett handler inn middagens ingredienser. Her fikk jeg for første gang oppleve grillede insekter! De hersens insektene som jeg hadde lovet at jeg skulle smake på. Vel.. Jeg klarte det ikke. Jeg har alvorlig talt aldri sett noe så lite delikat før. -Og for en lukt! Det verste var faktisk froskene. Ja her griller man hele frosker og til min store forskrekkelse spiser lillebror dem som lørdagsgodt.

Marthe: Hvem i all verden spiser HELE grillede frosker? Åja.... Lillebror. 

Andre som er glad i denne form for snaks?  

56 kommentarer

Uff, det så ikke godt ut i det hele tatt! Forstår godt at du ikke smakte på dem... Kunne du ha laget en reiseanbefaling for Thailand? Evt når du kommer hjem? Har såå lyst å reise der! Kos deg masse :)

uff, det fristet ikke så veldig!

håper du koser deg masse, har veldig lyst å reise til Thailand en gang! :) beste blggeren er du, Marthe! :D <3

Haha, døde virkelig av det siste bildet! hehe, det så veldig lite delikat ut :/

Snakker lillebroren din norsk? Hvis ikke, hva snakker dere rundt han? :)

Hahhaha, det site bildet:P

Insekter er ikke noe for meg nei...

Men du, er du hjemme før 28-29.juni? Da er det internasjonalt marked i Arendal, om du vil komme:) men innen den tid er du vel lei av asiatisk mat?;)

Haha elska det siste bilde av deg og bror din. Snakk om at et bilde seie 100 ord ;)

Bor faren din i Thailand? Og han broren din, der det bare halv-broren din, er faren din sammen med en thai-dame?:)

Off...så ikke godt ut det, så jeg forstår at du ikke ville smake på grillede insekter! Ha en veldig fin dag Marthe! :D

Æsj! Så grusomt!! Haha <3

Holder virkelig med deg, noe så ekkelt! Og det siste bildet var bare fantastisk, haha.

Cathrine T Pettersen

Cathrine T Pettersen

FY SATAN, noe så ekkelt og udelikat! Elsker det nederste bildet:)

Har aldri vært borti noe lignende, men jeg hadde aldri smakt på noe sånt. Ser ekkelt og fælt ut, huff, haha! :-)

HAHA, jeg er veldig veldig kresen når det gjelder mat, så hadde nok aldri smakt det der!^^

digger deg

Bor faren din i Thailand? Er han derfra?

Snakker lillebror norsk? Har du møtt han før? Eller - kjenner dere hverandre liksom?

Du vet vell at det meste av norsk godteri inneholder knuste innsekter? Ikke at jeg hadde turt å smake selv.. :D

Pernille: Nei han snakker engelsk :-) Ja jeg har møtt han både i Norge og i Thailand tidligere, men jeg har ikke akkurat sett han utallige ganger. Hehe. :-)

Ann: Pappa bor i Thailand ja, men han er fra Norge. Han flyttet ned hit for 4-5 år siden. :-)

Nina: Ja det gjør han :-) Erik er halvbroren min ja :-)

Ingrid Sofie: Hehehe! :D

Camilla: Hehe, nei det er nok ikke noe for oss nordmenn! :D Vet du hva, 27-30 juni er jeg faktisk i London! Jonas og jeg skal en liten tur til london i slutten av måneden. Ellers ville jeg selvfølgelig gjerne ha kommet. Blir aaaldri lei denne maten. Hehe!

Kristin: Lillebror snakker engelsk og thai. Med meg snakker han engelsk og med bestemoren og pappa snakker han thai. Pappa kan også thai :-)

Marte: Så hyggelig å høre Marte! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :-) Jeg koser meg en hel hau! <3

Ane: Jo det skal jeg absolutt få til Ane. Det er flere som har etterspurt en slik reiseguide så det skal selvsagt bli! :-) Tusen takk!

Haha, fysj! Skjønner veldig godt at du ikke smakte på, for det hadde jeg nok ikke gjort selv.. Men gøy å se at broren din for eksempel liker det :)

stripete skjorte

stripete skjorte

Hvor kjøpte du den stripete skjorten du har på deg ? :)

Christina i London!: Hehehe, ja jeg blir helt fascinert av å se på alt den lille tassen putter i seg. Han liker ALT. Aldri møtt et slikt altspisende barn. Haha. :D

stripete skjorte: Den er fra Lindex. :-) Fikk den av bestemor for rundt en måned siden. <3

Sunniva Berggreen Kaalaas

Sunniva Berggreen Kaalaas

Hahaha, elsker det siste bildet

Vettu, marthe? Det å se bilder av lillebroren din er som å se bilder av min samboer når han var på den alderen. De er/var seriøst prikk like :p

Men så til innlegget :p Nei, jeg kunne aldri smakt på dette. Kjæresten min har prøvd å "Lure" meg til å spise innsekter utallige ganger, men jeg klarer det ikke, haha

Haha, så gøy aat du fikk oppleve det da... Litt pinlig å si... Men jeg har også spist kanskje noe av det broren din ar spist, kommer selv fra Thailand, så jeg er vandt til det:D, men frosker har jeg ikke smakt på...

Linn: Nei så morsomt! Haha :-D Nei, jeg tror det skal mye til før vi nordmenn smaker på denne typen insekter. Jeg så for meg noe smått og crispy men de silkelarvene der var jo tykke og myke. Sikkert fulle av slim! Haha, brekker meg bare av å beskrive dem jeg. <3

Sofia: Hehe, føler meg som verdens største pingle! Dere som er fra Thailand og som er vandt til den type "snaks" spiser det vel uten å tenke noe mer over det. Hehe, de lo som bare det av meg på thaimarkedet i dag. Erik prøvde å trykke silkelarvene i ansiktet mitt og jeg ville bare brekke meg. Du får smake på frosker neste gang Sofia! :D

Hehe! Priceless ansiktsutrykk Marthe :) jeg så ett eller annet på tv hvor de grillet svære(!!!) edderkopper! Dette spiste de til blandt annet middag.

Æsj spiser dere insekter.så ekle der er.men ikke di Marthe.ser du på thivagraceparker s blogg.hun fortjener og væremåte på blogglista.

Wow, æsj! HELE dyr hadde ikke vært noe for meg heller, men om føtter og hode og forskjellig hadde vært borte så kaanskje jeg kunne prøvd. Hehe. Kult at lillebroren din liker det da! :-)

Usj, noe så ekkelt! Jaja, var jo et underholdende sistebilde :) Kos deg videre!

Er det noe du kan Marthe så er det å skrive reiseinnlegg!!!! Gleder meg hver gang du reiser nye steder fordi det er så gøy å lese!!<3

Det så helt forferdelig ut !

Haha, så morsomt! Minner meg veldig om filippinene og skal dit nå om to uker. Håper du har det fint der, men skulle bare høre om det er halvbroren din på bildet? :-) Er faren din gift med ei annen i og med at han virker ganske thailandsk i utseende messig? :-)

Åå, håper du kan lange en London-guide etter du har vært i London?:) Skal dit i august med kjæresten, men har aldri vært der før :) Kunne også tenkt en oppsummering og guide fra Thailand :D Kos deg!

Haha, kongebilde på slutten av innlegget! (Y) B)

Jeg har faktisk smakt en sånn larve du ser på det første bildet, den var grillet eller fritert fra Thailand... Smakte ca chips :p Veldig crunchy. Fullt spiselig, men var jo ubehagelig å se de små svarte prikkene som er beina og øyne... Frosk er jo ganske godt til vanlig (froskelår smaker jo tørr kylling) så de er sikkert veldig gode som grilla, haha ;P

Huff, slike grillede "spesialiteter" ser sjelden spesielt innbydende ut! Selv har jeg bare dristet meg til å spise friterte småkrabber (hele krabbene liksom) og det smakte egentlig ingenting:p Tror det er mye som bare smaker frityr og ikke noe spesielt av selve dyret/insektet. Dog er det jo litt fremmed og ekkelt for oss pinglete europeere, hehe!

haha, æsj! jeg skjønner godt at du ikke klarte å spise grillede insekter. hadde heller aldri greid det selv, og hadde nok gått vekk derifra før jeg visste ordet av det. sykt hvor store kulturforskjeller det finnes og at noen faktisk spiser det som snacks.. blir kvalm av å tenke på det, jeg. og frosker?? hadde aldri i livet gjort det. men for en herlig lillebror du har, åå så nusselig :)

Hahaha, det nederste bildet er det beste jeg har sett! Er lillebroren din fra Thailand, og bor han der? Eller var det faren din? Henger ikke helt med, haha

Ser at du skriver at skjorten er fra Lindex (?) Jeg mener at den er fra Kappahl, løp og kjøpte den selv på den tiden husker jeg :)

Anita A.: Åja! Ja da har jeg blandet gitt. :-) Butikkene ligger rett ved siden av hverandre så da er det lett å blande dem :D Hehe. Den er selvfølgelig fra Kappahl :-)

Nora: Lillebror er fra Thailand og bor her :-) Pappa er fra Norge, men bor også i Thailand nå :-) Ikke så lett å få med seg alt :-D

Victoria Larsen

Victoria Larsen

Æsj, haha! Jeg hadde fått helt hetta der inne jeg.. æjs, haha! Jeg skjønte ikke at pappan din hadde barn der nede. trodde det var et feriehus :) Så koselig, søt gutt!

Lillebroren din virker helt herlig! Insekter og frosker som snacks? Det kan ikke jeg riktig se for meg. Jeg liker å prøve nye ting, (nesten) uansett hvor ufyselig det ser og høres ut, så jeg tror jeg hadde klart å tvunget et insekt i munnen. Jeg har smakt ganske masse rart opp gjennom årene, og tenker at når jeg er i utlandet og med en annen kultur, så er det lov. Hahah. :-D

Mia Mathilde Frydenlund

Mia Mathilde Frydenlund

Haha, du er så god, Marthe :) Håper du storkoser deg! det fortjener du etter mange år med supere blogginnlegg

theam95@hotmail.com

theam95@hotmail.com

HAHAHAHAHAH, ler meg ihjel av det siste bildet!!!!

Skriv en ny kommentar